Het is nooit te vroeg om alvast over de tuin na te denken. Hoewel we nu nog in de lente zitten en langzaam naar de zomer uitkijken, is het wel verstandig om alvast voorbereidingen te treffen voor de tuininrichting. Het voorjaar is de meest logische keuze om kunstgras te gaan leggen, omdat dit het moment is dat je de tuin weer op orde gaat brengen, voor de periode dat je weer lekker buiten kunt zitten en van je tuin kan genieten.

 

Levertijd

Wanneer je kunstgras gaat leggen, dan is het voorjaar een goede periode, want als het eenmaal hoogseizoen is, dan kan het zijn dat je vanwege de grote drukte langer moet wachten voordat het kunstgras geleverd kan worden. Daar komt bij dat in periodes van grote drukte vaak schaarste ontstaat en dus de keuze beperkt wordt en de prijzen omhoog gaan. In het voorjaar heb je deze bijkomstigheden allemaal niet. De nieuwste kunstgras collecties liggen in het voorjaar allemaal al op voorraad en er zijn dan vaak al hele leuke aanbiedingen in kunstgras.

 

Ondergrond

De temperaturen in het voorjaar zijn ideaal om de ondergrond te bewerken waarop het kunstgras komt te liggen. Kunstgras kan op verschillende soorten ondergrond gelegd worden, maar het is niet goed om het direct op zwarte aarde te leggen. Het is namelijk veel moeilijker om zwarte aarde mooi egaal te krijgen en zwarte aarde voert het regenwater veel minder goed af dan zand. Als ondergrond voor kunstgras volstaat het om de zwarte aarde een aantal cm af te graven en te bedekken met zo’n 5-10 cm stratenmakerszand, zodat je weer op de juiste hoogte uitkomt. Deze laag zand maak je mooi vlak en bedek je met stabilisatiedoek. Dit doek (ook wel drukverdeeldoek genoemd) is nodig om de grond egaal te houden. Wanneer er bv. drukpunten op het kunstgras komen zal dit doek ervoor zorgen dat deze druk wordt verdeeld. Bijvoorbeeld als er een stoel op het kunstgras wordt geplaatst of bij intensief spelen, waarbij het stabilisatiedoek er voor zorgt dat de grasmat ook bij intensiever gebruik aanzienlijk minder snel kuilen zal krijgen. Daarnaast zorgt een stabilisatiedoek ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras groeit.

 

Optimaal genieten

Zie jij jezelf in de aankomende periode al optimaal genieten in je eigen tuin? Laat je dan verrassen door de voordelen van kunstgras voor je tuin én jou! Het grootste voordeel van kunstgras is dat deze relatief weinig onderhoud vraagt. Natuurlijk kost het even moeite om het gras te leggen, maar wanneer dit op de juiste manier wordt gedaan zal dit verder nog weinig aandacht vragen. Iedere keer grasmaaien, kantjes afsteken en sproeien bij een traditioneel gazon is veel werk. Dankzij kunstgras geniet je alsnog van die geweldige natuurlijke uitstraling, maar dan zonder de bijkomende lasten.

 

Kiezen

Kunstgras is leverbaar in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Het hangt helemaal van je situatie en wensen af welke soort kunstgras voor jou geschikt is. Overweeg je om kunstgras te bestellen? Kom dan eens langs in onze showroom of vraag gratis onze kunstgras stalen aan. Als je de nieuwste soorten kunstgras in het echt ziet en voelt, is de keuze eenvoudig te maken!

 

Gratis kunstgras stalen

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor je tuin. Daarom kan je zelf een selectie maken van de vier soorten kunstgras waar je stalen van wil ontvangen. Vraag deze stalen aan en je ziet en voelt het meteen! Wil je kwalitatief goed kunstgras voor een voordelige prijs? Wacht dan niet langer en begin dit voorjaar met de aanleg van kunstgras in je tuin.