kunstgras en kinderen

 

Droom je van een tuin waar je kinderen heerlijk buiten kunnen spelen? Dan is kunstgras een prima investering, want het stimuleert kids om lekker met elkaar te ravotten. Een tuin is natuurlijk dé plek om vitamine D op te doen. Bovendien is buiten spelen gezonder dan alleen maar gamen of spelletjes doen op de tablet. Natuurgras is niet ideaal om te ravotten, want er ontstaan al snel slijtageplekken. Daarnaast brengt echt gras ook andere nadelen met zich mee. Daarom is kunstgras een prima alternatief en een uitstekende keuze in het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin. Om welke redenen ga je nog meer op zoek naar een kunstmatig gazon?

Kunstgras: de perfecte ondergrond voor speelruimte


Met kunstgras creëer je een aangename speelruimte voor kinderen. Touwtje springen, voetballen, tennissen, het kan allemaal! Kunstgras is ook de perfecte ondergrond wanneer het aankomt op het plaatsen van speeltoestellen. Hierbij is een stabiele en stevige ondergrond belangrijk. Bovendien is het mogelijk om bij kunstgras extra valdemping onder het gazon aan te brengen. Dit verkleint het risico op letsel bij spelende kinderen. Met deze valdemping creëer je dus te allen tijde een veilige en zachte speelplek!

Kunstgras versus trampolines


Vinden je kinderen het heerlijk om zich uit te leven op de trampoline? Na een fikse regenbui is natuurgras vaak drassig, glibberig en modderig. Dit is natuurlijk niet ideaal voor het plaatsen van een trampoline, want hij kan wegzakken in het gazon. Zodat kinderen tijdens het springen sneller van de trampoline afvallen. Daar heb je bij kunstgras geen last van, want de pootjes van een trampoline zakken niet weg in de grond. Bovendien heb je bij kunstgras ook geen last van kleurverschil of een kale plek onder de trampoline. Een goede reden om snel over te stappen op kunstgras.

Volop waterpret dankzij een buitenzwembad


Een zwembad in de tuin is ideaal voor spelende kinderen. Vooral bij warm weer zorgt een zwembad voor de nodige verkoeling en waterpret. Natuurgras verandert bij een buitenzwembad al snel in een modderige bedoeling waardoor mogelijk valpartijen ontstaan. Daarnaast nemen kids modder en gras mee het water in. En bij het opruimen van het buitenzwembad blijft er vaak een kale plek over. Kortom: niet ideaal. Dit alles is met de aanleg van kunstgras prima tegen te gaan, want je hebt geen last van een modderig gazon en ook blijft het kunstgras er mooi uitzien.

Kunstgras is stevig en slijtvast


Kunstgras is in tegenstelling tot echt gras veel minder kwetsbaar. Een kunstmatig gazon is namelijk stevig en slijtvast. Dit maakt het geschikt voor intensief gebruik en bij opgroeiende kinderen is dit natuurlijk een uitkomst. Het spelen van een potje voetbal heeft bijvoorbeeld geen invloed op de kwaliteit van het kunstgras. Een kunstmatig gazon blijft altijd mooi, hoe vaak het ook wordt gebruikt. Daarom investeer je met kunstgras altijd in een stevig en veilig gazon voor spelende kids. Beschik je over twee linkerhanden? Schakel een expert in om je tuin te voorzien van kunstgras.

Kunstgras vergt weinig onderhoud


Kunstgras heeft in tegenstelling tot natuurgras nauwelijks onderhoud nodig. Het opvegen van bladderen en takken is het enige wat je hoeft te doen. Het maaien van je gazon kan je dus achterwege laten. Heel soms is onkruid verwijderen noodzakelijk, maar er groeit al snel minder onkruid zodra kunstgras intensief wordt gebruikt. Een uitstekende reden om kunstgras aan te leggen in je tuin zodat de kinderen er heerlijk kunnen spelen en ravotten. Op die manier ligt je gazon er perfect bij en heb je er weinig omkijken naar!

Spelende kinderen en kunstgras, een ideale combinatie


Ben je de trotse ouder of verzorger van een gezin met opgroeiende kinderen en wil je ze verrassen met een kindvriendelijke tuin? Spelende kinderen en kunstgras is een ideale combinatie. Kunstgras is er in allerlei soorten en kleuren. Er zijn dus mogelijkheden voor iedere tuin en elk budget. Laat je wel goed informeren welk type kunstgras het meest geschikt is voor jouw tuin. Een deskundig advies helpt je al snel op weg in je zoektocht naar het juiste kunstgras. Aarzel daarom niet, maar stap over naar kunstgras en doe je kinderen een groot plezier!