Kunstgras Rotterdam

Wie aan Rotterdam denkt, ziet waarschijnlijk veel flats voor zich. Maar ook grote gebouwen en huizen met weinig tot geen tuinen. Toch zul je je verbazen over het aantal mensen in Rotterdam en omstreken met een redelijke tot grote tuin. De vraag naar kunstgras Rotterdam neemt dan ook enorm toe en zo verwonderlijk is dat niet. Kunstgras lijkt steeds meer op echt gras en kent tal van voordelen. Maar wat is nu eigenlijk kunstgras? En wat zijn die voordelen dan? Tevens is het fijn om te weten hoe het bijvoorbeeld zit met onderhoud. In dit artikel kom je alles aan de weet over kunstgras Rotterdam.

 Kunstgras Rotterdam

Wat is kunstgras?

Kunstgras kennen we eigenlijk vanuit de sportwereld. Het is een synthetische variant van echt gras en diverse sporten worden erop beoefend. Denk hierbij aan voetbal, hockey, honkbal, tennis en golf. Al jarenlang wordt er veel onderzoek gedaan naar dit soort gras en heeft het een enorme technologische ontwikkeling doorgemaakt. Hierdoor is het bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Dit zorgde ervoor dat steeds meer particulieren ook belangstelling kregen voor kunstgras Rotterdam. Het hele seizoen door een mooie groene mat is natuurlijk heel aantrekkelijk. Bovendien kunnen kinderen er veilig op spelen.

Waar is kunstgras Rotterdam mogelijk en welk soort?

Kunstgras Rotterdam kun je op vele plaatsen aanleggen. Niet alleen in een tuin, maar ook op een balkon of binnenshuis. Vooral voor mensen in de stad is kunstgras Rotterdam dan ook ideaal als zij alleen over een balkon beschikken. Het is wel belangrijk dat de ondergrond altijd geschikt is om het kunstgras op te leggen. Zo voorkom je oneffenheden in de grasmat. Bij de aanschaf van kunstgras Rotterdam is het verstandig om op de poolhoogte te letten. Bedenk dus vooraf goed wat je wilt. Deze hoogte geeft de lengte aan van de langste sprieten in het kunstgras Rotterdam. Voor een tuin is de gemiddelde poolhoogte 35 mm, maar er zijn er ook van veel minder of juist veel meer. Langere sprieten kunnen echter wel het nadeel hebben dat zij sneller plat gaan liggen. Uiteraard speelt kwaliteit, de dikte van de vezel en de dichtheid van het gras hier ook een rol in. Lang niet alle sprieten van het kunstgras Rotterdam gaan dus per definitie plat liggen.

Wat is belangrijk bij de aankoop van kunstgras Rotterdam?

Kunstgras is verkrijgbaar in diverse kleuren en diktes. In eerste instantie is het verstandig om te bepalen of het gras veelvuldig gebruikt gaat worden. Indien er bijvoorbeeld vaak kinderen op gaan spelen, is het belangrijk om voor een sterke kwaliteit te kiezen. Het ligt aan je eigen smaak of je voor lichtgroen kiest of voor een donkere variant. Tevens zijn er verschillen in structuur: mat of gemêleerd. Belangrijke zaken om over na te denken. Houd ook altijd goed in de gaten wat de garantiebepaling van het kunstgras Rotterdam is. Als je dit voor jezelf goed in kaart gebracht hebt, ga je goed voorbereid op stap om te kijken voor kunstgras Rotterdam.

Voordelen kunstgras

In vergelijking met natuurgras kent kunstgras tal van voordelen. Enkele hiervan zijn:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Hele jaar groen
  • Nooit meer maaien
  • Mogelijkheid om intensiever te spelen zonder kale plekken te krijgen
  • Zon of schaduw heeft geen effect op kunstgras. Dus geen gele plekken
  • Vaak garantie van 10 jaar op kunstgras Rotterdam

Uiteraard bestaat een utopie niet. Kunstgras Rotterdam heeft ook een nadeel: het is duurder dan graszoden. Toch weegt dit niet op tegen de vele voordelen, zeker als je je bedenkt dat het onderhoud een stuk eenvoudiger is. 

Onderhoudsvriendelijk

Wie niet veel tijd heeft om in de tuin te werken, heeft echt profijt van kunstgras Rotterdam. Bekijk eerst alle soorten kunstgras online of op de outlet pagina. Het is zeer onderhoudsvriendelijk en je zult maar een beperkte tijd in de tuin bezig zijn. Belangrijk is dat je bladeren en takken zo nu en dan van de grasmat veegt. Zo kunnen er geen zaden en kiemen van onkruid ontpoppen. Mocht er wel onkruid ontstaan dan kun je dat heel gemakkelijk met de hand weghalen. Houd ook goed in de gaten dat huisdieren er niet op plassen en poepen. Mocht dit wel gebeuren, maak dan het kunstgras Rotterdam schoon met lauwwarm water. Af en toe even met een harde bezem borstelen zorgt ervoor dat vezels weer mooi overeind gaan staan.

To Top