Kunstgras met honden

 

Ja, kunstgras is zeer geschikt voor honden. Dit komt doordat kunstgras eigenschappen heeft die het een ideale keuze maken voor huisdieren en hun eigenaren. Kunstgras is namelijk duurzaam en bestand tegen het intensieve gebruik door honden, zoals rennen, spelen en zelfs graven. Het kunstgras is geproduceerd uit sterke garens en zal daardoor niet snel beschadigen, wat inhoudt dat het gras lang mooi blijft, ongeacht hoe actief jouw hond is.


Mijn hond doet zijn behoefte op het kunstgras, wat nu?

Als jouw hond plast op het kunstgras, hoef je je geen zorgen te maken; kunstgras is bestand tegen urine van huisdieren. Kunstgras heeft een uitstekende drainage, waardoor urine gemakkelijk door het materiaal kan sijpelen en wegspoelen.  Als het niet regent en je merkt dat het kunstgras gaat stinken door de urine van je hond, spoel het dan af met water of, indien nodig, met een zeepsopje. Of heeft je viervoeter de grote behoefte op het kunstgras gedaan? Dat is ook geen probleem. Na het verwijderen van de ontlasting eveneens het kunstgras weer schoon maken met een sopje van zeep en jouw gras ligt er weer fris bij!

Beste kunstgras voor honden

  1. Kunstgras Bilthoven

Kunstgras Bilthoven is een uitstekende keuze voor hondenbezitters. Dit type kunstgras kenmerkt zich door sterke garens en een volle grasmat, wat het bijzonder duurzaam maakt. De robuustheid van de garens zorgt ervoor dat het gras bestand is tegen het speelse gedrag van honden, zoals rennen en graven. Bovendien biedt de volle grasmat een comfortabele en zachte ondergrond voor je hond om op te spelen en te rusten.

 

  1. Kunstgras Schiphol

Kunstgras Schiphol is ideaal voor actieve honden. Dit gras heeft een kortere pool, waardoor de mat minder snel plat komt te liggen. Dit is vooral handig op plaatsen waar je hond vaak speelt of rent. De speciaal geselecteerde garens zijn ontworpen om het intensieve gebruik door honden te weerstaan, waardoor het een langdurige, frisse uitstraling behoudt.

 

  1. Kunstgras Zandvoort

Kunstgras Zandvoort is eveneens een prima keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid. Dit kunstgras is, evenals de soorten Bilthoven en Schiphol,  gemaakt van 100% kwaliteitsgarens, wat betekent dat het minder snel slijt, zelfs bij intensief gebruik. De dikte van 50 mm bij het type Zandvoort biedt een luxe, zachte ondergrond voor je hond, terwijl het tegelijkertijd sterk genoeg is om spel en plezier te weerstaan.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Geen probleem! Vraag gratis kunstgras stalen aan om zelf te zien en te voelen hoe jouw hond reageert op onze kunstgrassoorten. Dit is de perfecte manier om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt voor jou en je trouwe viervoeter.

Kunstgras en honden


Is kunstgras giftig voor honden?

Nee, kunstgras is niet giftig voor honden. Kunstgras is gemaakt van materiaal die veilig is voor huisdierenom om op te spelen. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën of metalen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je hond.

Hoe krijg je hondenhaar uit kunstgras

Het verwijderen van hondenhaar uit kunstgras kan een uitdaging zijn, maar met de juiste het juiste materiaal is dit goed te doen. Om hondenhaar effectief uit kunstgras te verwijderen, kun je het beste een speciale kunstgrasbezem gebruiken. Deze bezems hebben fijne borstels die speciaal zijn ontworpen om diep in de vezels van het kunstgras te reiken. Hierdoor kunnen ze niet alleen hondenhaar verwijderen, maar ook ander vuil en afval dat zich in het gras heeft genesteld.

 

Voordelen van kunstgras voor honden

Als je kiest voor kunstgras in je tuin, vooral als je een hond hebt, zijn er tal van voordelen die zowel jou als je trouwe viervoeter ten goede komen. Hier zijn enkele specifieke voordelen die je als hondeneigenaar zult waarderen:

  • Geen vieze hondenpootjes meer door een moddervrije tuin
  • Geen holen meer door het graven van jouw viervoeter
  • Geen last van allergieën door bijvoorbeeld pollen
  • Kunstgras is eenvoudig schoon te maken bij urine en ontlasting
  • Zachte, comfortabele ondergrond

 

Lees hier meer over alle voordelen van kunstgras.