Grastapijt, je ziet het steeds meer en het wordt steeds mooier en natuurgetrouwer! Grasmaaien en besproeien behoren tot het verleden. Daarnaast is onkruid weghalen ook verleden tijd! Grastapijt is heel geschikt voor kinderen en huisdieren, en bovendien waterbestendig en milieuvriendelijk. Grastapijt maakt je balkon, terras of tuin een heel stuk vrolijker!

 

Grastapijt zelf leggen

Grastapijt is eenvoudig zelf te leggen, als de basis maar goed zit. Zorg voor een goed aangetrilde laag (ca. 5-10 cm) stratenmakers zand. Om het geheel mooi af te werken kunt u 6 cm dikke opsluitbanden gebruiken, zodat uw kunstgras niet verschuift en u er niet tegenaan kijkt. Voor extra stabiliteit en betere drukverdeling kunt u er een stabiliteitsdoek onder leggen. Om het opwaaien tegen te gaan, kunt u gebruik maken van kunstgrashaken, gebruik er dan ongeveer 1 per meter.

 

Voordelen van grastapijt

- Grastapijt heeft een frisse groene uitstraling, waarbij wij verschillende eigenschappen qua samenstelling en uitstraling aanbieden. - Zeer gemakkelijk te onderhouden: geen water geven, niet maaien, niet bemesten - Het hele jaar door een mooie, groene grasmat - Altijd zacht en comfortabel - Hoge slijtvastheid - Snel en eenvoudig te leggen

 

Waar moet je bij de aanschaf van grastapijt op letten?

- Een drainage voorkomt dat er water achterblijft tussen het grastapijt en de ondergrond. Doordat de vloer sneller opdroogt, wordt schimmelvorming voorkomen. - Hoe hoger het aantal aangegeven zonne-uren, hoe langer de kleurechtheid, UV-stabiliteit, gewaarborgd is.

 

grastapijt kunstgrasdirect

 

Grastapijt zelf leggen

Het is ook mogelijk om uw grastapijt zelf te leggen! Hieronder leest u hoe dit in z’n werk gaat. Stap 1: Verwijder eventueel het bestaande gazon en/of beplanting in uw tuin. Graaf eventueel een laag grond af. Stap 2: Breng nu een zandbed van 5 tot 10 cm aan. Hiervoor gebruikt u stratenmakers of bestratingszand. Stap 3: Vervolgens watert u het zandbed in, waarna u deze goed aantrilt. Daarna kunt u het zandbed gaan uitvlakken. Deze stap is zeer belangrijk, aangezien het kunstgras zich naar de ondergrond vormt! Stap 4: Over het uitgevlakte zandbed legt u nu het stabilisatiedoek. Stap 5: Vervolgens kan het grastapijt worden uitgerold. Denk er hierbij aan dat u vanaf het terras gezien tegen de vleug inkijkt. Stap 6: Wanneer er met naden gelegd moet worden, denkt u er dan aan dat de vleug naar dezelfde richting wijst. Bij het leggen van naden slaat u het kunstgras terug en snijdt van beide randen een strook van ongeveer 3 cm af ( tussen de draden ). Sla de randen terug en kijk of ze goed tegen elkaar liggen. Stap 7: Bij deze stap, slaat u het grastapijt weer op en legt u de tape onder de naad. Vervolgens legt u het grastapijt terug en drukt u het op de naad aan. Let op: voor een goede hechting van de tape het gazon een uurtje niet betreden. Stap 8: Door middel van een stanleymes snijdt u eenvoudig langs de kanten het grastapijt van pas. Stap 9: Het grastapijt kunt u met kunstgrashaken, rondom om de 50 cm, verankeren aan de ondergrond. Stap 10: Door instrooizand te gebruiken, zal de pool mooi overeind blijven staan. Bovendien wordt het gazon op deze manier verzwaard, waardoor deze nog beter op zijn plaats blijft.

 

Service van Kunstgrasdirect

Bent u geïnteresseerd in grastapijt? Bij Kunstgrasdirect geniet u van scherpe prijzen, maar ook de kwaliteit van ons grastapijt zorgt ervoor dat u onbezorgd kan genieten van een groene kunstgras vloer. Dit kan worden gelegd door de ons geselecteerde, uiterst bekwame stoffeerders. Wij staan garant voor een perfecte afwerking! We leggen door heel Nederland en kunnen de werkzaamheden altijd op redelijk korte termijn verrichten.