kunstgras heeft veel voordelen
Is volgens jou het gras ook altijd groener bij de buren? Dan is de kans groot dat je buren kunstgras hebben! Hun gras is in dit geval niet enkel het hele jaar door prachtig groen, maar ze genieten ook van vele andere voordelen. Zo nippen ze waarschijnlijk van hun iced tea vanuit hun hangmat, terwijl jij je gras aan het maaien bent. Overweeg jij om je echte gras te verruilen voor kunstgras, maar twijfel je nog? Wij zetten alle voordelen van kunstgras voor je op een rij.


Minder onderhoud = meer plezier


In de zomer is een echt gazon veel werk, vooral als een royaal deel van je tuin bekleed is met gras. Het is mooi, zo’n groen tuintje, maar je moet er ook veel werk in steken. Je zult geregeld moeten maaien als het veel regent. Ook onkruid wieden en het verwijderen van mos behoort tot de tuinierswerkzaamheden. Is het juist kurkdroog in de warme maanden? Dan is een á twee keer per dag sproeien noodzakelijk om je gazonnetje mooi groen te houden. Dat kost niet enkel tijd, maar ook geld. Als je voor kunstgras kiest, laat je al dat onderhoud lekker achterwege. In de zomer lig je dan, net als je buurman, met een iced tea in je hangmat te genieten van je tuin zonder dat je eerst het gras hoeft te maaien.


Geschikt om op te spelen


Heb je kinderen? Of heb je regelmatig kinderen of kleinkinderen op bezoek? Dan biedt kunstgras de ideale oplossing. Bij echt gras kan veel verkeer vervelende gevolgen hebben. Het gras kan kapot gaan en je gazon kan zelfs modderig worden als erop gespeeld wordt nadat het flink geregend heeft. Met kunstgras laat je kinderen, alsook huisdieren, onbezorgd in je tuin ravotten. Na de speelpartij ziet je gazonnetje er namelijk nog net zo mooi uit als daarvoor. Daar moet wel bij gezegd worden dat het ene kunstgras meer geschikt is om op te spelen dan het andere. Laat je daarom door een hovenier adviseren alvorens je kunstgras kiest.


Je gazon ligt er altijd perfect bij


Echt gras kan er in de winter droog en bruin uitzien. In de zomer wordt het juist snel te lang en het opkomen van onkruid is nauwelijks te voorkomen. Hoeveel tijd je ook besteedt aan onderhoud, je gazon zal er waarschijnlijk niet altijd perfect uitzien. Kunstgras daarentegen is altijd groen, strak en onkruidvrij. Wanneer je visite op bezoek krijgt, hoef je je dus geen zorgen te maken om je gazon wanneer je buiten wilt zitten. Jouw gazon is altijd een plaatje!


Minder ongedierte


Optimaal genieten van je gras? Dat betekent in de zomer lekker languit op een handdoek kunnen liggen op je gazon. Bij echt gras voel je echter binnen de kortste keren kriebelbeestjes over je heen kruipen. Een grasmat is een fijne habitat voor mieren en ander ongedierte en deze beestjes zullen zichzelf ongegeneerd op jouw handdoek uitnodigen. Bij een kunstgrasmat heb je hier minder last van, omdat het minder ongedierte aantrekt. Je kunt dus onbezorgd je ogen dichtdoen.


Het ziet er realistisch uit


Je zult niet de eerste zijn die bij een kunstgrasmat denkt aan een gazon dat er zo groen uitziet dat het overduidelijk nep is. Daarnaast denken velen dat kunstgras altijd een onnatuurlijke glans heeft, waardoor het plastic oogt. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Sterker nog, tegenwoordig ziet kunstgras er prachtig en zeer natuurgetrouw uit. Afhankelijk van het gras dat je kiest, kunnen er bruine sprietjes aan de mat toegevoegd zijn en zijn niet alle sprietjes even lang. Deze oneffenheden zorgen ervoor dat het gras haast niet van echt te onderscheiden is. Hoe mooi het kunstgras is, is wel afhankelijk van de kwaliteit. In veel gevallen is het zo dat je voor mooier kunstgras wat meer betaalt.


Kies de uitstraling die jou bevalt


Er zijn ontelbaar veel soorten kunstgrasmatten waar je uit kunt kiezen. Hierdoor haal jij in je kunstgras tuin wat je echt mooi vindt. Kies de sprietlengte die jou bevalt en een kleur die in jouw ogen het meest natuurlijk is. Daarnaast kan het per kunstgrasmat verschillen hoeveel sprietjes de mat heeft per vierkante meter. Hoe meer sprietjes, hoe duurder de grasmat. Aan de andere kant geven veel sprietjes wel een zeer mooi effect.


Kunstgras is overal toepasbaar


Gras planten de meesten in de tuin, maar kunstgras is in principe overal te ‘planten’. Zo is kunstgras perfect voor diegenen die graag hun balkon willen vergroenen. Kunstgras is hier gemakkelijk te plaatsen. Het is niet te zwaar voor het balkon en je hoeft je geen zorgen te maken dat het niet zal gedijen. Sommige soorten kunstgras zijn ook zeer geschikt voor kinderen om op te spelen. Daarom kiezen sommige ouders ervoor een stukje kunstgras aan te leggen in de kinderkamer. Anderen gebruiken het om hun eigen puttinggreen te creëren. Daarnaast zijn er vele leuke diy-projecten die je kunt uitvoeren met stukken kunstgras die je overhebt.

Verschillende prijsklassen


Kunstgras is niet enkel voor diegenen die veel geld te besteden hebben aan hun tuin. Het is waar dat sommige soorten zeer duur zijn. Je kunt wel tot 45 euro per m2 kwijt zijn aan kunstgras. Er zijn echter ook grasmatten verkrijgbaar die nog geen 10 euro per m2 kosten. Bedenk daarnaast dat, hoewel kunstgras duurder in de aanschaf is dan echt gras, het qua onderhoud een stuk goedkoper is. Bovendien gaat het lang mee. Het is dus absoluut de investering waard!