Vakantie. Voor de meeste mensen de leukste periode van het jaar. Wat is er nou fijner dan zorgeloos van het zonnetje genieten in een rustgevende omgeving? Deze ontspanningsmomenten zijn echter niet bedoeld om vervolgens na die vakantie de tuin en het gras weer te moeten bewerken. Want wat gebeurt er met je tuin als je op vakantie gaat? En hoe tref je de tuin bij je huis aan bij terugkomst van vakantie? Het is een zorg die eenvoudig weggenomen kan worden door de aanleg van kunstgras. Kunstgras kun je met een gerust hart achterlaten als je op vakantie gaat, want je zal het bij terugkomst, op exact dezelfde manier aantreffen.

 

Ontspannen en genieten

Met kunstgras heb je dus tijdens en na je vakantie je geen zorgen meer om je tuin. Heerlijk ontspannen op je vakantiebestemming, zonder eventueel gepieker over al het werk dat in de tuin op je ligt te wachten zodra je terugkomt. Kunstgras zorgt er voor dat je dubbel van je vakantie kan genieten.

 

Voordelen kunstgras


Echt gras is bewerkelijk en bijna de helft van het jaar een wekelijkse bezigheid. De voordelen van kunstgras zijn daardoor enorm: nooit meer grasmaaien en randjes knippen, nooit meer sproeien, nooit meer verticuteren en bemesten, nooit meer onkruid verwijderen. Maar ook geen problemen meer met te veel zon of te veel schaduw. Met kunstgras heb je gewoon het hele jaar door een mooi groen en verzorgd gazon. Zelfs het zwembadje kan tijdens je vakantie gewoon op het kunstgras blijven staan!

Kunstgras

Levensduur

Doordat kunstgras UV bestendig en kleurvast is en bestand is tegen alle weersomstandigheden heeft kunstgras een zeer lange levensduur. Door af te toe bladeren en vuil van het kunstgras te verwijderen met een bezem, bladhark of een bladblazer, kan je de levensduur van het kunstgras aanzienlijk verlengen. De levensduur van kunstgras in de tuin bij je woning zal tussen de 15 tot 20 jaar zijn.

 

Zelf doen

Kunstgras is er voor ieder budget, elke situatie en is eenvoudig zelf aan te leggen. Voor je het kunstgras gaat leggen, moet je wel de ondergrond even goed voorbereiden. Verwijder het oude gazon en eventuele stenen. Breng daarna een 5 tot 10 dik zandbed aan met bestratingszand. Besproei het zandbed en gebruik een trilmachine of wals om het zand stevig aan te drukken en uit te vlakken. Leg vervolgens stabilisatiedoek (ook wel drukverdeeldoek genoemd) op het zandbed. Het gronddoek voorkomt dat er wortels en onkruid doorkomen en bevordert de stabiliteit. Rol daarna het kunstgras uit over het doek en snij het kunstgras met een stanleymes exact op maat. Om het kunstgras goed vast te zetten, sla je langs de randen om de 50 centimeter een kunstgraspin in de grond.

 

Relaxed

Zodra je kunstgras in je tuin hebt liggen en opnieuw na een heerlijk ontspannen vakantie thuis komt, dan hoef je ineens niet meer het veel te hoge gras te maaien en alle kantjes weer af te steken. Je hoeft ook voorafgaand aan je vakantie niemand meer te regelen, die tijdens een langere vakantie periode er voor moet zorgen dat het gras mooi blijft, want niemand hoeft zich om het kunstgras te bekommeren. Zo relaxed is kunstgras in je tuin!