kunstgras 5 meter breed

We kennen kunstgras al jaren in de standaard breedtes van 2 en 4 meter breed, maar 5 meter breed is opkomend!

 

De kunstgras specialist

De beste kwaliteit kunstgras voor de scherpste prijzen koop je uiteraard bij de grootste kunstgras specialist in Friesland. Kunstgrasdirect levert kunstgras aan zowel particulieren als professionals zoals hoveniers en tuinarchitecten. Of je nu een zakelijke of particuliere klant bent, de service die je hier ontvangt is altijd maatwerk en de prijs is altijd verrassend laag.

kunstgras tuin

Mos-tuintje

Oké, je hebt een hele leuke tuin, maar het gras wil niet goed groeien. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals dat er bijvoorbeeld teveel schaduw in de tuin komt door grote bomen of een gebouw. Uiteindelijk veranderd je grasmat dan in een soort van mos-tuintje en dat was natuurlijk nooit de bedoeling. Je besluit na wat research om een kunstgazon aan te gaan leggen, maar je wilt er wel zeker van zijn dat je de mooiste kwaliteit kunstgras hebt. Een nieuwe onderhoudsarme grasmat waar je jarenlang geen omkijken naar hebt en dat uiteraard voor de beste prijs.

 

Lengtes en breedtes

De vraag naar kunstgras wordt de laatste jaren steeds groter, want de tijden dat kunstgras meteen opviel en je van grote afstand al kon zien dat het nep was, ligt ver achter ons. De ontwikkeling van kunstgras gaat nog steeds door en het wordt steeds beter, praktischer en natuurlijker. Naast dat de grassprietjes tegenwoordig verschillende lengtes hebben, om het echte gras zo goed mogelijk na te bootsen, kan je tegenwoordig ook kiezen uit kunstgras op de rol in breedtes van 2, 4 maar ook van 5 meter! De lengte op een rol kan oplopen tot wel 25 meter. Welke breedte voor jou het meest geschikt is, hangt af van de breedte van je tuin en of het deel van je tuin waar je de kunstgrasmat wilt leggen.

 

Minder naden

Het is belangrijk dat het nieuwe kunstgrastapijt op de juiste manier wordt gelegd en dat alles naadloos overloopt. Zorg daarom bij de keuze voor kunstgazon altijd voor een egale oppervlakte met zo weinig mogelijk naden, waardoor je een realistisch uitziende en fijn aanvoelende grasmat krijgt. Heb je een brede en lange tuin, waarbij je meer dan 4 meter breedte nodig bent, dan kreeg je tot voor kort helaas iets meer naden in je nieuwe gazon. Maar dat hoeft nu niet meer, omdat er nu ook rollen grastapijt op een breedte van 5 meter zijn!

Kunstgras Gouda 5 meter breed

Naadloze toepassingen

Kunstgras wordt tegenwoordig op veel verschillende plekken toegepast:

  • De privé tuin bij een woning
  • Speeltuinen
  • Kinderdagverblijven
  • Sportvelden
  • Bedrijfstuinen
  • Speciale evenementen

Op veel van deze plekken is de standaard breedte van 2 of 4 meter niet of nauwelijks voldoende. Kunstgras dat leverbaar is op 5 meter breedte zorgt er dus voor dat kunstgras op nog meer plekken naadloos aangelegd kan gaan worden!

 

Goed vast

Voor een aantal toepassingen van kunstgras is het erg belangrijk dat er geen stukjes kunstgras loslaten. Ook mag het niet mogelijk zijn om grassprietjes los te trekken uit de mat. Voor kunstgras bij bijvoorbeeld een kinderdagverblijf is dit erg belangrijk. Alleen het beste kwaliteit kunstgras kan je garanderen dat dit niet gebeurd. Bij normaal gebruik zullen er dan ook geen kunstgrasdeeltjes los komen. Ook het kunstgras op 5 meter breedte voldoet aan die criteria.

 

Onderhoud

Het kunstgras leg je één keer en dan heb je er geen onderhoud meer aan. Kunstgras is waterdoorlatend door de perforaties aan de onderkant van de grasmat. Regenwater trekt door het gras in de ondergrond weg. Hoe meer kunstgras we in de tuin leggen, hoe beter het water in de grond weg kan zakken. Kunstgras kan tot wel 60 liter water per vierkante meter per minuut verwerken en is dan ook een belangrijke reden waarom veel mensen tegenwoordig voor kunstgras kiezen. In de herfst moet je hooguit wat bladeren bij elkaar harken of even met de bladzuiger er overheen. Maar dat is niets vergeleken met de hele zomer lang elke week twee keer je gras maaien, sproeien en bemesten. Met naadloos kunstgras in je tuin ben je geen slaaf meer van je tuin, maar kan je er volop van genieten.

 

Kies ook voor kunstgras

Zet je eventuele vooroordelen over kunstgras aan de kant, want kunstgras is ontzettend verbeterd de laatste jaren. Kunstgras is nu bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Zelfs huisdieren zoals katten, honden en zelfs konijnen vinden kunstgras juist erg fijn. Deze dieren merken gewoonweg het verschil niet tussen echt gras en kunstgrastapijt. Kunstgras is volwassen geworden en met de nieuwe 5 meter breedte op de rol, zijn de toepassingen oneindig.

 

Kunstgras Vlieland op 5 meter breed, klik hier.

Kunstgras Dordrecht op 5 meter breed, klik hier.