Kunstgras in de tuin met een huisdier

Kunstgras in de tuin met een huisdier. Is dat wel een goede combinatie? Dat is een goede combinatie als je het juiste kunstgras aanschaft. Bij Kunstgras Direct hebben wij het beste kunstgras in huis waarop jouw huisdier met plezier kan ronddartelen, spelen of languit op kan liggen. Honden vinden het fijn om erop te lopen en ook katten vinden snel een lekker ligplekje op het grastapijt.

 

Ontlasting en urine van huisdieren op kunstgras

Mocht je nog twijfels hebben over de aanschaf van kunstgras omdat jouw dier wellicht de ontlasting erop achterlaat, dan zijn die bij deze weg te nemen. Het kunstgras is namelijk zo uitgevoerd dat ontlasting er geen invloed op heeft. Als een kat of hond per ongeluk de behoefte doet op kunstgras wordt het grastapijt hierdoor niet aangetast. Het is dan natuurlijk wel aan te raden om de uitwerpselen weg te nemen en schoon te maken met een sopje.

Wanneer jouw huisdier wel eens urineert op het kunstgras, dan is dat ook geen probleem. Doordat het kunstgras waterdoorlatend is, zal de urine wegspoelen door de gaatjes heen de bodem in. Wanneer het kunstgras van de juiste kwaliteit is zal het door de invloed van urine ook niet verkleuren. Uiteraard is het wel aan te raden nadien even na te spoelen, eventueel met een sopje. Zo ligt jouw kunstgras gazon er weer fris en fruitig bij.

 

Ravotten en spelen

Honden vinden het geweldig om op een grastapijt te ravotten en te spelen. Ook dit tast het grastapijt niet aan. Het is wel van belang dat het kunstgrastapijt op de juiste wijze is aangebracht en bijvoorbeeld niet losligt. Er zijn honden die graag mogen graven en op een echt grasveld zorgt dat natuurlijk voor problemen. Dat is niet het geval als uw huisdier gaat graven op kunstgras. Dat is voor het dier namelijk helemaal niet aantrekkelijk, omdat ze hierin geen grip krijgen. Het graven wordt vaak uitgelokt doordat de hond aarde ruikt. Bij een kunstgrasmat ligt de aarde eronder en is het niet aantrekkelijk om te gaan graven. Kunstgras is dus ook ideaal om te voorkomen dat een hond gaat graven. Er is nog een groot voordeel van een kunstgras gazon wanneer je een hond hebt is dat is dat de poten niet vies worden, maar schoon blijven en daardoor geen vieze vloer in huis veroorzaken. Een kunstgrasveld wordt uiteraard niet aangeraden als ondergrond in een konijnenhok, want de mogelijkheid bestaat dan dat er aan geknaagd wordt. Als er konijnen op het grastapijt rondlopen, is het aan te raden om er om die reden toezicht op te houden.

 

kunstgras met een huisdier