Kunstgras biedt vele voordelen

Kunstgras heeft natuurlijk veel voor de hand liggende voordelen, als nooit meer maaien, maar er zijn nog meer achterliggende voordelen waar u misschien niet bij stil staat.

 

Hieronder staan een aantal voordelen

 

Voordelig voor het milieu

Bij de keuze van kunstgras kunnen milieuoverwegingen een belangrijke rol spelen. Door de aanleg van een gazon van kunstgras zult u nooit meer hoeven maaien, bemesten en beregenen. Een heel belangrijk ander voordeel is, dat er geen chemische onkruidbestrijders e.d. meer nodig zijn.

 

Geen wateroverlast

Kunstgras is waterdoorlatend en voorkomt wateroverlast . In de rug van de kunstgrasmat zitten perforatiegaatjes die zorgen dat het water makkelijk wordt afgevoerd. Bij straatwerk geeft dit vaak een probleem omdat het water dan niet de aardbodem in kan trekken.

Waterbesparend

Een kunstgrasgazon behoeft geen bewatering, wat een besparing van kostbaar drinkwater oplevert.

 

Onderhoud besparend

Maaien van het gazon is niet nodig, evenals de randjes knippen. Dit houdt in dat er geen schadelijke uitstoot van motormaaiers zal zijn en geen energieverbruik. Daarnaast hoeft u ook geen onkruid meer weg te halen, wat uiteraard een groot pluspunt is!

 

Geen gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen en/of meststoffen nodig

Dus hierdoor geen verontreiniging van het grondwater en geen blootstelling aan chemicaliën.

 

Alle seizoenen een mooi groen gazon

Nooit meer mos en kale plekken in uw gazon, terwijl het kunstgras bijna niet meer van echt gras is te onderscheiden.

 

Geen last van allergieën door uw gazon

Op een kunstgrasgazon zult u van uw eventuele allergie voor graspollen(hooikoorts) geen last hebben.

 

Kunstgras is comfortabel

In de zomer blijft uw kunstgras lekker koel en nodigt daarom uit om lekker op te gaan liggen. Kinderen zullen er graag op spelen, want het is lekker zacht. Vaak is kunstgras zelfs nog zachter dan echt gras.

 

Ideaal bij gebruik van zwembaden

Aangezien kunstgras chloorbestendig is, is het een zeer geschikte bodembedekker rondom zwembaden. Daarnaast ziet het er ook nog eens súper strak uit!

 

Veilig onder speeltoestellen

In combinatie met een goede valdemping, is kunstgras heerlijk zacht en veilig.

 

Recyclebaar

somminge Kunstgrassoorten zijn 100% recyclebaar en kan gewoon weer verwerkt worden in de kunststofindustrie, dit maakt kunstgras duurzaam

 

Kunstgras en dieren

Eet uw viervoeter ook graag gras? Wees niet bang, kunstgras en dieren gaan prima samen. De ervaringen van hondeneigenaren die kunstgras in de tuin hebben, zijn dan ook louter positief. Het materiaal is stevig, ongevaarlijk voor uw huisdier en het is bestand tegen verkleuring van bijvoorbeeld urine. Reinig het kunstgras met een emmer water en sop en u kunt er weer tegenaan.