Kunstgras in de tuin met een huisdier

Kunstgras in de tuin met een huisdier. Is dat wel een goede combinatie? Dat is een goede combinatie als u het juiste kunstgras aanschaft. Bijvoorbeeld bij Kunstgras Direct. Wij hebben het beste kunstgras in huis waarop uw huisdier met plezier kan ronddartelen, spelen of languit op kan liggen. Honden vinden het fijn om erop te lopen en ook katten vinden snel een lekker ligplekje op het grastapijt. Kunstgras is niet schadelijk voor dieren net zomin als voor kinderen. Het kunstgras dat wij aanbieden, is uitermate zorgvuldig getest en voldoet dan ook aan de strenge eisen die er in Europa aan worden gesteld.

 

Ontlasting van dieren op kunstgras

Mocht u nog twijfels hebben over de aanschaf van kunstgras omdat u een dier heeft dat wellicht de ontlasting erop achterlaat, dan zijn die bij deze weg te nemen. Het kunstgras is namelijk zo uitgevoerd dat ontlasting er geen invloed op heeft. Als een kat of hond per ongeluk de behoefte doet op kunstgras wordt het grastapijt hierdoor niet aangetast. Het is dan natuurlijk wel aan te raden om de uitwerpselen en/ of urine te verwijderen en de plek met wat water schoon te maken. 

 

Ravotten en spelen

Honden vinden het geweldig om op een grastapijt te ravotten en te spelen. Ook dit tast het grastapijt niet aan. Het is wel van belang dat het kunstgrastapijt op de juiste wijze is aangebracht en bijvoorbeeld niet losligt. De ondergrond dient daarvoor in elk geval stevig te zijn en de grasmat moet goed stevig liggen en niet verschuifbaar zijn. Er zijn honden die graag mogen graven en op een echt grasveld zorgt dat natuurlijk voor problemen. Dat is niet het geval als uw huisdier gaat graven op kunstgras. Dat is voor het dier namelijk helemaal niet aantrekkelijk, omdat er geen resultaat zichtbaar is. Het graven wordt vaak uitgelokt doordat de hond aarde ruikt. Bij een kunstgrasmat ligt de aarde eronder en is het niet aantrekkelijk om te gaan graven. Kunstgras is dus ook ideaal om te voorkomen dat een hond gaat graven. Er is nog een groot voordeel van dieren op een kunstgrasveld en dat is dat de poten niet vies worden, maar schoon blijven. Een kunstgrasveld wordt niet aangeraden als ondergrond in een konijnenhok, want de mogelijkheid bestaat dat er aan geknaagd wordt. Als er konijnen op het grastapijt rondlopen, is het aan te raden om er om die reden toezicht op te houden.

kunstgras met een huisdier