Hoogte zandbed ten opzichte van straatwerk

 

Wil je meer balans in je tuin? Wissel bestrating en kunstgras met elkaar af. Het is een uitstekende manier om wateroverlast tegen te gaan en ook ziet je tuin er veel groener uit.

 

Toch brengt het aanbrengen van kunstgras ook allerlei vragen met zich mee. Hoever leg je kunstgras eigenlijk onder het straatwerk en op welke manier pak je dit effectief aan? We leggen het je graag uit!

 

Waarom kunstgras?


Kunstgras draagt bij aan een groene en onderhoudsvriendelijke tuin. Je tuin krijgt een mooie sfeer en je bent minder tijd kwijt aan het onderhoud van je gazon. Een betegelde tuin neemt helaas weinig water op en met de huidige klimaatveranderingen in het zicht is een goede drainage onmisbaar. Kunstgras verwerkt tot 60 liter water per vierkante meter, daarom is kunstgras een uitstekende manier om wateroverlast tegen te gaan!

 

Zandbed versus straatwerk


Hoever je kunstgras legt onder het straatwerk, is afhankelijk van de poolhoogte van kunstgrasvezels. Bij een poolhoogte van ongeveer 45 millimeter adviseren wij om het zandbed één tot twee centimeter onder het straatwerk te maken. Op die manier steekt het kunstgras een aantal centimeter boven het straatwerk uit.

 

Daarmee voorkom je ook de nodige valpartijen, want bij een forse overgang is dat je kans struikelt vrij groot!

Kunstgras ten opzichte van straatwerk

 

Hoe verwerk je kunstgras in combinatie met straatwerk?


Verwijder eerst het oude gazon of de sierbestrating wanneer je met kunstgras aan de slag wilt. Zorg verder voor een egale en stabiele ondergrond door middel van zand.

 

Schaf tot slot een stabilisatiedoek aan om de groei van onkruid tegen te gaan. Haal daarom de benodigde materialen in huis en ga voor een kunstmatig gazon dat perfect aansluit op het straatwerk in je tuin!

 

Leg zelf een kunstgrastapijt aan


Wil jij je tuin klaarmaken voor de toekomst en tegelijkertijd minder tijd kwijt zijn aan onderhoud? Combineer straatwerk met kunstgras en verzeker je van een groene en onderhoudsvriendelijke tuin. Kunstgras bestel je via onze website en is voor jou op maat te maken. Het tapijt is scherp geprijsd en bovendien zelf te leggen. Je hoeft dus geen dure specialist in te schakelen om dit voor jou te doen.

 

Let er wel op dat je kunstgras aanbrengt op een zandondergrond en een stabilisatiedoek om wateroverlast te voorkomen.