Grastapijt en kunstgras hebben al lange tijd geleden intrede gedaan als het gaat om woontrends. De populariteit is in de loop der jaren steeds verder toegenomen. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en diversiteit.

Er zijn tegenwoordig zoveel uitvoeringen, kleuren en toepassingen dat er aan ieders wens is tegemoet te komen. Ook in 2020 is er weer sprake van een stijgende vraag naar grastapijt en kunstgrassen. Daarom is het interessant om onder meer naar de grastapijt trends van 2020 te kijken. Zo weet jij wat de trend van het moment is als het om kunstgras en grastapijt gaat. Weet je eigenlijk wel wat het verschil is tussen grastapijt en kunstgrassen?
 

Dit is het verschil tussen grastapijt en kunstgras?

Grastapijt en kunstgrassen zijn benamingen die vaak door elkaar worden gebruikt. Dan denk je als snel dat grastapijt gelijk is aan kunstgras. Er is echter wel sprake van een onderscheid in het gebruik en de toepassing. De aanduiding grastapijt wordt vooral gebruikt om kunstgras voor bijvoorbeeld het balkon of terras aan te duiden. Bij kunstgrassen is er eerder sprake van het aanleggen van een kunstgrasmat als alternatief voor bestaand gras.

Heb je een balkon dat je van een mooi groen tapijtje wilt voorzien? Je hebt doorgaans geen gras op je balkon groeien. Toch is er een simpele oplossing. De natuurlijke beleving ervaar je bijvoorbeeld door er een tapijt van groen naadvilt neer te leggen. Grastapijt voor het balkon is van een andere samenstelling dan kunstgrassoorten die meer geschikt is om in de tuin neer te leggen. Bijvoorbeeld als mooi gazon of om een fijn speelveldje voor je kinderen in de tuin te creëren.
 
 

Van deze voordelen profiteer je altijd met kunstgrasmatten

Er zijn grastapijt- en kunstgrastrends die aan verandering onderhevig zijn, maar de voordelen blijven altijd in stand. Wat denk je ervan om het gras in je tuin te vervangen door gazonkunstgras? Dan heb je geen onderhoud meer. De grasmaaier laat je maar mooi in de schuur staan, want die heb je niet meer nodig. Of nog beter die verkoop je gewoon aan iemand anders die nog geen kunstgras heeft.


Lekker relaxen in plaats van grasmaaien

Denk je eens in hoeveel tijd je bespaart door je grasmat te vervangen door een kunstgrastapijt. Zeker in de zomer is het vaak nodig om elke week wel het gras te maaien. Als je daar een half uur tot een uur mee bezig bent, raak je aardig wat tijd kwijt. Die tijd is dan opeens heel anders in te vullen. Bijvoorbeeld door lekker te relaxen in je tuinstoel om van het realistisch ogende gras te genieten dat er als een strak gazon bijligt.
 

Gras blijft ook groen zonder te sproeien

Ken je het gezegde ´Het gras is altijd groener bij de buren´? Dat is als je kunstgras in je tuin hebt liggen zeker niet het geval. Bovendien is er het voordeel dat het grastapijt altijd groen blijft. Je hoeft ook niet te sproeien om het gras niet gortdroog te laten worden in de zomer. Dat scheelt eveneens in de tijd die je niet aan onderhoud hoeft te besteden. Ook verschijnen er in het kunstgras geen molshopen of onkruid dat overal de kop op lijkt te steken.
 

Grastapijt inspiratie

Kunstgras in de tuin is een blijvende trend, maar hoe zit het met grastapijt? In 2020 is er zeker sprake van een trend met grastapijt voor toepassing in en buiten je huis. Daarom geven wij je graag wat inspiratie met de nieuwste trends. Heb je bijvoorbeeld een serre in huis? Hoe leuk is het dan om buiten naar binnen te halen door er grastapijt neer te leggen. Zo creëer je met grastapijt in de serre een natuurlijke omgeving. Bovendien is het mogelijk om de kleur van het grastapijt aan te laten sluiten op de kleur van het kunstgras in je tuin. Dan is er ook meteen sprake van een verlengstuk van de woon- en leefruimte.
 

Groene oase op je balkon of op de camping

Of heb je een balkon met nu nog een saaie, grijze betonvloer? Die is in één keer om te toveren tot de basis van een groen paradijs. Alles wat je daarvoor nodig hebt, is grastapijt. Mocht er regen op vallen dan is dat geen enkel probleem. Grastapijt is weersbestendig uitgevoerd. Dat maakt grastapijten in 2020 overigens ook tot een trend voor toepassing op de camping.

Hoe leuk is het om bij je caravan een prachtige plekje te creëren met een grastapijt? Op de camping is het belangrijk om te ontspannen en van je vrije tijd te genieten. Dat gaat zeker lukken met grastapijt op je terras. Of heb je meer ruimte rondom je caravan? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om er kunstgras in te leggen. Maaien van het gras is dan niet nodig.
 

Hoe kies je voor het beste grastapijt of kunstgras?

De mogelijkheden van grastapijt zijn haast eindeloos net als die van kunstgras. Het is alleen nog de vraag hoe je tot de beste keuze komt. Je wilt natuurlijk dat je in één keer de goede keuze maakt en er niet na een jaar al anders over denkt. Om je een goede beslissing te laten nemen, is het cruciaal om het grastapijt of kunstgras in het echt te zien. Nu hoef je niet stad en land af te rijden om die taak te voltooien. Het is voldoende om kwaliteit gemakkelijk te onderscheiden. Vraag bij kunstgrasdirect.nl gewoon gratis stalen aan voor grastapijt of kunstgras.