kunstgras in plaats van wekelijks grasmaaien

Het onderhouden en bijhouden van het gras is voor veel tuineigenaren een behoorlijke opgave. Je hoeft het maar één week te vergeten om het gras te maaien en daar staat alweer een rimboe in de tuin. Heb je geen groene vingers en wil je gewoon niet zoveel tijd kwijt zijn aan de tuin? Investeer dan in kunstgras. Vandaag de dag is kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Wil je weten wat alle voordelen zijn van kunstgras? Lees dan gauw verder.

Altijd groen

In de herfst en winter kan jouw grasveld er weleens wat kaal uitzien, in de zomer kan het gras juist verdort overkomen. Om een grasveld altijd stralend groen te houden is niet niks. Met kunstgras hoef je je hier helemaal geen zorgen over te maken. Je geniet dan namelijk altijd van een prachtig groen gazon

Kunstgras in de tuin

Water geven

Gras water geven is eigenlijk alleen nodig in de zomer, maar het eist wel enige kennis. Te veel water is slecht voor gras en de wortels kunnen gaan rotten, het gevolg? Verlept gras dat niet meer te redden is. Wanneer je een grastapijt van kunstgras in de tuin hebt liggen, hoef je je geen zorgen te maken over dode wortels en wel of niet wateren.

Maaien

Grasmaaien is voor veel mensen echt geen hobby. Het kost behoorlijk wat tijd en het is een grote klus. Zeker wanneer je een groot grasveld hebt in de tuin kan het enorm wat tijd kosten. In de lente en zomermaanden groeit het gras erg snel en is het iedere week nodig om het gras bij te werken. Deze tijd wil je natuurlijk veel liever aan andere dingen besteden. Met kunstgras hoef je nooit meer gras te maaien. Je kunt jouw grasmaaier vaarwel zeggen en altijd genieten van een piekfijn gazon.

Onkruid

Ook hoef je met kunstgras je geen zorgen te maken over onkruid en mos. Het wieden van onkruid en mos tussen de grassprieten is een vervelende, maar noodzakelijke, taak om jouw gazon in optimale staat te houden. Tussen kunstgras kan geen onkruid groeien waardoor je altijd een prachtig en onderhoudsarm gazon van kunstgras hebt.

Vroeger en nu

Vroeger was er wel degelijk een groot verschil tussen echt gras en kunstgras. Je kon vaak van veraf zien of iemand een kunstgras tapijt in de tuin had. Vandaag de dag is kunstgras nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Investeer daarom in een onderhoudsarm graptapijt. Zo geniet je altijd van een groen gazon en hoef je nooit meer gras te maaien.

 

kunstgras vroeger vs nu