De veelzijdige mogelijkheden van kunstgras in 2021

Kunstgras is anno 2021 niet meer het artificieel groene en plastic product van weleer. Tegenwoordig ziet kunstmatig gras er heel natuurlijk uit. Bovendien is het op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd en is het voor 100% recycleerbaar. Kunstgras is dus echt een volwaardig alternatief voor een natuurlijk gazon en biedt heel wat nieuwe mogelijkheden.


Meer tijd om te genieten van je tuin met kunstgras

Om te beginnen is kunstgras behoorlijk tijdbesparend. Je hoeft tijdens de lente, zomer en een stuk van het najaar niet langer achter je grasmaaier aan te hollen om het gras kort en netjes te houden. Kunstmatig gras heeft een mooie en natuurlijk ogende lengte. Bovendien is het ook niet nodig om kunstmatig gras te bemesten of te bestrooien met kalkkorrels. Het behoudt steeds zijn oorspronkelijke kleur. Onkruid wieden hoef je ook niet meer te doen, je kunstgazon is in feite op zich een beschermlaag tegen onkruid.


Kunstgras: goed voor het milieu

Daarnaast draag je met een kunstmatig gazon ook je steentje bij tot een beter milieu. In plaats van een bestrating of een terras aan te leggen met een waterafvoer die regenwater rechtstreeks naar de riolering leidt, kies je voor een gazon in kunstmatig gras dat waterdoorlatend is. Het regenwater dringt dus gemakkelijk door het kunstgazon heen en vult de bodemreserves van water terug aan. Je bespaart water tijdens droge zomers, de tuinslang mag in de berging blijven en toch geniet je van groen gras.
Moeilijk te onderscheiden van natuurlijk gras

Kunstmatig gras is anno 2021 heel realistisch. Je moet al goed kijken om het onderscheid te zien tussen een mooi verzorgd gazon in natuurlijk gras en een artificieel gazon. Een kunstmatig gazon heeft dan ook functioneel heel wat voordelen. Het is ideaal voor kinderen om op te ravotten of te voetballen. Volwassenen genieten dan weer van de mooie tuin zonder dat ze hoeven te denken aan het vele werk dat bij het onderhoud komt kijken. Maak je al eens een valpartij in het kunstgras, dan voelt het materiaal zacht aan en krijg je gelukkig niet te maken met die hinderlijke groene vlekken op je kleding die je zo moeilijk uit krijgt.

Ideaal voor terrassen, balkons of daken

Kunstmatig gras hoef je niet te beperken tot een nieuw aangelegd gazon in de tuin. Zo is kunstmatig gras ook heel mooi als alternatief voor een terras of een betegeld balkon. Je kunt zelfs kunstmatige grastegels of matten op een plat dak van een woning leggen. Ook voor een binnenplaats is kunstmatig gras een mooi materiaal. Kleine of net heel grote oppervlakken komen goed tot hun recht als ze met kunstgras belegd zijn. Het terras van je appartement midden in de stad is een oase van rust en ziet er natuurlijk uit met een gazonnetje in kunstmatig gras. Hierop plaats je dan de tuinstoelen en de tuintafel van je keuze en plaats je planten om een cosy natuurlijk effect te creëren.


Tegels of matten met kunstgras


Kunstgras is gemakkelijk te plaatsen. Voor kleine oppervlakken is er een grote keuze aan tegels in alle formaten. Zo maak je helemaal een synthetisch grastapijt op maat. Voor grotere oppervlakken of tuinen koop je rollen met artificieel gras. Nadat je de bodem egaal gemaakt hebt, rol je de matten uit en je bent klaar met de klus! Wordt je kunstmatig gazon vuil na verloop van tijd? Stof, blaadjes of ander vuil verwijder je met een bladblazer. Met een tuinslang of hogedrukreiniger verwijder je meer hardnekkig vuil.

Een natuurlijke en duurzame look

Kortom, ben je op zoek naar een volwaardig alternatief voor een natuurlijk gazon en hou je van een natuurlijke look en duurzaam materiaal, kies dan voor een gazon in kunstgras!