De temperatuur is de laatste dagen en weken weer stilaan de hoogte in aan het klimmen. Her en der beginnen de eerste allergieën de kop op te steken en je moet beduidend minder vaak die winterjas uit de kast halen.

Het mag duidelijk zijn: de lente is begonnen aan zijn intrede in het land.

 

Met dat mooie weer komen ook alle activiteiten die de lente en de zomer zo leuk maken.

Kunstgras

 

Een heerlijk drankje op een terrasje, een barbecue organiseren, wat vrienden uitnodigen of simpelweg even van de rust genieten in jouw eigen tuin of terras. Stuk voor stuk activiteiten die toch net iets zorgelozer verlopen met een mooie mat kunstgras in de tuin. 

 

 

Kunstgras: compagnon van zorgeloos plezier


Een aantal jaar geleden begon kunstgras voor het eerst populair te worden. In die tijd werd er gesproken van de hype die kunstgras is. Hype is echter een verkeerde benaming.

Het is een term die slaat op een product dat kortstondig heel erg in trek is. Dat is een omschrijving die niet bij kunstgras past.

 

Ook vandaag de dag schakelen meer en meer mensen immers over van een gewoon grasveld richting kunstgras. Voor velen is de grootste reden daarvoor het onderhoudsvriendelijk karakter van kunstmatig gras.

 kunstgras

 

Zo mag je die grasmaaier gerust verkopen en is het gedaan met tijd steken in de randjes knippen, in sproeien, in bemesten en onkruid verwijderen.

Zo spaar je niet alleen heel wat tijd uit, maar hoef je ook heel wat minder geld uit te geven aan onderhoudsproducten.

 

 

Geld en tijd die je kunt steken in wat echt van tel is: genieten van jouw tuin wanneer de temperatuur dat toelaat. 

 

 

Altijd een perfecte grasmat


Gewone graszoden hebben hun charme, maar zorgen ook voor heel wat frustraties. Zo is te veel zon nefast voor de sprieten en valt ook te veel schaduw niet aan te raden.

 

Het logisch gevolg daarvan is dat je het hele jaar door in een soort evenwichtsoefening zit tussen beide uitersten. Hetzelfde kan overigens gezegd worden van de weersomstandigheden.

 

 kunstgras

Te veel regen is niet gezond voor het gras en ook te weinig is slecht. Met kunstgras zijn al die zorgen en al dat planwerk voltooid verleden tijd.

Jouw grasmat ziet er het hele jaar door prachtig groen en verzorgd uit zonder dat jij daar tijd of moeite in moet steken.

 

Jouw grasmat is bestond tegen alle weersomstandigheden en bovendien kleurvast! Te veel zonnestralen zijn geen probleem en zorgen niet voor een lelijke verkleuring. 

 

 

Leuk voor de kinderen


De eerste generaties kunstgras hadden de kwalijke reputatie dat ze behoorlijk schuurden. Een probleem dat ondertussen al lang is opgelost. Het moderne kunstgras is enorm veilig, voelt zacht aan en schuurt niet.

Het is de ideale ondergrond voor speeltoestellen voor de kinderen of om op te ravotten. Bovendien scheelt het ook weer in het opkuiswerk na het spelen.

Het is een stuk properder en vereist een stuk minder waswerk om de kleding terug in nieuwstaat te brengen! 

 

Gedaan met allergieën


Gras en de natuur an sich zijn prachtig, maar zijn ook de oorzaak van een brede waaier aan allergieën. Hooikoorts is daar de bekendste van, maar er zijn tientallen tot honderden varianten waar je last van kunt hebben.

Stuk voor stuk allergieën die een stevige stok in de wielen steken als je van het warme weer wilt genieten. Ook hier is kunstgras een ideale oplossing voor.

 

Logischerwijze verminder je door de aanleg van een tuin of terras in kunstgras heel wat van de elementen die allergieën veroorzaken. Heb je daar zelf, of eventueel jouw partner, veel last van?

Dan kan kunstgras zijn wat je nodig hebt om toch dat natuurlijk gevoel te krijgen.

 

Een lange levensduur


Een gewone grasmat moet op tijd en stond opnieuw gezaaid of gewoon helemaal vervangen worden. Door er veel op te bewegen en alles plat te stampen zorg je er net voor dat het gras afsterft.

Kies je voor kunstgras dan kies je voor een lange levensduur. Afhankelijk van het gebruik en het type gras dat je aanlegt ligt de levensduur vlot boven de 20 jaar.

20 jaar waarbij het niet nodig is om onderhoud uit te voeren, waarbij je je geen zorgen moet maken om de weersomstandigheden waarin je geniet van jouw tuin zonder zorgen. 

De nadelen van kunstgras? Toegegeven, de geur van vers gemaaid gras hebben we nog niet nagemaakt. Maar wat niet is kan nog komen!