kunstgras voor in de tuin

Lukt het maar niet om ondanks al je inspanningen het gazon mooi te houden? Een gazon onderhouden is lastiger dan de meeste mensen denken.

 

Ondanks dat je alle moeite doet, kan het zomaar zijn dat het gras geel wordt, dat er kale plekken, onkruid of mos in het gras ontstaat of wat denk je van molshopen? Niet alleen het onderhoud is belangrijk voor een gazon, er zijn ook externe omstandigheden die van invloed op het gras zijn.

 

Ben je het onderhoud van je gazon zat? Heb je er geen tijd meer voor of wil je gewoonweg altijd een mooi groen gazon hebben? Dan wordt het tijd om kunstgras in je tuin te leggen.

 

De vooroordelen over kunstgras ontkracht


Over kunstgras heersen soms nog enige vooroordelen. Twijfel je hierdoor of kunstgras wel geschikt is voor jouw tuin? Vrijwel alle vooroordelen zijn gemakkelijk te ontkrachten.

 

Het meest gehoorde vooroordeel, is dat kunstgras er niet als echt gras uitziet. Misschien dat dit nog gold voor de eerste generaties kunstgras. De technieken zijn dusdanig gevorderd, dat de huidige soorten kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden zijn.

Ook wordt er wel eens gedacht dat kunstgras ervoor zorgt dat water niet meer in de bodem kan trekken. Ook dit is niet waar. Kunstgras heeft vele gaatjes waardoor het regenwater net als bij echt gras de bodem in kan trekken. Let er overigens wel op dat je een goede waterdoorlatende onderlaag legt. Verder bestaan er wel eens zorgen over het feit dat kunstgras schadelijke stoffen bevat. Met de huidige generatie kunstgras is dit niet het geval meer. Veel soorten kunstgras worden gekeurd en gecertificeerd en zijn volledig veilig te gebruiken.

Kunstgras heeft veel voordelen


Wanneer je alle voordelen kent van kunstgras, dan is de keuze om over te stappen naar kunstgras niet zo moeilijk meer. kunstgras heeft echt veel voordelen, waarbij altijd een groen gazon gegarandeerd is én zonder onderhoud. Enkele voordelen van kunstgras:

 

Het hele jaar door mooi groen


Met kunstgras heb jij het mooiste gazon van de hele buurt. Ploeteren de buren nog voort om hun gazon groen te houden? Voor jou een fluitje van een cent en je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. Zomers en ´s winters, de jaargetijden en de weersomstandigheden zijn niet meer van invloed op de kleur en de staat van je gazon. Vrijwel alle soorten kunstgras zijn uv-bestendig, waardoor fel zonlicht het gras niet laat verkleuren.

 

Geen onderhoud meer


Met echt gras zul je vooral in de zomer wekelijks moeten grasmaaien. Als het lange tijd niet regent, dan moet je zeker dagelijks het gras besproeien. Daarnaast komt er nog extra onderhoud bij kijken, zoals het verwijderen van onkruid, mossen en het netjes afwerken van de kanten. Met de nodige problemen, zoals kale plekken zul je nog meer onderhoud nodig hebben. Met kunstgras heb je geen onderhoud meer. Je zult enorm veel tijd besparen en desondanks toch een prachtig en fris uitziend gazon hebben.

Kunstgras zeer geschikt voor mensen met allergieën


Heb je snel last van hooikoorts of andere soorten allergieën die door pollen en grassen veroorzaakt worden? Juist dan is kunstgras een zeer verstandige keuze. Van kunstgras komen immers geen pollen en zaden. Je kunt in de lente en zomers heerlijk allergievrij in het gras liggen.

 

Kunstgras kan intensief gebruikt worden


Echt gras kan vrij gevoelig zijn voor intensief gebruik. Na eenmaal intensief gebruik doordat de (klein)kinderen op je gazon spelen, zijn er al beschadigingen te zien. Je kent ook vast wel het probleem van dood gras als je na enkele weken het opblaasbare kinderzwembad opruimt.

 

Gras kent een lange hersteltijd. Kunstgras kan ten alle tijde intensief gebruikt worden. Het langdurige plaatsen van een zwembadje of speeltoestellen heeft geen invloed op de kwaliteit van kunstgras. Integendeel, kunstgras is juist de perfecte ondergrond hiervoor.

 

Overige voordelen


Er zijn nog veel meer voordelen te noemen van kunstgras. Zo kan kunstgras ook gemakkelijk op een dakterras of balkon worden gelegd.

 

Er is zelfs kunstgras voor binnengebruik. De huidige soorten kunstgras zijn bovendien milieuvriendelijk en recyclebaar. Verder gaat kunstgras wel 10 tot 25 jaar mee en is er een zeer grote keuze uit verschillende soorten en kwaliteiten. Voor ieder budget is er wel een kunstgrassoort verkrijgbaar.

 

Kunstgras zelf leggen


Kunstgras leggen behoeft geen speciale expertise. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om zelf kunstgras te leggen. Kunstgras koop je in rollen en die leg je uit. Waar je het meeste aandacht aan moet besteden, is de ondergrond. De ondergrond met egaal, stabiel en waterdoorlatend zijn. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Heb je toch nog wat advies nodig over het zelf leggen van kunstgras?

 

Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact op met de specialisten van Kunstgrasdirect.nl.