het leggen van twee stukken kunstgras

Ben je overtuigd en ga je je tuin voorzien van kunstgras? Meestal is kunstgras niet in één keer te leggen en dus ontkom je er niet aan om meerdere stukken te koppelen.

 

Hoe pak je dit aan en wat is er nodig om de verschillende stukken kunstgras stevig aan elkaar vast te maken? We voorzien je graag van een aantal praktische tips.

 

Snijd kunstgras schoon


Heb je kunstgras weleens aan de onderkant bekeken? Op de rug van kunstgras worden garens in de mat getuft. Dit zorgt voor zogenaamde ribbeltjes om de één a twee centimeter. Wil je meerdere stukken kunstgras aan elkaar vastmaken en ga je voor een naadloos geheel, dan moet je de desbetreffende stukken eerst schoon snijden.

 

Hierbij maak je gebruik van een scherp kunstgrasmes. Je snijdt altijd langs de ribbeltjes van het kunstgras zodat de twee polen naast elkaar komen te liggen. Op die manier heb je geen last van een bepaalde tussenruimte.

Leggen twee stukken kunstgras

 

Maak de kunstgrasstukken vast met nadentape


Na het snijden van de verschillende banen kunstgras, komen de graspolen naast elkaar te liggen en heb je niet langer last van een tussenruimte. Je bevestigt de stukken aan elkaar met zogenaamde nadentape. Deze tape is eenvoudig in gebruik.

 

Eerst leg je de naden van het kunstgras tegen elkaar aan. Sla vervolgens de grasmatten terug en plaats de tape onder de naad. Verwijder de folie, plak het kunstgras op de tape en druk het geheel goed aan.

 Kunstgras nadentape how to

Kunstgras nadentape how to

 

Zet kunstgras vast met kunstgrashaken


Een kunstmatig gazon is hartstikke mooi, maar je wilt ook dat alles stevig vastzit. Daarom zijn er kunstgrashaken. Bevestig de haken of pennen om de meter, op ongeveer tien centimeter van de kant.

 

Let er op dat de haken tussen de ribbels op de achterkant vallen. Op die manier werk je ze perfect weg!

 

Strooi het kunstgras in met zand


Wordt het kunstgras in jouw tuin intensief gebruikt? Strooi dan het kunstgras in met zand. Dit stabiliseert de kunstmatige grasvezels, vooral als je het goed opborstelt met een harde bezem. Tot slot: verdeel het zand zo goed mogelijk en voorkom dat er hoopjes zand op je gazon ontstaan!