Non direction kunstgras

Kunstgras: je hebt er vast al veel over gehoord en over gelezen, zeker als je overweegt over te stappen of je tuin letterlijk op de schop gooit. Waar er nog niet zo lang geleden grote verschillen waren tussen kunstgras en echt gras zijn die verschillen de laatste jaren echter in flinke stappen veel kleiner geworden.

 

Kunstgras is allang niet meer het gras waarvan je al van grote afstand zag dat het geen echt gras was. Nee, kunstgras is enorm geëvolueerd.

 

Een vleugje minder

De laatste ontwikkelingen zijn namelijk gerust spectaculair te noemen. Was het immers niet zo dat kunstgras net echt gras leek zolang je er maar vanuit de juiste hoek naar keek? Want vanuit andere hoeken was zichtbaar dat het gras in één richting stond: geen echt gras dus! Maar nu is er dan non-direction kunstgras.

 

Bij het meest moderne kunstgras staan de grassprieten niet meer in één richting maar wijzen letterlijk alle kanten op. We leggen je graag uit hoe dat komt en wat daarvan de uitwerking is.

 

Nóg natuurlijker

In standaard kunstgras wijzen de vezels, en dus ook de grassprieten, in één richting. Daarnaast zijn alle grassprieten van dezelfde lengte en hebben ze ‘uiteraard’ exact dezelfde kleur en gelijke structuur. Maar is dat in de echte wereld ook zo? Natuurlijk niet. Echt gras schiet alle kanten op, heeft diverse tinten en niet elke grasspriet is exact even lang als al die andere sprieten.

 

Grassprieten onderscheiden zich blijkbaar graag van de massa. En dat is dus precies wat nu nog meer wordt nagebootst bij de laatste kunstgras update. De vezels worden nu dusdanig geplaatst, en gedraaid, dat de kunstgrassprieten in alle mogelijke richtingen wijzen.

 

Ook zijn de sprieten van verschillende lengtes en zie je duidelijk kleurverschil. Niet teveel uiteraard want gras moet wel groen blijven. Hoewel je ook prima voor een andere kleur kunstgras kunt kiezen natuurlijk. Jouw gras kan behalve groener ook blauwer zijn dan dat van de buren.

 

Dezelfde kijk op gras

Deze ontwikkeling leidt er dus toe dat er nauwelijks meer verschil is tussen kunstgras en gewoon gras, althans als je het visueel bekijkt. Het kunstgras van nu heeft dezelfde structuur, dezelfde uiteenlopende lengtes en net zo goed diverse tinten van een bepaalde kleur. En het grote verschil met voorheen is dat vanuit welke hoek je ook naar kunstgras kijkt: het ziet er nog meer uit als echt gras. Het oogt niet meer kunstig maar heeft juist ook dat wilde van een groeiende grasmat.

 

Wat hierbij helpt, is dat er geen vleug meer wordt gebruikt. Vleugen zijn die ‘onderdelen’ van kunstgras die de richting van de sprieten bepalen. Multidirectioneel kunstgras, zoals het ook wel wordt genoemd, heeft dus nog meer voordelen dan ander kunstgras.

Nog hogere duurzaamheid

Mocht je nu kiezen voor non-direction kunstgras, dan kies je daarmee ook voor nog meer duurzaamheid. Immers: een grasmat moet je onderhouden, bemesten, en wellicht zelfs een keer vervangen. Er zijn ook mensen die op den duur hun kunstgras vervangen, doordat er nog meer echt lijkende kunstgrassoorten op de markt komen.

 

Maar met multidirectioneel kunstgras koop je naar perfectie neigend kunstgras. Dit hoef je in principe nooit meer te vervangen. Wil jij toch liever echt gras? Dan ben je daar natuurlijk helemaal vrij in.

 

Nog meer voordelen van non-direction kunstgras

Het spreekt voor zich dat multidirectioneel kunstgras dezelfde voordelen heeft als andere varianten kunstgras. Het leggen van kunstgras is even een karweitje, dat u echter prima zelf kunt doen. Mist u het vertrouwen of ontbreekt u de tijd: vraag dan een vakman of een handige vriend, broer of kennis. Maar als uw kunstgrasmat eenmaal ligt, dan houdt het ook echt op met uren investeren in uw grasmat. Want een kunstgrasmat hoeft u niet bij te mesten en niet te verticuteren. Uw kunstgras zal ook nooit geel worden, tenzij u voor een gele kunstgrasmat heeft gekozen uiteraard.

 

En een heel belangrijk voordeel: u hoeft nooit meer te maaien want kunstgras blijft natuurlijk altijd op lengte. Zeker met een druk leven is kunstgras een goeie keuze. En met non-direction kunstgras is het dus vanuit elke richting bekeken mooi, natuurlijk, bijna wild gras. De tijd die u niet hoeft te besteden aan onderhoud kunt u investeren in meer vrije tijd en meer genieten van uw tuin.