Het voorjaar is dé periode om je tuin op orde te brengen. Ben je voorbereidingen aan het treffen om je tuin opnieuw in te richten? Met kunstgras is jouw gazon altijd groener dan bij de buren! In het voorjaar zijn de temperaturen ideaal om kunstgras te leggen. Meestal voelt de grond zacht aan en dit maakt de ondergrond ideaal om mee te werken. Wil je deze zomer genieten van een groene tuin? Ontdek de voordelen van kunstgras leggen in het voorjaar!

Waarom kunstgras in je tuin?


Met kunstgras in je tuin ben je het hele jaar verzekerd van een mooi grastapijt. De kwaliteit van kunstgras verandert niet, ook niet bij heet of nat weer. Bovendien hoef je bij hoge temperaturen ook geen water te verspillen, want de kwaliteit en kleur blijven hetzelfde! Heeft iemand in je gezin last van hooikoorts of een bepaalde allergie? Kunstgras is een aantrekkelijk alternatief voor een natuurlijk gazon, want een kunstmatige grasmat bevat namelijk geen pollen.

Welke voordelen biedt kunstgras?


Kunstgras is een aantrekkelijke optie vanwege een groen gazon, maar dit bijzondere grastapijt brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Het heeft namelijk weinig onderhoud nodig en dit betekent dat je na je werk niet hoeft te maaien. Waar bemesting bij een natuurlijk gazon minimaal eenmaal per jaar nodig is, kan je dit bij kunstgras achterwege laten. Kunstgras is ook een prima alternatief voor een betegelde tuin. Een buitenruimte met alleen maar tegels zorgt voor wateroverlast bij hevige regen- en onweersbuien. Kunstgras draagt bij aan een perfecte afwatering, mits het op de juiste wijze wordt gelegd.

Waarom leg je kunstgras in het voorjaar?


De eerste kriebels om in de tuin te werken, verschijnen bij de meeste mensen in het voorjaar. De lenteperiode is om die reden het meest geschikte seizoen om kunstgras te leggen. Bovendien is de zachte voorjaarsgrond ideaal om in te graven en mee te werken. Doe dit zoveel mogelijk op een droge ondergrond. Waterplassen en hobbels zijn namelijk spelbrekers in het correct leggen van kunstgras en dat wil je te allen tijde voorkomen.

Kunstgras in je tuin of op je balkon


Het voorjaar is dus een goede periode om kunstgras in te tuin te leggen. Heb je geen tuin, maar wel een terras of balkon? Zorg voor een groene buitenruimte en kies voor kunstgras. Tijdens elk seizoen is kunstgras te leggen op je balkon of terras, mits je zorgt voor een egale ondergrond en een beproefde afwatering. Kortom: geniet direct van een groene tuin en kies voor een kunstmatig gazon van goede kwaliteit.

Wat is er nodig bij het leggen van kunstgras?


Bij kunstgras leggen in het voorjaar is het belangrijk om een drainagemat te gebruiken. In combinatie met een laag zand weet je zeker dat je investeert in een afwatering die afdoende is. Verder is het ook handig om een stanleymes te gebruiken om kunstgras op maat te snijden. Tot slot heb je pinnen nodig om de grasmat te bevestigen op de ondergrond. Zodra je alle spullen binnen hebt, kan je direct beginnen met het leggen van kunstgras!

Hoe leg je zelf kunstgras in het voorjaar?


Kunstgras is bijna altijd op voorraad, dus bestel direct online en start vervolgens met je buitenklus. Hoe je kunstgras legt in het voorjaar? Wij voorzien je van een handig stappenplan:

1. Zorg voor een vlakke en schone ondergrond;
2. Breng een zandbed aan met een dikte tussen de vijf en vijftien centimeter;
3. Water het zandbed in en plaats vervolgens het onderdoek dat je vastzet met kunstgrashaken;
4. Rol het kunstgras uit, snijd het op maat (let op: doe dit altijd aan de onderzijde om de vezels niet te beschadigen!) en lijm eventueel de naden;
5. Sla het kunstgras vast met haken en borstel het op met een bezem zodat het er mooi uitziet.

Geniet van een onderhoudsvrije tuin


Wil je uit je werk zorgeloos neerploffen op je nieuwe tuinset en genieten van een groene tuin? Integreer kunstgras in de buitenruimte en profiteer van een onderhoudsvriendelijke tuin. Maaien, mesten, verticuteren, het is allemaal niet meer nodig. Laat niets je daarom tegenhouden en maak je tuin dit voorjaar klaar voor de toekomst!