kunstgras voor balkon of tuin

Kunstgras is nog altijd razend populair als het gaat om de inrichting van de tuin. Goedkoop kunstgras daarentegen is wat lastiger te vinden. De kleinere tuin kan je echter vaak wel vullen met kunstgras wat bij de leverancier overblijft aan de rol. Zo’n restant is overigens ook zeer geschikt voor kunstgras op je balkon.

 

Restanten

Goedkoop kunstgras kan je vinden bij de (online) specialist in kunstgras die ook restpartijen verkoopt. De restanten kunstgras hebben dezelfde kwaliteit als het reguliere kunstgras van de rol, maar tegen een lagere prijs. Een restant kopen is daarom een van de beste manieren om goedkoop kunstgras te kopen. Naast het blij worden van het kunnen scoren van een goedkoop stukje kunstgras, zorg je er ondertussen ook gelijk voor dat het kunstgras restant niet onnodig wordt vernietigd.

 

Kunstgras op beton

Gras voelt zo lekker aan je de voeten. Om die reden is het begrijpelijk dat velen graag op hun blote voeten over een gazon lopen. Maar wat als je geen tuin maar alleen een balkon hebt? Dan is kunstgras een perfecte oplossing want kunstgras kan je gewoon op het beton van je balkon leggen. Kunstgras op het beton van je balkon voelt dan hetzelfde aan als echt gras en omdat het groen is, lijkt het net of je balkon een echte tuin is. Maar in vergelijking met een echt gazon hoef je geen geld uit te geven aan kunstmest en kunstgras hoef je ook nooit te maaien of te besproeien. Wel is het belangrijk dat je balkon een goede afwatering heeft. De afmetingen van een balkon zijn vaak niet zo groot, waardoor ook hier vaak een restant met een lage prijs, voor een goedkoop stuk kunstgras zorgt.

 

Voordelen van kunstgras

Kunstproducten hebben nauwelijks onderhoud nodig. Kunstgras is daarbij eenvoudig zelf aan te leggen, slijt niet en is inmiddels zover ontwikkeld dat het niet meer van echt te onderscheiden is. Je kiest eenvoudig de mooiste kleur, jouw ideale sprietlengte en kan vaak ook nog de richting kiezen waarin het gras ‘groeit’. Of je nu een speelgazon voor de kinderen zoekt of een klein stukje gras op je balkon wilt hebben. Voor iedere toepassing is er een kunstgras variant. Met kunstgras heb je ook geen last van molshopen of ander ongedierte en mensen met hooikoorts kunnen ook gewoon lekker buiten zitten! Modderpoelen, kale plekken, gaten en continu onkruid in je gras zijn voor altijd verleden tijd.

 

Juist voor een kleine tuin of balkon

Als je een balkon of een kleinere tuin hebt, dan is kunstgras sowieso een perfecte oplossing. Als er namelijk veel op een klein stukje echt gras wordt gelopen, dan wordt dit al heel snel lelijk en is het onderhoud en het groen houden erg lastig. En als je een kleine tuin hebt met echt gras, met ook nog eens veel schaduw, dan is het vragen om mos. Kunstgras laat daarentegen het regenwater zeer goed door vanwege het open raster waarop de grasmat bevestigd is. Zo kan regenwater altijd goed weglopen en komt je tuin bij een hoosbui nooit meer blank te staan. Met kunstgras op je balkon heb je ineens geen saaie grijze betonnen tegels meer, maar het hele jaar een mooi groen uitzicht als je naar buiten kijkt. Alles fleurt op!

 

 

Eenvoudig te leggen

Kunstgras leg je zo neer op je balkon door het vast te tapen. Op die manier kan het nooit op- of wegwaaien. De ondergrond moet wel altijd goed vlak zijn en zorg ook altijd voor een goede waterafvoer als je kunstgras op je balkon legt. Voor kunstgras in je tuin breng je een dikke laag zand aan op de plek waar het kunstgras komt te liggen. Je trilt of drukt vervolgens het zand goed aan. Gebruik daarna een richtlat om het zandbed goed waterpas te maken. Dan leg je gronddoek op het zandbed en rol je het kunstgras zo uit. Ligt het kunstgras goed, dan snij je het eventueel overtollig kunstgras netjes af met een scherp stanleymes. Om kunstgras in je tuin op z'n plek te houden, moet je het verankeren met metalen pinnen in de grond. Borstel daarna nog even het gazon tegen de kijkrichting in met een harde bezem en je bent klaar!

 

Makkelijk én voordelig

Kortom kunstgras tuin is snel en makkelijk aan te leggen en het hoeft absoluut niet duur te zijn. Kies dus voor voordelig kunstgras, want het heeft alleen maar voordelen.