• Gratis staal aanvraag!
  Eerst kijken dan kopen
 • Demotuin voor de winkel!
  Eerst zien en voelen
 • Direct meenemen
  Grote voorraad
 • Gratis verzending
  In Nederland
085 06 01 500

Kunstgras zelf leggen is niet moeilijk.

Hieronder staan de stappen duidelijk uitgelegd om kunstgras zelf te leggen.

 

Stappenplan

1. Verwijder eventueel het bestaande gazon en/of beplanting in uw tuin

2. Graaf eventueel een laag grond af. Breng nu een zandbed van 5 tot 10 cm aan. Hiervoor gebruikt u stratenmakers – of bestratingszand.

3. Vervolgens watert u het zandbed in, waarna u deze goed aantrilt. Daarna kunt u het zandbed gaan uitvlakken. Deze stap is zeer belangrijk, aangezien het kunstgras zich naar de ondergrond vormt.

4. Over het uitgevlakte zandbed legt u nu het stabilisatiedoek. Dit doek voorkomt dat er wortels en/of onkruid door het gazon groeien en er deuken in het kunstgras komen wanneer hier bijvoorbeeld op gesprongen wordt.

5. Vervolgens kan het grastapijt worden uitgerold. Denk er hierbij aan dat u vanaf het terras gezien tegen de vleug inkijkt. Let er op dat eventuele plooien worden rechtgetrokken.

6. Wanneer er met naden gelegd moet worden, denkt u er dan aan dat de vleug naar dezelfde richting wijst. Bij het leggen van naden slaat u het kunstgras terug en snijdt van beide randen een strook van ongeveer 3 cm af ( tussen de draden ). Sla de randen terug en kijk of ze goed tegen elkaar liggen.

Kunstgras leggenKunstgras leggen

Kunstgras leggenKunstgras leggen 

7. Bij deze stap, slaat u het kunstgras weer op en legt u de tape onder de naad. Vervolgens legt u het grastapijt terug en drukt u het op de naad aan. Let op: voor een goede hechting van de tape het gazon een uurtje niet betreden.

Kunstgras leggenKunstgras leggen

8. Door middel van een stanleymes snijdt u eenvoudig langs de kanten het grastapijt van pas.

9. Het grastapijt kunt u met kunstgrashaken, rondom om de 50 cm, verankeren aan de ondergrond.

10. Door instrooizand te gebruiken, zal de pool mooi overeind blijven staan. Bovendien wordt het gazon op deze manier verzwaard, waardoor deze nog beter op zijn plaats blijft. Wellicht dat bij het gebruik van instrooizand de kunstgrasankers overbodig zijn.
Kunstgras instrooizandKunstgras besproeien

11. Uw nieuwe gazon kunt u eenvoudig opborstelen met een harde bezem. Zo verspreid u het zand gelijkmatig.12. Besproei of gebruik een gieter met water om het zand goed tussen de vezels te laten komen en te bezinken.  

Prijzen inclusief 21% BTW