In het najaar worden de dagen weer korter en de temperatuur gaat weer omlaag. Nu wil dat niet automatisch betekenen dat het buitenleven ineens stilstaat. Dat geldt zeer zeker niet voor het leggen van kunstgras. Kunstgras kan namelijk nagenoeg het hele jaar door gelegd worden.

 

De meeste mensen beginnen in het voorjaar met de tuinen weer netjes te maken en komen er ideeën op tafel om de tuin op te knappen en bijvoorbeeld kunstgras te gaan leggen. Maar is het wel zo slim om met deze werkzaamheden te beginnen als het al mooi weer is? Omdat door de klimaatveranderingen de winters in Nederland steeds zachter worden, zijn er ook weinig periodes meer waarin je niets aan de tuininrichting kunt doen. Kunstgras kan hierdoor tegenwoordig prima in de herfst (en zelfs in de winter) gelegd worden.

 Kunstgras

Vorst

Bij de eerste lichte vorst kan je de grond nog steeds voorbereiden voor de aanleg van kunstgras. Pas als de vorst dieper in de bodem zit zal het lastig worden om de bodem te bewerken en zal het kunstgras niet optimaal gelegd kunnen worden. Wacht dus na een periode met langdurige strenge vorst dus altijd tot de vorst uit de grond is alvorens je begint met het aanleggen van kunstgras.

 

Natte ondergrond

Bij kunstgras leggen in het najaar is het wel belangrijk dat er niet al teveel neerslag is gevallen. Bij grote hoeveelheden neerslag kan er namelijk water blijven staan, waardoor de ondergrond voor het kunstgras niet goed aan getrild kan worden.  Wanneer er ook nog sleuven gegraven moeten worden voor het plaatsen van opsluitbanden naast het kunstgras zal het vol lopen van de sleuven met water dit bemoeilijken. Bij lichte grond en of een goede drainage zal eventueel overtollig regenwater overigens snel weer in de bodem zijn verdwenen en kan het kunstgras alsnog probleemloos gelegd worden.

 

Verlijmen en plakken van kunstgras

Als de buitentemperatuur lager is dan 5 graden Celsius, is het aan het aan elkaar lijmen van meerdere stukken kunstgras niet meer mogelijk. De kunstgras lijm laat zich onder die temperatuur namelijk niet goed meer verwerken. Als het kunstgras bij het verlijmen wat nat wordt is geen probleem want lijm mag gerust wat nat worden, zonder dat het ten koste gaat van de sterkte van het verlijmen van de verschillende kunstgras delen. Kunstgras tape daarentegen is niet geschikt om te gebruiken als het kunstgras nat is. De hechtwerking van kunstgras tape gaat namelijk verloren als het nat wordt.

 

Kunstgras direct

Bij de experts van Kunstgras direct kan je als voorbereiding op het kopen van de juiste kunstgras een kijkje nemen op de website om inspiratie op te doen welke kunstgrassen het beste bij jouw wensen past. Daarnaast kan je hier ook gratis een set met verschillende XL stalen aanvragen. Je krijgt dan een de door jou geselecteerde kunstgrasstalen thuisgestuurd, zodat je op je gemak in je eigen omgeving een keuze kan maken uit de verschillende kunstgras soorten. Heb je een keuze gemaakt dan kan je deze eenvoudig in de webshop bestellen. De specialisten van Kunstgras direct maken dan direct een afspraak om het bestelde kunstgras bij je thuis te bezorgen.

 

Genieten

Door kunstgras te leggen in het najaar kan je direct in het voorjaar bij de eerste dagen met mooi weer volop genieten van je mooie, nette tuin. Ook voor de kinderen is het fijn als ze gelijk met de eerste warme zonnestralen in het voorjaar lekker buiten kunnen spelen op een mooi kunstgras gazon. Iedereen kan op die manier optimaal kunt genieten van het mooie voorjaar weer in een prachtig ingerichte tuin met kunstgras.