Kunstgras kopen is om veel redenen een goed idee. Kunstgras kopen zal je qua onderhoud een hoop werk besparen. Je hoeft kunstgras namelijk niet te maaien, te bemesten of te sproeien. Kinderen kunnen erop spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kwaliteit van het gras achteruit gaat. Ook kunnen er zonder problemen speeltoestellen of zwembadjes op staan. Kunstgras kopen is daarnaast ook een duurzame actie. Het is milieuvriendelijk en kan jaren meegaan. Heb je besloten dat kunstgras kopen je volgende stap is, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder lees je tips die je van pas kunnen komen bij kopen van kunstgras.


Type kunstgras kopen

Als je kunstgras gaat kopen, is het slim van te voren te weten welke soorten er zijn en welk type voor jouw tuin geschikt is. Zo zijn er soorten kunstgras speciaal voor een terras of balkon, voor de tuin en kunstgras dat geschikt is om op te sporten. Daarnaast kan kunstgras met twee verschillende soorten vezels worden gemaakt. Deze zijn polypropyleen (PP) en plolyethyleen (PE). Beide soorten hebben voor- en nadelen. Kunstgras van PE zal niet snel verkleuren door Uv-licht en PP zorgt voor meer volume. Vóór het kunstgras kopen, is het aan te raden goed te kijken naar de afmeting die je nodig hebt. Het kunstgras is leverbaar op twee en vier meter breed. Het zijn voorbeelden van zaken waar je aan moet denken voor je kunstgras kopen gaat.

kunstgras aanbieding


Poolrichting

Kunstgras kopen betekent rekening houden met de poolrichting van het tapijt. Door de kunstmatige manier van aanleggen, heeft kunstgras een mooie en minder mooie kant. De minder mooie kant is de kant waarbij je met de pool mee kunt kijken en de mooie kant zie je wanneer je tegen de pool inkijkt. Bij het kopen van kunstgras en bij het leggen daarvan moet daar rekening mee gehouden worden.


Poolhoogtes

Hoe lang je de lengte van de grassprieten wilt hebben, is een derde punt om rekening mee te houden bij het kunstgras kopen. De poolhoogte van kunstgras betekent de lengte van de grasspriet. Houdt daar dus rekening mee tijdens het kunstgras kopen, omdat de ene lengte beter geschikt is voor je tuin dan de andere. Als je kunstgras kopen wilt voor in de tuin, wordt een poolhoogte van ongeveer 30 tot 50 mm millimeter aanbevolen. Er bestaat kunstgras met poolhoogte van tussen de 20 millimeter en 50 millimeter. Ga je kunstgras kopen en kies je voor lange poolhoogte, let dan op de kwaliteit.


Kleur en kunstgras kopen

Er zijn veel verschillende soorten groen waar je uit kunt kiezen bij het kunstgras kopen. De meest natuurlijke varianten maken gebruik van verschillende tinten groen en doen er ook wat bruin en beige bij beter gezegd mosdraad. Het is aan te raden gebruik te maken van onze service waarbij u zes verschillende stalen kunt aanvragen. Zo kunt u makkelijk de juiste keuze maken bij het kunstgras kopen.

Gratis stalen service


Kwaliteit

Bij het kunstgras kopen is de prijs belangrijk. Let er wel goed op dat de prijs in verhouding is met de kwaliteit. De kwaliteit wordt bepaald door de materialen waarvan het kunstgras is gemaakt. De kwaliteit van de garens spelen hier een grote rol in.

 

Prijs

Bekijk bij het aanschaffen van de nieuwe grasmat goed de prijs van het product. De prijs hangt af van de kwaliteit en de hoeveelheid oppervlakte. Kunstgras kan zo duur worden als je zelf wilt.