Kunstgras biedt vele voordelen

Kunstgras heeft natuurlijk veel voor de hand liggende voordelen, als nooit meer maaien, maar er zijn nog meer achterliggende voordelen waar u misschien niet bij stil staat.

Hieronder staan een aantal voordelen

1. Voordelig voor het milieu Bij de keuze van kunstgras kunnen milieuoverwegingen een belangrijke rol spelen. Door de aanleg van een gazon van kunstgras zult u nooit meer hoeven maaien, bemesten en beregenen. Een heel belangrijk ander voordeel is, dat er geen chemische onkruidbestrijders e.d. meer nodig zijn.

2. Waterbesparend Een kunstgrasgazon behoeft geen bewatering, wat een besparing van kostbaar drinkwater oplevert.

3. Onderhoud besparend Maaien van het gazon is niet nodig, evenals de randjes knippen. Dit houdt in dat er geen schadelijke uitstoot van motormaaiers zal zijn en geen energieverbruik. Daarnaast hoeft u ook geen onkruid meer weg te halen, wat uiteraard een groot pluspunt is!

4. Geen gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen en/of meststoffen nodig Dus hierdoor geen verontreiniging van het grondwater en geen blootstelling aan chemicaliën.

5. Alle seizoenen een mooi groen gazon Nooit meer mos en kale plekken in uw gazon, terwijl het kunstgras bijna niet meer van echt gras is te onderscheiden.

6. Geen last van allergieën door uw gazon Op een kunstgrasgazon zult u van uw eventuele allergie voor graspollen(hooikoorts) geen last hebben.

7. Kunstgras is comfortabel In de zomer blijft uw kunstgras lekker koel en nodigt daarom uit om lekker op te gaan liggen. Kinderen zullen er graag op spelen, want het is lekker zacht. Vaak is kunstgras zelfs nog zachter dan echt gras.

8. Ideaal bij gebruik van zwembaden Aangezien kunstgras chloorbestendig is, is het een zeer geschikte bodembedekker rondom zwembaden. Daarnaast ziet het er ook nog eens súper strak uit!

9. Veilig onder speeltoestellen In combinatie met een goede valdemping, is kunstgras heerlijk zacht en veilig.

10. Recyclebaar Kunstgras is gewoon 100% recyclebaar en kan gewoon weer verwerkt worden in de kunststofindustrie.

11. Kunstgras en dieren Eet uw viervoeter ook graag gras? Wees niet bang, kunstgras en dieren gaan prima samen. De ervaringen van hondeneigenaren die kunstgras in de tuin hebben, zijn dan ook louter positief. Het materiaal is stevig, ongevaarlijk voor uw huisdier en het is bestand tegen verkleuring van bijvoorbeeld urine. Reinig het kunstgras met een emmer water en sop en u kunt er weer tegenaan.

12. Kunstgras en ongedierte Als u kunstgras heeft zult u een stuk minder last hebben van ongedierte, zoals wormen. Daarnaast heeft u ook geen last meer van molshopen!