Veelgestelde vragen

Algemeen
Kunstgras leggen
Klantenservice
Huisdieren en kinderen
Kunstgras onderhoud

Hier vind je antwoorden op de vragen die we het meest tegenkomen. Van hoe je kunstgras zelf kunt leggen tot hoe je het het beste kunt onderhouden en wat je kunt verwachten qua levensduur. En als je hier niet vindt wat je zoekt, schroom dan niet om ons een contact op te nemen. Onze experts staan voor je klaar om je persoonlijk verder te helpen

Algemeen

Welke rolbreedtes kunstgras zijn er?

Kunstgras is normaliter verkrijgbaar op 2 en 4 meter breed, echter hebben wij een ook een kwaliteit kunstgras dat op 3 meter breed en 5 meter breed leverbaar is.

Is stabilisatiedoek noodzakelijk?

Nee, dit is niet noodzakelijk, echter raden wij dit wel aan. Stabilisatiedoek zorgt ervoor dat de ondergrond egaal blijft en dat de druk wordt verdeeld. Het leggen van het kunstgras is hierdoor ook eenvoudiger, je trekt hierdoor het zandbed niet overhoop.

Is kunstgras veilig?

Ja kunstgras is veilig, de schadelijke rubberen korrels waarover gesproken wordt in de media, wordt niet toegepast in tuinen of op terrassen. Kunstgras is 100% veilig.

Wat is non direction kunstgras?

Non-direction ook wel multirichting genoemd, is kunstgras waar de vleugrichting niet meer zichtbaar is. Vanaf iedere zijde bekeken oogt het gras natuurlijk en zonder kleurverschil, hier lees je meer over non direction kunstgras.

Wat betekent C-shape of Diamond shape?

Bij kunstgras wordt er vaak gepraat over shape ofwel vorm dat verwijst naar de vorm of structuur van de grasvezels. De vorm van deze vezels kan invloed hebben op de duurzaamheid, het uiterlijk, en het gevoel van het kunstgras. Hier lees je alles over de verschillende shapes bij kunstgras.

Kan ik op kunstgras barbecuen?

Het is aan te raden om voorzichtig te zijn met open vuur of hete voorwerpen op kunstgras, omdat dit het kan beschadigen of het doen smelten.

Wat gebeurt er als het regent?

Kunstgras heeft perforatiegaatjes waardoor water eenvoudig kan weglopen, waardoor plassen en modder worden voorkomen.

Is kunstgras duurzaam?

Ja, kunstgras is doorgaans zeer duurzaam en kan tot 15-20 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik en onderhoud.

Kan kunstgras verkleuren?

Nee, kunstgras is kleurvast, afhankelijk van van de kwaliteit wordt er 8 tot 15 jaar garantie gegeven.

Is kunstgras bestand tegen zwembadwater/chloorwater?

Ja, het kunstgras is bestand tegen zwembadwater waarin chloor is vermengd.

Welke diktes kunstgras zijn er?

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte/hoogte varieert van 10 mm tot 50 mm.

Wat kost kunstgras?

De kunstgras prijzen van de diverse soorten varieren en zijn afhankelijk van o.a. kwaliteit, dichtheid en dikte.

Hooikoortsklachten en kunstgras?

In tegenstelling tot echt gras ondervind je bij de toepassing van kunstgras geen hinder van pollen, hierdoor is het uitermate geschikt bij hooikoortsklachten.

Wordt kunstgras warm?

Dit hangt mede af van de soort die je kiest. Echter zal kunstgras warmer worden in de zon dan natuurlijk gras. Natuurlijk gras bevat namelijk een percentage vocht.

Wat weegt kunstgras?

Kunstgras weegt per m2 tussen de 1000 en 5000 gram.

Is kunstgras brandbaar?

Kunstgras is niet brandbaar. Het zal dus niet ontvlammen als je er bijvoorbeeld sigarettenas op laat vallen. Er kunnen echter wel schroeiplekken ontstaan wanneer er iets op valt wat brandbaar is.

Kan kunstgras onder een speeltoestel?

Ja, dat is zeker mogelijk. Om extra demping te creëren kunnen er valdempingsplaten onder het kunstgras worden gelegd.

Kun je kunstgras hergebruiken?

 Dat is zeker mogelijk. Een bestaand stuk kunstgras is elders opnieuw te gebruiken.

Waar is kunstgras van gemaakt?

De kunstgrassen bestaan uit de stoffen polyethyleen, dit is taai en sterk, en polypropyleen, welke goed bestand is tegen de inwerking van zuren, oplosmiddelen e.d.. De rug( backing ) bestaat uit latex.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Afhankelijk van het gebruikersdoeleind kun je letten op kleur, poolhoogte en dichtheid. Sportgras stelt bijvoorbeeld weer andere eisen dan dan speelgras. Je kunt voor het maken van de juiste keuze een  gratis staalaanvraag doen.

Waar worden de rubberen korrels voor gebruikt bij kunstgras?

Rubber korrels hoeven niet te worden toegepast bij particulier gebruik. Ons voetbalgras heeft deze korrels ook niet nodig, doordat de vorm van de vezels de functie van de korrels heeft overgenomen.

Wat is de mooiste kunstgras zichtrichting?

Het mooiste is om tegen de pool in te kijken, dan oogt het kunstgras op zijn mooist!

Is kunstgras waterdoorlatend?

Ja, kunstgras is waterdoorlatend. In de rug van de kunstgrasmat zitten perforatiegaatjes die zorgen dat het water makkelijk wordt afgevoerd.

Kan ik een zwembad plaatsen op mijn kunstgras?

Kunstgras kan niet verkleuren of doodgaan in tegenstelling tot echt gras. Een zwembad kan dus geplaatst worden op het kunstgras. Na het verwijderen van de zwembad is het een kwestie van opborstelen.

Kunstgras leggen

Kan ik meerdere stukken kunstgras naast elkaar leggen, zonder een zichtbare naad?

Ja dat is mogelijk, in deze blog wordt alles uitgelegd, met een korte video.

Kan ik kunstgras door jullie laten leggen?

Ja dat kan, je hebt bij ons 4 verschillende mogelijkheden voor de aanlegservice

 

 

  • leggen van kunstgras
  • aantrillen, uitvlakken en leggen
  • zand inbrengen, aantrillen, uitvlakken en leggen
  • afgraven, zand inbrengen, aantrillen, uitvlakken en leggen
Welke ondergrond is het beste voor kunstgras?

De ondergrond van kunstgras dient stabiel en egaal te zijn en daarom kies je voor het aanbrengen van een zandbed. Met deze fundering zorg je voor een egale en stabiele ondergrond en zal regenwater snel worden afgevoerd. Het beste gebruik je hiervoor stratenmakerszand. Deze zandsoort is grof en daarmee waterdoorlatend.

Hoe hoog moet het kunstgras liggen ten opzichte van straatwerk

Dit hangt af van de hoogte van het kunstgras. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een dikte van 40 mm voor het kunstgrasveld, zou je deze een centimeter kunnen laten verzinken ten opzichte van het straatwerk, zo zal er een egaal geheel ontstaan.

Hoe maak ik kunstgras vast?

Bij het plaatsen van kunstgras op een ondergrond van zand en daarop stabilisatiedoek, adviseren wij om om de 50 centimeter een kunstgrashaak te plaatsen. Bestaat de ondergrond uit stenen of beton dan raden wij aan het gras te fixeren met dubbelzijdig tape of kunstgraskit.

Hoe kun je kunstgras op maat snijden?

Kunstgras is eenvoudig op maat te snijden met bijvoorbeeld een kunstgrasmes.

Kan ik zelf kunstgras leggen?

Jazeker, dit is zeker zelf goed te doen. Uiteraard willen we de doe het zelver met ons advies en instructie bijstaan. Bekijk daarom hier onze leginstructie.

Hoe lang duurt kunstgras leggen?

Het leggen van kunstgras is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het oppervlak, de voorbereiding van de ondergrond en de ervaring van de persoon dat het kunstgras legt. Een tuin van 4 bij 4 zal wellicht inclusief grondwerk een dagdeel in beslag nemen.

Hoe krijg ik de pool van de kunstgrasmat omhoog?

De pool is eenvoudig op te borstelen met een kunstgrasbezem.

Moet ik kunstgras instrooien met zand?

Instrooien met zand is niet persé noodzakelijk. Soms wordt er ingestrooid om de pool rechtop te houden en het voorkomen van het krimpen van de kunstgrasmat, maar hier is ook een andere oplossing voor, lees hier hoe.

Hoe zandbed egaliseren?

Verwijderen het oude gazon en graaf de bovenste laag uit tot een diepte van circa 5 tot 10 centimeter. Egaliseer de ondergrond vervolgens met een hark en breng daarna het zandbed aan. Water het in en gebruik een wals of trilplaat om de zandlaag aan te drukken en te egaliseren.

Hoeveel kunstgrashaken heb ik nodig?

Dat is mede afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Doorgaans wordt er een haak geplaatst om 50 centimeter. Wanneer je in onze webshop de afmeting van het kunstgras invoert, wordt automaisch berekend hoeveel haken er nodig zijn.

Kan ik kunstgras op een dakterras leggen?

Jazeker, dat is mogelijk. Je hebt de mogelijkheid het gras te fixeren door middel van kunstgraskit of dubbelzijdig kunstgrastape.

Wat heb je nodig om kunstgras te leggen?

Lijst van benodigheden

Welke accessoires heb ik nodig bij kunstgras?

Dat is mede afhankelijk van de ondergrond. Op een zandbed adviseren wij om stabilisatiedoek te plaatsen alvorens het kunstgras te leggen. Fixeren kan vervolgens door middel van kunstgrashaken. Mocht de ondergrond uit stenen of beton bestaan kan voor het fixeren gebruik worden gemaakt van kunstgraskit of dubbelzijdig kunstgrastape.

Hoe moet ik kunstgras vast maken op straatwerk

Kunstgras kan je vastmaken doormiddel van dubbelzijdige tape. Deze blijft vast zitten op het straatwerk.

Klantenservice

Kan ik kunstgras retourneren?

Omdat kunstgras op maat afgesneden wordt, kun je het niet retourneren. Om er zeker van te zijn dat het kunstgras aan je eisen voldoet, bieden wij de mogelijkheid om kosteloos vooraf eerst stalen aan te vragen.

Hebben jullie ook een fysieke locatie?

Ja dat hebben wij, je kunt altijd bij ons langskomen. Wij hebben showtuinen om het kunstgras nog beter te kunnen bekijken. We zijn gevestigd aan de Grindweg 129 in Wolvega.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij berekenen geen verzendkosten, het kunstgras wordt kosteloos opgestuurd.

Hoe wordt mijn kunstgras bezorgd?

In de meeste gevallen leveren wij het kunstgras zelf. Je ontvangt van ons de dag voor levering een mail met daarin het te verwachten tijdslot. Op de dag van levering ontvang je van ons nog een SMS met de te verwachten bezorgtijd.

Hoe bestel ik meerdere stukken kunstgras tegelijk?

Op de productpagina staat een button genaamd: Extra afmeting via deze knop kan je een extra afmeting toevoegen.

Kan ik eerst gratis stalen krijgen voordat ik kunstgras bestel?

Ja, kunstgras kopen dat doe je niet lukraak. Je wilt graag kunstgras dat aan jouw verwachtingen voldoet. Vraag daarom vooraf gratis kunstgras stalen aan zodat je het kunstgras eerst kunt beoordelen.

Leveren jullie ook in het buitenland

Ja, dat is zeker mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Wat zijn jullie openingstijden?

Onze openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8:00 - 17:30 uur en zaterdag van 9:00 - 13:00 uur.

Wat is de levertijd van het kunstgras?

Wij hebben alles op voorraad, dus wij kunnen vrij snel de nieuwe grasmat bezorgen. De gemiddelde levertijd is 2 a 4 werkdagen.

Huisdieren en kinderen

Is kunstgras geschikt voor huisdieren?

Alle huisdieren kunnen veilig spelen op het kunstgras. Gaten graven zal niet lukken en dit hebben ze snel in de gaten. Het grote voordeel van honden en kunstgras is dat vieze poten tot het verleden behoren, na het ravotten komen ze weer schoon naar binnen. 

Is kunstgras kindvriendelijk?

Ja, kunstgras is een kindvriendelijk product. Het materiaal is zacht, geeft geen modder bij regen en geen groene vlekken zoals bij natuurlijk gras het geval kan zijn. Kinderen kunnen zorgeloos spelen op een gazon van kunstgras.

Hoe wordt kunstgras met huisdieren onderhouden?

Het kunstgras kun je eenvoudig opborstelen met bijvoorbeeld een kunstgrasbezem. Mochten er onverhoeds vlekken zijn ontstaan is dit eenvoudig te reinigen met een sopje, even naspoelen met water en klaar.

Kunstgras onderhoud

Onderhoud van kunstgras

Af en toe het kunstgras opborstelen is voldoende voor een prachtig gazon.

Groeit er onkruid op het kunstgras?

Mocht je onkruid waarnemen, dan zal dit gegroeid zijn door wat er op het gazon is gewaaid. De wortels van onkruiden kunnen niet door de backing van het kunstgras groeien. Door het stabilisatiedoek ( drukverdeeldoek ) kan het onkruid tevens van onderaf ook niet groeien.

Hoe houd je kunstgras schoon?

Schoonmaken zal niet gauw nodig zijn, maar bij bijvoorbeeld een ongelukje kun je dit eenvoudig reiningen met een sopje. Even opborstelen en je bent weer klaar.

welke bezem voor kunstgras?

Om bladeren te verwijderen en de pool omhoog te borstelen adviseren wij het gebruik van een kunstgrasbezem.

 

 

 

Zit je vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.