kunstgras het nieuwe gras

Kunstgras: dé tuintrend

Wil ook jij het meeste uit je tuin halen om er elke dag opnieuw te genieten? Met een trendy inrichting van je tuin creëer je een plek waar het steeds heerlijk vertoeven is. Dit jaar speelt kunstgras een hoofdrol in de tuintrends - en dat hoeft niet te verbazen. Ontdek hier hoe kunstgras ook jouw tuin transformeert tot een oase van rust en groen.
 

1. Uitnodigend en fris

Een tuin is tegenwoordig een plek waar de hele familie en vriendenkring graag vertoeft. Je gaat dan ook voor een slimme inrichting van je tuin, zodat jong en oud zich welkom voelt. Met stevig kunstgras garandeer je een basis voor een uitnodigend gazon. Het vlakke gras maakt immers dat er geen struikelblokken of vervelende putten zijn. Bovendien bewegen ook de wieltjes van een rollator of buggy vlot door het frisse kunstgras. Het resultaat is een tuin waar iedereen zich welkom voelt om te wandelen, spelen of loungen.


2. Steeds groen

Een tuin krijgt elk seizoen steeds weer heel wat te verduren. Van wateroverlast tot droogte, het is vaak niet eenvoudig om een groen gazon te garanderen. Een glooiende grasplek is echter één van de trends voor een stijlvolle tuin. Met kunstgras ga je voor een slimme oplossing voor een trendy inrichting van je tuin, omdat het elke dag opnieuw stralend groen is. Dat kunstgras ook bestendig is tegen kale plekken van een opblaaszwembad, maakt het helemaal summerproof.
 
kunstgrasdirect
 

3. Creatief met kleur en inrichting

Strak, romantisch of Oriëntaals, er zijn heel wat tuininrichtingen mogelijk. De stijl van een tuin sluit echter vaak aan bij de woning, voor een functioneel en esthetisch geheel. Met kunstgras ga je creatief aan de slag om je tuin die perfecte inrichting te geven. Creëer een stuk gazon langs een strak paadje met verlichting voor een moderne look. Hou je meer van de nonchalante stijl van een Engelse tuin? Combineer je kunstgras met enkele grote bloemenperken en buxushagen voor de nodige romantiek. Voor een tuin in Oriëntaalse sfeer kies je dan weer voor een kleine vijver met Boeddhabeeld omringd door diepgroen kunstgras.
 

4. Voor elke gelegenheid

Een tuin is een plek waar je elke dag opnieuw wil vertoeven. Ga voor een slimme inrichting met kunstgras om het meeste uit je tuin te halen. Met een patch kunstgras aan een tafeltje met stoel heb je een productieve werkplek in het groen. Je kijkt er ‘s ochtends je e-mails na met een kopje koffie om de dag goed te starten. Kunstgras is ook ideaal om een welkome plek voor je vrienden te creëren. Kies voor enkele zetels of pallets aan een stuk kunstgras om ‘s avonds te loungen. Met een BBQ ben je helemaal vertrokken voor lange, gezellige avonden in het groen.
 

5. 100% onderhoudsvriendelijk

‘Met minimale inzet een maximaal resultaat’ is het nieuwe motto voor de trendy tuin. Een tuin moet voor jou werken, zodat jij er optimaal van geniet. Een kruidenbak zorgt dat je steeds verse kruiden bij de hand hebt. Kunstgras maakt dan weer dat je niet meer hoeft te maaien, zaaien of onkruid wieden. Werk af met enkele wintergroene planten en voorjaarsbloeiende bloembollen voor een onderhoudsvriendelijke tuin die er altijd prachtig uitziet.