Blog

Kunstgras: ideaal voor spelende kinderen

Droom je van een tuin waar je kinderen heerlijk buiten kunnen spelen? Dan is kunstgras een prima investering, want het stimuleert kids om lekker met elkaar te ravotten. Een tuin is natuurlijk dé plek om vitamine D op te doen. Bovendien is buiten spelen gezonder dan alleen maar gamen of spelletjes doen op de tablet. Natuurgras is niet ideaal om te ravotten, want er ontstaan al snel slijtageplekken. Daarnaast brengt echt gras ook andere nadelen met zich mee. Daarom is kunstgras een prima alternatief en een uitstekende keuze in het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin. Om welke redenen ga je nog meer op zoek naar een kunstmatig gazon?

Kunstgras: de perfecte ondergrond voor speelruimte


Met kunstgras creëer je een aangename speelruimte voor kinderen. Touwtje springen, voetballen, tennissen, het kan allemaal! Kunstgras is ook de perfecte ondergrond wanneer het aankomt op het plaatsen van speeltoestellen. Hierbij i

Lees verder

Alle voordelen van kunstgras op een rij

Is volgens jou het gras ook altijd groener bij de buren? Dan is de kans groot dat je buren kunstgras hebben! Hun gras is in dit geval niet enkel het hele jaar door prachtig groen, maar ze genieten ook van vele andere voordelen. Zo nippen ze waarschijnlijk van hun iced tea vanuit hun hangmat, terwijl jij je gras aan het maaien bent. Overweeg jij om je echte gras te verruilen voor kunstgras, maar twijfel je nog? Wij zetten alle voordelen van kunstgras voor je op een rij.

Minder onderhoud = meer plezier


In de zomer is een echt gazon veel werk, vooral als een royaal deel van je tuin bekleed is met gras. Het is mooi, zo’n groen tuintje, maar je moet er ook veel werk in steken. Je zult geregeld moeten maaien als het veel regent. Ook onkruid wieden en het verwijderen van mos behoort tot de tuinierswerkzaamheden. Is het juist kurkdroog in de warme maanden? Dan is een á twee keer per dag sproeien noodzakelijk om
Lees verder

Koningsdag is kunstgrasdag

Koningsdag is een fantastische dag om kunstgras te leggen. De weersomstandigheden zijn namelijk helemaal perfect om je nieuwe kunstgrasmat aan te leggen.

 

Kunstgras leggen op Koningsdag


Koningsdag op 27 april is natuurlijk ook een vrije dag voor velen, want het betreft een officiële feestdag. Dat is nog een prima reden om met het leggen van kunstgras aan de slag te gaan. Je hebt er de hele dag de tijd voor, maar wellicht is de klus sneller gedaan dan je denkt en is er ook nog alle ruimte om feest te vieren. Gemiddeld kost het zonder grondwerk ongeveer 1 a 2 uren van je tijd om bijvoorbeeld tien bij vier meter aan te leggen. Het hangt van de breedte en lengte van het oppervlak af of je bijvoorbeeld veel snijwerk tegenkomt.

 

Zelf grasmat aanleggen: voorbereiding van de grond


Het zelf

Lees verder

Het mooie weer komt er aan, tijd voor kunstgras!

De temperatuur stijgt en dit betekent dat er mooi weer op komst is. Daarom is het de hoogste tijd om je tuin op te knappen. Kunstgras is de perfecte manier om een groene tuin te creëren, zelfs als het langere tijd niet regent. Bovendien brengt kunstgras nog veel meer interessante voordelen met zich mee, want je hoeft vrijwel niets te doen aan het onderhoud. Waarom kies je nog meer voor kunstgras in je tuin en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Kunstgras versus echt gras


Een natuurlijk grasgazon lijkt aantrekkelijk omdat het voordelig is in aanschaf, maar het heeft wel structureel onderhoud nodig. En dat is met een drukke baan of opgroeiende kinderen niet altijd eenvoudig te realiseren. Veel mensen zijn overigens dol op de geur van 'vers' gras, maar er zijn ook mensen die er last van hebben. Het is bijvoorbeeld minder prettig wanneer je last hebt van hooikoorts of een allergie. Kunstgras is daarom

Lees verder

Voorkom wateroverlast door het aanleggen van kunstgras

Overtollig regenwater leidt al snel tot wateroverlast in je tuin. Vooral na hevige regenbuien kan regenwater vanwege het aanwezige straatwerk soms moeilijk weg. Het liefst wil je natuurlijk dat water rustig de grond inzakt zónder dat jij in actie hoeft te komen. Omdat het klimaat ook in Nederland steeds meer verandert, valt er in korte tijd vaak meer regen. Bestrating heeft geen absorberende werking en daarom ga je op zoek naar een betaalbaar alternatief: kunstgras! Waarom is kunstgras een interessant alternatief voor bestrating welke voordelen levert het op?

Waterlast in je tuin door het aanwezige straatwerk


Veel mensen kiezen voor bestrating vanwege tijdgebrek of het ontbreken van groene vingers. Is een groot gedeelte van je tuin bestraat met tegels en breekt het noodweer los? Dan is de kans vrij groot dat je voor- en achtertuin vol water staan.

Lees verder

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras tuin?

Het eerste zomerzonnetje is doorgebroken en heel Nederland lijkt te ontwaken. Iedereen is in de tuincentra of in zijn tuin te vinden. Het is immers tijd om de tuin zomerklaar te maken en dat betekent: grasmaaien! Terwijl jouw naaste buren, achterburen en overburen druk bezig zijn met onkruid verwijderen en grasmaaien, vul jij je glaasje iced tea nog een keertje bij en zak je wat dieper weg in je tuinstoel. Terwijl heel Nederland druk aan het tuinieren is, geniet jij namelijk al van het aanblik van jouw prachtige, altijd groene kunstgras!

Heb jij kunstgras in je tuin liggen? Dan geniet je al van de voordelen die dit stukje groen je brengt. Overweeg je kunstgras aan te leggen, maar twijfel je nog? Wij vertellen je graag meer over de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Daarnaast gaan we dieper in op het weinige onderhoud dat kunstgras nodig heeft, zodat je goed voor je aankoop kunt zorgen en er lang van geniet.

Lees verder

Het verschil tussen kunstgras en grastapijt

Kunstgras en grastapijt zijn al jarenlang erg populair. Tegenwoordig heb je een gigantische keuze uit verschillende hoogtes, dichtheden, kleuren en kwaliteitsklassen. Vanwege de vele uitvoeringen, kleuren en toepassingen is er voor iedere wens wel een geschikte grasmat te vinden. De termen kunstgras en grastapijt worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn deze producten niet met elkaar te vergelijken. Ben jij benieuwd wat het verschil is tussen grastapijt en kunstgrassen? Lees dan snel verder want we leggen het je graag uit zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf.

 

Kunstgras als alternatief voor bestaand gras

 

Kunstgras is een zeer hoogwaardig en duurzaam product. Je kiest voor kunstgras als je bijvoorbeeld bestaand gras wilt vervangen in je tuin. Ook op sportvelden en in sommige speeltuinen tref je kunstgras aan. Kunstgras is zeer realistisch en gaat

Lees verder

De stijgende populariteit van kunstgras

 
Als we Google Trends bekijken, is het woord 'kunstgras' enorm gestegen in populariteit. Steeds meer mensen wensen hun gras te vervangen door matten van kunstgras. Het is dus duidelijk dat er een groeiende markt opkomt voor nep gras, maar wat zijn de redenen hiervoor nu juist?

Het effect van een altijd strakke tuin

Mensen zijn zich meer gaan focussen op hun tuin tijdens de lockdown, aangezien iedereen binnen moest blijven en de tuin de enige vorm van ontspanning en 'naar buiten komen' kon bieden. Ook is er de wens om de tuin gedurende het hele jaar 'goed' te houden, en dit omdat je er vaker en langer naar kan kijken terwijl je binnen aan het werken bent, bijvoorbeeld.
Niet iedereen heeft groene vingers, dus is het niet altijd makkelijk om je gazon
Lees verder

Kunstgras kiezen in het voorjaar is genieten in de zomermaanden!

Het voorjaar zit er weer aan te komen. Tijd om de tuin weer helemaal spik en span te maken voor de aankomende zomer! De winter heeft je tuin niet veel goed gedaan en het wordt dan ook weer tijd om actie te ondernemen. De tegels eens flink onder handen nemen, de tuinmeubels opfrissen. Het duurt niet lang meer en er komen weer knopjes aan de bomen en planten, maar de grasmat is er vaak nog niet klaar voor. Zeker bij een schaduwrijke tuin groeit gras slecht en na een strenge en koude winter is je gazon vaak in slechte conditie. Het gras heeft haar frisgroene kleur verloren en misschien zijn er zelfs kale plekken ontstaan. Een goed moment om te overwegen om kunstgras te nemen. Kunstgras heeft namelijk ontzettend veel voordelen!

 

 

Nooit meer maaien

In de winter ben je dan wel even vrij geweest van het grasmaaien, maar in de aankomende zomer draait de grasmaaier weer overuren. Als je weinig tijd hebt en je de (spaarzame) uren die

Lees verder

Goedkoop kunstgras in je tuin of op je balkon

Kunstgras is nog altijd razend populair als het gaat om de inrichting van de tuin. Goedkoop kunstgras daarentegen is wat lastiger te vinden. De kleinere tuin kan je echter vaak wel vullen met kunstgras wat bij de leverancier overblijft aan de rol. Zo’n restant is overigens ook zeer geschikt voor kunstgras op je balkon.

 

Restanten

Goedkoop kunstgras kan je vinden bij de (online) specialist in kunstgras die ook restpartijen verkoopt. De restanten kunstgras hebben dezelfde kwaliteit als het reguliere kunstgras van de rol, maar tegen een lagere prijs. Een restant kopen is daarom een van de beste manieren om goedkoop kunstgras te kopen. Naast het blij worden van het kunnen scoren van een goedkoop stukje kunstgras, zorg je er ondertussen ook gelijk voor dat het kunstgras restant niet onnodig wordt vernietigd.

 

Kunstgras op beton

Gras voelt zo lekker a

Lees verder
To Top