Kunstgras waterdoorlatend

Overtollig regenwater leidt al snel tot wateroverlast in je tuin. Vooral na hevige regenbuien kan regenwater vanwege het aanwezige straatwerk soms moeilijk weg. Het liefst wil je natuurlijk dat water rustig de grond inzakt zónder dat jij in actie hoeft te komen. Omdat het klimaat ook in Nederland steeds meer verandert, valt er in korte tijd vaak meer regen.

Bestrating heeft geen absorberende werking en daarom ga je op zoek naar een betaalbaar alternatief: kunstgras! Waarom is kunstgras een interessant alternatief voor bestrating welke voordelen levert het op?

Waterlast in je tuin door het aanwezige straatwerk


Veel mensen kiezen voor bestrating vanwege tijdgebrek of het ontbreken van groene vingers. Is een groot gedeelte van je tuin bestraat met tegels en breekt het noodweer los? Dan is de kans vrij groot dat je voor- en achtertuin vol water staan. Tegels laten geen regenwater door en dus kan het overtollige regenwater niet weg. Het zoekt zijn weg naar het riool, maar ook die is het vele water vaak niet de baas. En dit resulteert in straten en tuinen die blank komen te staan. Juist daarom ga je op zoek naar een alternatief en dit is kunstgras.

Waarom is kunstgras een interessant alternatief?


Kunstgras beschikt van nature over een uitstekende drainerende werking vanwege de piepkleine gaatjes in de grasmatten. Dit betekent dat regenwater dus altijd gemakkelijk en snel wegzakt in de grond. Je hebt dus geen last van een tuin die blank komt te staan of een riolering die het water niet aankan. Een belangrijk aandachtspunt is wel om kunstgras op de juiste wijze aan te brengen. Doe je dit niet, dan wordt regenwater niet op de juiste wijze afgevoerd, maar blijft het aanwezig tussen de grasmat en de onderlaag. Dit resulteert bijvoorbeeld in een glooiende grasmat.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van kunstgras?


Kunstgras in plaats van bestrating brengt allerlei voordelen met zich mee. Waarom loont het om kunstgras in je tuin aan te brengen?

- Kunstgras kenmerkt zich door een perfecte afwatering.
- Kunstgras is eveneens onderhoudsvrij en dus heb je weinig omkijken naar je tuin.
- Je bent het hele jaar door verzekerd van een mooi en groen gazon.
- Zelfs na een fikse regenbui ligt je grastapijt er altijd strak en verzorgd bij.
- Kunstgras gaat jarenlang mee en je hebt niet langer schadelijke bestrijdingsmiddelen en/of meststoffen nodig voor het onderhouden van je gazon.

Hoe ziet jouw ideale tuin met kunstgras er uit?

Vervang straatwerk door kunstgras


Wil je dolgraag een onderhoudsvrije tuin waar je geen omkijken naar hebt en die ook optimaal bestand is tegen hevige regenbuien? Dan is kunstgras een uitstekende optie. Vervang de bestrating in je voor- en achtertuin door kunstgras en laat dit bij voorkeur doen door een specialist. Een onjuiste aanleg resulteert namelijk in allerlei problemen en in het ergste geval ook wateroverlast. Daar zit je niet op te wachten en dus schakel je een expert in om dit in jouw tuin te realiseren. Wat kunnen wij voor je betekenen?