zwembad op kunstgras

 

De tuin is in het hoogseizoen een heerlijke plek om te vertoeven. Lig je graag in het zwembad om af te koelen en heb je een gazon van kunstgras? Hoe fijn is het om een zwembad in je eigen tuin neer te zetten! Daarbij rijst natuurlijk de vraag: is een zwembad geschikt om op kunstgras te plaatsen? We laten je graag zien dat kunstgras en een buitenzwembad perfect samengaan.

 

Lees snel verder en maak je tuin klaar voor komende zomerseizoen!

Is kunstgras bestand tegen een buitenzwembad?


Kunstgras vormt de perfecte ondergrond voor een buitenzwembad. Kunstgras is stevig en kan daarom prima tegen een stootje. Langdurige belasting is dan ook geen enkel probleem. Bij echt gras verkleurt het gazon zodra je er een zwembad op plaatst, maar dit is bij kunstgras beslist niet het geval. Zit er chloor in het zwembad? Maak je geen zorgen, want ook door chloor zal kunstgras niet verkleuren. Een prima reden om op zoek te gaan naar een mooi buitenzwembad voor jouw gazon!

Tips bij het plaatsen van een zwembad op kunstgras


Heb je nog geen kunstgras in je tuin, maar overweeg je wel om het aan te schaffen? Houd bij de aankoop van kunstgras rekening met het feit dat je het ook gaat gebruiken als ondergrond voor een buitenzwembad. Creëer daarom altijd een stevige en stabiele ondergrond. Let er bij het aanleggen van kunstgras ook op dat het water uit je zwembad probleemloos kan worden afgevoerd. Zorg daarom voor een perfecte drainage door het aanbrengen van een mooi zandbed. Op die manier blijven er geen plassen liggen rondom het zwembad.

Welke voordelen biedt kunstgras nog meer?


Kunstgras onder of rondom een zwembad levert nog meer voordelen op. Het zijn er zelfs heel wat!

- Met kunstgras draag je zorg voor een zachte en hygiënische ondergrond;
- Een zachte ondergrond is beter voor de levensduur van een zwembad dan een harde of stenen ondergrond;
- Met kunstgras heb je geen last van zand, modder en losse grassprieten in je zwembad;
- Kunstgras is onderhoudsarm en bovendien kinder- en diervriendelijk.

Enthousiast? Ga op zoek naar een geschikt buitenzwembad voor jouw gazon van kunstgras!

Zomer voorbij? Borstel je gazon met een bezem!


Staat de herfst voor de deur en is het tijd om het buitenzwembad op te ruimen? Door de belasting van het zwembadwater gaan grasvezels liggen, maar dit probleem is eenvoudig te verhelpen. Laat het zwembad rustig leeglopen en borstel het gazon op met een speciale kunstgrasbezem. Binnen een kort tijdsbestek ligt je gazon er weer mooi bij. De vezels van kwalitatief kunstgras verliezen hun veerkracht dus niet en daarmee blijft de natuurlijke uitstraling behouden.

Wanneer duik jij met je partner en kinderen het zwembad in? Ga voor de perfecte ondergrond en bestel kwalitatief kunstgras in onze groothandel.