wat is het verschil tussen kunstgras en grastapijt

 

Kunstgras en grastapijt zijn al jarenlang erg populair. Tegenwoordig heb je een gigantische keuze uit verschillende hoogtes, dichtheden, kleuren en kwaliteitsklassen. Vanwege de vele uitvoeringen, kleuren en toepassingen is er voor iedere wens wel een geschikte grasmat te vinden.

 

De termen kunstgras en grastapijt worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn deze producten niet met elkaar te vergelijken.

 

Ben jij benieuwd wat het verschil is tussen grastapijt en kunstgrassen? Lees dan snel verder want we leggen het je graag uit zodat jij weet waar je op moet letten bij de aanschaf.

 

Kunstgras: Een duurzaam alternatief voor natuurgras

 

Kunstgras is een zeer hoogwaardig en duurzaam product. Je kiest voor kunstgras als je bijvoorbeeld bestaand gras wilt vervangen in je tuin. Ook op sportvelden en in sommige speeltuinen tref je kunstgras aan. Kunstgras is zeer realistisch en gaat tot wel 15 jaar mee. Kunstgras bevat meerdere soorten vezels, die zowel in lengte als kleur van elkaar verschillen. Hierdoor krijgt het kunstgras de realistisch uitstraling van een echt grasveldje en is het materiaal nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Als je over het gras loopt voelt het ook fijn aan onder je voetzolen en de kinderen kunnen hier lekker op spelen.

 

Grastapijt op het balkon

 

Grastapijt is een dun stukje vilttapijt dat verschillende kleuren kan hebben. Grastapijt heeft een minder authentieke uitstraling dan kunstgras, is een stuk dunner en gaat minder lang mee. Vaak gaat een grastapijt een seizoen mee voordat de kleur vervaagd en het tapijt slijt. Mensen die een balkon hebben, voor de caravan een gezellig plekje willen creëeren of een stukje terras op willen fleuren met wat groens, kiezen doorgaans voor een grastapijt. Ook hier kun je echter kiezen voor hoogwaardig kunstgras. Hier beleef je een stuk langer plezier aan en ook voelt het veel prettiger aan.

Het verschil tussen kunstgras en grastapijt

 

Kwaliteit en uitstraling: Kunstgras vs Grastapijt

 

Kunstgras is zo gemaakt, dat het qua uitstraling zo dicht mogelijk bij echt gras in de buurt komt. Deze oplossing wordt dan ook gezien als volwaardig alternatief voor een echt grasveldje. De grassprieten hebben verschillende kleuren en lengtes voor een realistische uitstraling. Wel zitten er verschillen in de kwaliteit en uitstraling van kunstgrassen onderling. De beste soorten gaan het langs mee omdat deze speciaal gemaakt zijn voor intensief gebruik en zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Grastapijten lijken een stuk minder echt, voelen vaak wat harder aan en de kwaliteit is aanzienlijk lager dan van het realistische kunstgras. Je merkt dit ook terug in de prijs. In aanschaf zijn grastapijten een stuk goedkoper. Hier staat wel tegenover dat ze ook niet lang mee gaan, dus je zult vaker moeten investeren in een nieuw grastapijt.

 

Voordelen van kunstgras

 

Er zitten veel voordelen aan het leggen van kunstgras. Zo hoef je nooit meer te sproeien, te verticuteren en bemesten. Er groeit geen onkruid tussen het kunstgras en het is niet nodig om het gras te maaien en de randjes bij te knippen. Je kunt het kunstgras overal in de tuin plaatsen en hebt geen problemen met te veel schaduw of juist te veel zon. Het hele jaar door ziet jouw gazon er mooi groen en verzorgd uit, het zwembadje laat je gewoon de hele zomer staan en ook is kunstgras zeer geschikt voor speeltoestellen. De groene grasmat is bestand tegen alle weersomstandigheden en het gras voelt zacht aan en schuurt niet, waardoor de kinderen hier lekker op spelen. Kunstgrasmatten zijn UV bestendig, kleurvast, milieuvriendelijk, zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur van 10 tot 25 jaar. Ook is het kunstgras eenvoudig zelf aan te leggen en is er voor ieder budget en situatie een goede oplossing.

 

Kunstgras biedt talloze voordelen

  • Geen water geven, verticuteren of bemesten nodig
  • Bestand tegen onkruidgroei
  • Nooit meer grasmaaien
  • Bestand tegen alle weersomstandigheden
  • Eenvoudig zelf aan te leggen
  • Onderhoudsvriendelijk met een levensduur van 10 tot 25 jaar


 

Kunstgras kopen

 

Goed kunstgras vraagt om een kleine investering. Daar staat echter tegenover dat je veel minder onderhoud en onderhoudskosten kwijt bent aan kunstgras in vergelijking met gewoon gras. Het gras blijft jarenlang mooi en op de lange termijn ben je hier minder geld aan kwijt. Kunstgrasdirect is dé specialist op het gebied van kunstgras. Wij kopen direct in bij grote partijen, zodat jij profiteert van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Onze complete kunstgras collectie is direct uit voorraad leverbaar! Neem direct een kijkje in ons ruime assortiment zodat jouw tuin er binnenkort al lekker groen bij ligt.