Wil jij ook geen gedoe meer in de tuin? Beschik je niet over groene vingers en haal je geen voldoening uit het werken in de tuin? Dan is kunstgras de beste optie voor jou. Geniet het hele jaar door van een prachtig groen gazon, zonder er een vinger voor hoeven uit te steken. Alles over de onderhoudsvrije tuin met kunstgras lees je in dit artikel.


Niet van echt te onderscheiden

Toen kunstgras voor het eerst op de markt kwam, waren de meningen over dit unieke neppe gras nogal verdeeld. Het neppe gras was namelijk overduidelijk van de echte graszoden te onderscheiden. Gelukkig is er door de jaren heen enorm veel gesleuteld en geoptimaliseerd. Hierdoor is vandaag de dag kunstgras nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Zowel de kleur en structuur zijn dankzij de technologische voorruitgang nog nooit zo authentiek geweest. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw gazon afsteekt met dat van de buren.


Enorm veel keuze

Het ene gras, is het andere gras nog niet. Ook dit geldt voor kunstgras. Er is een grote markt dat alternatief gras verkoopt. Hierdoor heb je als klant altijd een ruime keuze. Wil jij het liefst frisgroen gras of toch liever een wat donkere toon? Ook de grootte van het gras kun je zelf bepalen en hoe dynamisch of statisch het gras is. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt je zelfs laten adviseren door een tuinexpert. Zo weet je altijd of het gras past bij jouw woning en tuin. 


Nooit meer grasmaaien

Het grootste voordeel is wellicht de verlichting qua werk en tijd. Zeker wanneer jij een groot gazon hebt, kun je veel tijd kwijt zijn aan het grasmaaien. In de zomer kun je iedere dag aan de slag moeten om jouw gras op de juiste hoogte de houden. Gelukkig hoef je hier met kunstgras helemaal geen zorgen meer over te maken. Je kunt natuurlijk investeren in een automatische grasmaaier, maar investeer liever in kunstgras dat jaren meegaat en helemaal geen onderhoud nodig heeft.


Spelen in het gras

Natuurlijk wil je jouw kinderen stimuleren om buiten te spelen, maar als het voetballen of trampoline springen ten koste gaan van het gazon, kun je toch weleens op je tanden bijten. Ook hier hoef je je geen zorgen meer over te maken. Kunstgras is een stuk sterker en hier kan gewoon op gespeeld en gevoetbald worden. 


Tuin altijd in orde

Wanneer jij een druk leven hebt met een baan, familie en sociale verplichtingen, staat het onderhoud van de tuin niet op nummer één qua prioriteiten. Het is daarom fijn wanneer je weet dat je je helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over jouw tuin. Jouw tuin staat er altijd piekfijn bij. Wat ook een zegen is, is dat zelfs in de koude herfst en wintermaanden jij een prachtige tuin hebt. Je hoeft niet maandenlang naar verdort gras te kijken, maar profiteert altijd van een groene oase in de tuin dankzij kunstgras. 


Lange levensduur

Het kunstgras van vandaag heeft een geweldige kwaliteit. Daarom kunnen graszoden van kunstmatig materiaal eenvoudig jarenlang tot decennialang meegaan. Dankzij de lange levensduur is de aankoop van kunstgras een kleine investering om te maken. Wanneer jouw gazon ieder jaar verdort, ben je ieder jaar geld kwijt aan graszaden en/of graszoden. Met kunstgras is het een investering die je maakt voor jaren en geniet je van een onderhoudsvrije tuin.

Ben jij ook klaar met het geploeter in de tuin? Verlicht jezelf van de taken in de tuin en investeer in kunstgras voor in de tuin. Op deze manier is jouw tuin onderhoudsvrij en geniet je het hele jaar door van een prachtig gazon. Je hoeft je mentaal en fysiek geen zorgen meer te maken over jouw graszoden en hoeft geen vinger meer uit te steken voor een prachtige tuin. Kies voor een onderhoudsvrije tuin en ga voor kunstgras!