2019 nieuw jaar, nieuwe kunstgras soorten.

Dit jaar hebben wij onze collectie weer vernieuwd! Wij hebben een aantal nieuwe soorten toegevoegd, die nog realistischer lijken op gras. Kunstgras zijn er in verschillende poolhoogtes en soorten, met mos draad of zonder. Verder in tekst geven we nog antwoord op een paar vragen die vaker voorkomen bij onze klanten.

 

Welke hoogte kunstgras?

De juiste hoogte kunstgras uitzoeken is altijd lastig, daarom adviseren wij altijd om een paar gratis stalen aan te vragen zodat je het beste kunt bekijken. Om het nog wat makkelijker te maken hebben wij al een selectie gemaakt. Speciaal voor de tuin, terras of balkon. De kortere poolhoogtes zijn beter geschikt voor op het balkon of voor op het terras. Voor in de tuin komen de hogeren poolhoogtes beter tot hun recht, maar het blijft toch altijd een kwestie van smaak.

kunstgras giethoorn

 

Moet ik instrooizand gebruiken?

Wij krijgen veel vragen of wij aanraden om instrooizand te gebruiken. Dit is een lastige vraag. Bij de korte poolhoogte is dit niet nodig, af en toe goed opborstelen moet voldoende zijn. De hogere poolhoogtes vanaf +- 35/38 mm worden eerder plat gelopen dus deze moet dan vaker worden opgeborsteld.. geen zin in? Dan raden wij wel instrooizand aan. Echter is de kans wel eerder op onkruid. Het scheelt altijd grasmaaien en sproeien van het gazon.

 

Zijn kunstgrashaken nodig?

Kunstgrashaken zijn niet altijd nodig! Bij de kleinere stukken raden wij het aan om in de hoeken kunstgraspennen te gebruiken, de grotere stukken en zeker met een hogere pool blijven sneller liggen dit komt doordat het gewicht zwaarder is en de wind moeilijker onder kan komen.

 

Welke kant moet ik het kunstgras opleggen?

Kunstgras kan alle kanten opgelegd worden, alleen is het wel mooist op tegen die pool in te kijken. Dan ziet het kunstgras het op zijn mooist uit. Dus houdt daar altijd rekening mee, zodra het gelegd wordt.

 

Kan ik kunstgras makkelijk zelf leggen?

Kunstgras is eenvoudig te leggen, meer informatie over kunstgras zelf leggen? Klik dan hier!