Nooit meer maaien met kunstgras

Hieronder volgt een korte uiteenzetting van de voordelen en de diverse toepassingen van kunstgras en toebehoren. Dit kan helpen om een keuze te maken uit de verschillende categorieën en een richtlijn geven bij de aanleg, passend bij jouw specifieke situatie.

 

Nooit meer maaien met kunstgras

Nooit meer maaien met kunstgras en altijd een strak en groen gazon. Dat is een ideaalbeeld dat door iedereen te realiseren is. Heerlijk genieten in de lente en zomer op een groen grasveld met een fantastische uitstraling. Of vanaf het terras toekijken hoe mooi het groene gras erbij ligt. Ook in de winter blijft het gras in dezelfde staat en is het zichtbaar groen behalve als er een witte sneeuwlaag op ligt. Kunstgras kent vele voordelen en is ook te gebruiken als speelveld dat altijd in een topconditie blijft. De toepassingen zijn uiteenlopend, zodat er voor elk doel een perfect grastapijt beschikbaar is.

 

Stabilisatiedoek

Bij de aanschaf van kunstgras is het belangrijk om met meerdere aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de toepassing van een stabilisatiedoek die tussen de ondergrond en het gras wordt aangebracht. Dat is niet altijd nodig, maar hangt dus af van het type ondergrond. Als er op tegels een kunstgrasveld aangebracht wordt of over beton is het niet noodzakelijk. Het is wel nodig om een stabilisatiedoek te gebruiken op het moment dat de ondergrond bestaat uit een aarde of zand. Ongeacht het type ondergrond is het van groot belang dat deze zo vlak en strak mogelijk is. Hoogteverschil is anders gemakkelijk terug te zien als het kunstgras er eenmaal ligt en dat is uiteraard niet wenselijk.

kunstgrasdirect

 

Uitgevoerd met valdemping

Als het gras wordt gebruikt als speelveld met speeltoestellen is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond. In dit geval wordt aangeraden het gras te plaatsen in combinatie met valdemping. Er is bij deze speciale uitvoering sprake van een optimale demping bij het neerkomen op het gras. Op zich is kunstgras al veilig, maar als kinderen spelen, ravotten en stoeien op het veld is het wel belangrijk daar aandacht aan te besteden. Door de juiste ondergrond te kiezen voor het kunstgras is er sprake van een optimale valdemping. Bij deze combinatie is er sprake van matten van rubber of schuim en deze zijn op maat te maken. Ook hiervoor geldt dat er nooit meer gemaaid hoeft te worden.

 

Onbezorgd genieten

Kunstgras vormt in alle opzichten de basis voor onbezorgd genieten. Nooit meer gras maaien, maar wel van alle voordelen profiteren. Een eenmalige aanschaf om jarenlang plezier aan te beleven. Dat is de keuze die gemaakt kan worden. Er zijn allerlei soorten kunstgras, van grastapijt en mooi groen kunstgras tot gekleurd kunstgras in uiteenlopende tinten. Wat dat betreft is er altijd een juiste keuze te maken.