kunstgras shapes

Bij de productie van kunstgras wordt er naar gestreefd om de look en feel van natuurlijk gras zo dicht mogelijk te benaderen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende 'shapes' of vormen, die elk unieke eigenschappen hebben. Deze vormen hebben invloed op de duurzaamheid van het gras, de weerstand tegen platliggen en de aanblik en het gevoel van het gras. 

 

De soorten shapes

C-Shape: Kunstgras met een C-vorm bootst de natuurlijke kromming van gras na. Deze vorm biedt een goede veerkracht en kan goed tegen platdrukken, wat betekent dat het na belasting snel weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. De C-vorm is ideaal voor gebieden met hoge voetverkeer omdat het de neiging heeft om minder snel te slijten dan andere vormen.

 

V-Shape: Kunstgras met een V-vorm is ontworpen om de duurzaamheid te vergroten. De unieke structuur zorgt ervoor dat de grasvezels beter rechtop blijven staan, waardoor het gras een vol en weelderig uiterlijk behoudt. Net als bij de C-vorm, is de V-vorm ook bestand tegen intensief gebruik en veert het goed terug na belasting.

 

W-Shape: De W-vormige structuur van dit type kunstgras biedt uitstekende hittebestendigheid. De groeven in de W-vorm zorgen voor meer schaduw op het oppervlak van de grasmat, wat helpt om het koeler te houden. Daarnaast heeft de W-vorm een goede veerkracht en zorgt het ervoor dat de grasvezels mooi rechtop blijven staan.

 

S-Shape: S-vormig kunstgras is ontworpen om een natuurlijk uiterlijk en gevoel te bieden. Door zijn unieke vorm heeft het een zachter gevoel onder de voeten en biedt het een goede veerkracht. Het is zeer geschikt voor gebieden waar comfort en natuurlijk uiterlijk belangrijk zijn.

 

Flat Shape: Dit is het eenvoudigste type kunstgras, met rechte, platte vezels. Hoewel het minder veerkrachtig is en gemakkelijker platgedrukt kan worden, is het vaak goedkoper dan andere vormen. Het is een goede keuze voor gebieden met minder voetverkeer of waar budget een belangrijke overweging is.

 

Diamond Shape: Kunstgras met een diamantvormige structuur staat bekend om zijn uitstekende veerkracht en duurzaamheid. De diamantvorm helpt de grasvezels rechtop te houden en geeft het gras een natuurlijk uiterlijk. Ondanks de hogere kosten, biedt dit type kunstgras een goede balans tussen esthetiek en functionaliteit.

 

Mirco Nerve: Bij dit type kunstgras zit er een stam-achtige structuur in het midden van elke grasspriet. Dit verhoogt de duurzaamheid en helpt het gras om rechtop te blijven staan.

 

Keuze bij het kiezen van kunstgras

Het kiezen van de juiste vorm hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren, zoals hoe u wilt dat het gras eruitziet en aanvoelt, hoeveel verkeer het zal krijgen, en hoeveel onderhoud u bereid bent te doen. De shapes zijn niet alleen belangrijk bij het kiezen van een kunstgrasmat, de volheid en het aantal steken per m2 hebben natuurlijk ook invloed op de kwaliteit van de kunstgrasmat