Grastapijt van Kunstgrasdirect.nl

Grastapijt, je ziet het steeds meer en het wordt steeds mooier en natuurgetrouwer! Grasmaaien en besproeien behoren tot het verleden. Daarnaast is onkruid verwijderen ook verleden tijd! Grastapijt is heel geschikt voor kinderen en huisdieren en bovendien waterbestendig. Grastapijt maakt je balkon, terras of tuin een heel stuk vrolijker!

 

Grastapijt zelf leggen

Grastapijt is eenvoudig zelf te leggen, als de basis maar goed is. Zorg voor een goed aangetrilde laag (ca. 5-10 cm) stratenmakers zand. Om het geheel mooi af te werken kun je bijvoorbeeld 6 cm dikke opsluitbanden gebruiken, zodat het kunstgras niet verschuift en je er niet tegenaan kijkt. Voor extra stabiliteit en betere drukverdeling raden wij aan er stabililisatiedoek onder te leggen. Om het opwaaien tegen te gaan, kan gebruik worden gemaakt van kunstgrashaken, gebruik er dan ongeveer 1 per halve meter.

 

Voordelen van grastapijt

Grastapijt heeft een frisse groene uitstraling, waarbij wij verschillende mogelijkheden qua samenstelling en uitstraling aanbieden. Zeer gemakkelijk te onderhouden; geen water geven, niet maaien, niet bemesten, het hele jaar door een mooie en groene grasmat, altijd zacht en comfortabel, hoge slijtvastheid en tevens snel en eenvoudig te plaatsen.

grastapijt kunstgrasdirect

 

Grastapijt zelf leggen

Het is ook mogelijk om het grastapijt zelf te leggen! Hieronder lees je hoe dit in z’n werk gaat. Stap 1: Verwijder eventueel het bestaande gazon en/of beplanting in de tuin. Graaf een laag grond af. Stap 2: Breng nu een zandbed van 5 tot 10 cm aan. Hiervoor gebruik je stratenmakers- of bestratingszand. Stap 3: Vervolgens water je het zandbed in en trilt deze stevig aan. Daarna het zandbed goed uitvlakken. Deze stap is zeer belangrijk, aangezien het kunstgras zich naar de ondergrond vormt! Stap 4: Over het uitgevlakte zandbed leg je nu het stabilisatiedoek. Stap 5: Vervolgens kan het grastapijt worden uitgerold. Denk er hierbij aan dat je vanaf het terras gezien tegen de vleug inkijkt. Stap 6: Wanneer er met naden gelegd moet worden, denk er dan aan dat de vleug in dezelfde richting wijst. Bij het leggen met naden sla je het kunstgras terug en snijdt van beide randen een strook van ongeveer 3 cm af ( tussen de draden ). Sla de randen terug en kijk of ze goed tegen elkaar liggen. Stap 7: Bij deze stap, sla je het grastapijt opnieuw op en leg je de tape vervolgens onder de naad. Daarna het grastapijt terugleggen en de naad goed aandrukken. Let op: voor een goede hechting van de tape het gazon een uurtje niet betreden. Stap 8: Door middel van een stanleymes kun je eenvoudig het grastapijt langs de kanten buitenom van pas snijden. Stap 9: Het grastapijt kunt je nu met kunstgrashaken, rondom om de 50 cm, verankeren aan de ondergrond. Stap 10: Door instrooizand te gebruiken, zal de pool mooi overeind blijven staan. Bovendien wordt het gazon op deze manier verzwaard, waardoor deze nog beter op zijn plaats blijft.