Non direction kunstgras

 

Kunstgras; je hebt er vast al veel over gehoord en over gelezen, zeker als je van plan bent je tuin te vernieuwen en er informatie over zoekt. Waar er nog niet zo lang geleden grote verschillen waren tussen kunstgras en echt gras, zijn die verschillen de laatste jaren echter in flinke stappen veel kleiner geworden.

 

Kunstgras is allang niet meer het gras waarvan je al van grote afstand zag dat het geen echt gras was. Nee, kunstgras is enorm geëvolueerd.

 

Een vleugje minder

De laatste ontwikkelingen zijn namelijk gerust spectaculair te noemen. Was het immers niet zo lang geleden nog zo dat kunstgras net echt gras leek zolang je er maar vanuit de juiste hoek naar keek? Want vanuit andere hoeken was zichtbaar dat het gras in één richting stond: geen echt gras dus! Maar nu is er dan non-direction kunstgras.

 

Bij het meest moderne kunstgras staan de grassprieten niet meer in één richting maar wijzen letterlijk alle kanten op. We leggen je graag uit hoe dat komt en wat daarvan de uitwerking is.

 

Nóg natuurlijker kunstgras

In standaard kunstgras wijzen de vezels, en dus ook de grassprieten, in één richting. Daarnaast zijn alle grassprieten van dezelfde lengte en hebben ze exact dezelfde kleur en gelijke structuur. Maar is dat bij een natuurlijk gazon ook zo? Natuurlijk niet. Echt gras schiet alle kanten op, heeft diverse tinten en niet elke grasspriet is exact even lang als al die andere sprieten.

 

Grassprieten onderscheiden zich blijkbaar graag van de massa. En dat is dus precies wat nu nog meer wordt nagebootst bij de laatste kunstgras-update. De vezels worden nu dusdanig geplaatst, en gedraaid, dat de kunstgrassprieten in alle mogelijke richtingen wijzen. Bij non-direction kunstgras worden de vezels als het ware getwist. Dit geeft aan het uiterlijk van de grasmat een natuurlijke en realistische uitstraling.

 

Tevens houden door de gedraaide vezels de sprieten elkaar meer omhoog, waardoor er minder tot geen instrooizand meer nodig is.

 

Verder zijn de sprieten van verschillende lengtes en zie je duidelijk verschillende tinten groen.Niet té veel uiteraard want gras moet wel groen blijven. Hoewel je ook prima voor een andere kleur kunstgras kunt kiezen natuurlijk. Jouw gras kan behalve groener ook blauwer zijn dan dat van de buren. 

 

Dezelfde kijk op gras

De recentste update in de ontwikkeling van het grastapijt heeft al met al geleid tot een natuurlijk en een haast niet van echt te onderscheiden grasmat.

Het kunstgras van nu heeft verschillende structuren, lengtes en diverse tinten van een bepaalde kleur. Het grote verschil met voorheen is dat vanuit welke hoek je ook naar kunstgras kijkt: het ziet er nog meer uit als echt gras. Het oogt niet meer kunstig maar heeft juist ook dat wilde van een groeiende grasmat.

Multidirectioneel kunstgras, zoals het ook wel wordt genoemd, heeft dus nog meer voordelen dan ander kunstgras.

 

 

Nog hogere duurzaamheid

Mocht je nu kiezen voor non-direction kunstgras, dan kies je daarmee ook voor nog meer duurzaamheid. Immers: een grasmat moet je onderhouden, bemesten, en wellicht zelfs een keer vervangen.

 

Maar met multidirectioneel kunstgras koop je naar perfectie neigend kunstgras. Dit hoef je in principe nooit meer te vervangen. 

 

Nog meer voordelen van non-direction kunstgras

Het spreekt voor zich dat multidirectioneel kunstgras dezelfde voordelen heeft als andere varianten kunstgras. Het leggen van kunstgras is even een karweitje, dat je echter prima zelf kunt doen. Mis je het vertrouwen of ontbreekt je de tijd, dan kun je altijd terugvallen op onze legservice. Maar als jouw kunstgrasmat eenmaal ligt, dan houdt het ook echt op met uren investeren in de grasmat. Want een kunstgrasmat hoef je niet bij te mesten en niet te verticuteren. Het kunstgras gazon zal ook nooit verdorren bij een hele warme zomer.

 

En een heel belangrijk voordeel: je hoeft nooit meer te maaien, want kunstgras blijft natuurlijk altijd op lengte. Zeker met een druk leven is kunstgras een uitstekende keuze. En met non-direction kunstgras is het dus vanuit elke richting bekeken mooi, natuurlijk, bijna wild gras. De tijd die je niet hoeft te besteden aan onderhoud kun je investeren in meer vrije tijd en meer genieten van jouw tuin.