De voor- en nadelen van kunstgras

Kunstgras wordt steeds populairder. Hier is een goede reden voor! Kunstgras kent namelijk veel voordelen waar je van kunt profiteren. Kunstgras is tegenwoordig niet meer weg te denken uit tuinen, speelplaatsen en zelfs openbare ruimtes. Maar wat maakt kunstgras nu zo aantrekkelijk? En zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden? Op deze pagina vind je de belangrijkste voor- en nadelen van kunstgras. 

 

Ben je ook benieuwd naar de prijzen of de aanschaf van kunstgras? Neem dan een kijkje op onze pagina's over kunstgras prijzen en aanschaf van kunstgras. Deze informatie helpt je bij het maken van een weloverwogen keuze.

 

Voordelen kunstgras

Kunstgras heeft tal van voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor veel mensen. Het is niet alleen een visueel aantrekkelijke optie, maar biedt ook praktische voordelen die je leven gemakkelijker kunnen maken. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van kunstgras:

 

  • Onderhoudsvrije tuin: Kunstgras vereist weinig onderhoud. Nooit meer maaien, sproeien is niet nodig in warme zomers, gewoon altijd een groene tuin.
  • Kindvriendelijke tuin: Kunstgras is ideaal voor spelende kinderen. Het is zacht en veilig. Lees meer in onze blog over kunstgras voor spelende kinderen.
  • Zwembad ondergrond: Kunstgras is een perfecte ondergrond voor je zwembad. Meer hierover lees je in onze blog: Kan ik een zwembad plaatsen op kunstgras?
  • Water besparen in de tuin: Met kunstgras bespaar je veel water, omdat het geen besproeiing nodig heeft.
  • Duurzame tuin door lange levensduur: Kunstgras is een duurzame keuze vanwege de lange levensduur. Ontdek meer in onze blog over de duurzaamheid van kunstgras.
  • Waterdoorlatend: Kunstgras is waterdoorlatend, dat is een groot voordeel ten opzichte van een verharde tuin met bijvoorbeeld tegels.

 

Kunstgras kent ook een aantal nadelen. Welke dat zijn, lees je hieronder. 

 

Nadelen kunstgras

De afgelopen jaren heeft kunstgras zich steeds verder ontwikkeld. Hoewel kunstgras veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Wij hebben de nadelen hieronder voor je opgesomd:

 

  • Warmte: Kunstgras kan warmer worden dan natuurlijk gras. Vooral als de zon hier de hele dag op schijnt. 
  • Hogere aanschafkosten: De aanschafkosten van kunstgras zijn hoger dan die van echt gras. Echter, op de lange termijn is het een voordelige keuze vanwege het minimale onderhoud.

 

Ervaar de voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft talloze voordelen. Het zorgt voor een onderhoudsvrije tuin en gaat lang mee. Grasmaaien, randjes knippen, sproeien, verticuteren en sproeien zijn met kunstgras verleden zijn! Hoewel het warmer kan worden dan natuurlijk gras en de aanschafkosten hoger liggen, wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Ontdek zelf de voordelen van kunstgras door een gratis staal aan te vragen.

 

 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over kunstgras:

Waarom kiezen voor kunstgras?

Kunstgras is onderhoudsarm en biedt een altijd groen gazon zonder maaien of water geven.

Kan kunstgras warmer worden in de zomer?

Ja, kunstgras kan warmer aanvoelen dan natuurlijk gras op zonnige dagen.

Kun je op kunstgras een tuinset plaatsen?

Ja, kunstgras kan meubels dragen. Een stevige en vlakke ondergrond geven de tuinmeubels stabiliteit.

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Kunstgras gaat gemiddeld 10 tot 20 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras en hoe intensief het gebruikt wordt.

Wat moet de ondergrond van kunstgras zijn?

De ondergrond van kunstgras moet een vlakke en goed gedraineerde basis zijn, zoals zand of betongranulaat, waarop vervolgens het geotextiel (stabilisatiedoek) als onderlaag wordt geplaatst.

Kan kunstgras schimmelen?

Nee, het kunstgras zelf schimmelt niet.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja, in tegenstelling tot een verharde tuin met bijvoorbeeld tegels of klinkers, laat kunstgras het water wél door.

Heb je nog meer vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!