kunstgras leggen in het voorjaar?

De voordelen van kunstgras leggen in het voorjaar Hoewel normaal gras hedendaags nog steeds populair is, kan het ook verstandig zijn om kunstgras te leggen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen. Een van deze voordelen is dat je gras altijd goed blijft. Het is dus ideaal voor mensen die er niet van houden om veel tijd aan onderhoud te besteden. Bij kunstgras is het namelijk niet noodzakelijk om het gras te onderhouden. Eenmaal leggen is voldoende om voor altijd klaar te zijn. Je hoeft geen gras te maaien, je hoeft niet in de tuin aan het werk en het gras zal er altijd mooi uitzien. Een ander voordeel is dat kunstgras niet kapot gaat. Normaal gras kan bijvoorbeelddoodgaan wanneer het zeer slecht weer is. Wanneer dat het geval is, ziet het gras er niet meer mooi uit en dat is natuurlijk jammer. Ook bij kunstgras is dit niet het geval. Of het nu lekker weer is of geen lekker weer, het gras ligt er altijd perfect bij!

 

kunstgras

 

Benodigdheden

Voordat je gaat beginnen aan het leggen van kunstgras, is het wel van belang dat je rekening houdt met bepaalde dingen die je nodig hebt. Zo is het enerzijds belangrijk om te zijn voorzien van werkhandschoenen. Mocht je die niet gebruiken dan kun je last krijgen van je vingers, of ze worden vuil of er gebeurt iets anders mee als je bijvoorbeeld een wondje hebt. Goede werkhandschoenen zijn dan noodzakelijk, want daarmee voorkom je deze problemen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om een schep te hebben inclusief een kruiwagen. Ook zand is natuurlijk belangrijk, want daarmee kun je het vlak leggen. Het is dus belangrijk om genoeg zand aan te schaffen. Met een wals kun je vervolgens de boel platleggen, zodat het gras mooi en vlak wordt in je tuin en je er optimaal van kunt genieten. Daarnaast is het ook belangrijk om een stanleymes bij je te hebben, zodat je alles op een duidelijke manier kunt afsnijden.

 

Het leggen

Nu je weet welke benodigdheden je hebt, is het natuurlijk nog zaak om het te realiseren en ervoor te zorgen dat het kunstgras op een juiste manier wordt gelegd. Het allereerste wat je te doen staat is uiteraard het oude gras verwijderen. Je kunt namelijk geen kunstgras bovenop het oude gras leggen, dan gaat het helemaal mis. Ook is het belangrijk om niet alleen het gras, maar ook bladeren te verwijderen. Nadat dit verwijderd is, is het van belang om te zorgen dat alles egaal wordt. Dit kan op verschillende manieren, maar één van de handigste methodes is om dit met een hark te doen. Nadat je alles egaal hebt gemaakt, is het van belang om een zogenoemd 'zandbed' te maken. Dit zand moet van goede kwaliteit zijn en het moet ongeveer 5 tot 10 centimeter dik te zijn, want dat is het best voor het leggen van het kunstgras. Daarna is het van belang om het zandbed goed vlak te maken om vervolgens het onderdoek te leggen. Een voordeel hiervan is dat er geen wortels en dergelijke doorheen komen. Vervolgens komt het leuke moment dat het kunstgras daadwerkelijk gelegd kan worden. Na het leggen is het belangrijk om bij het afwerken de naden goed te snijden. Na het snijden moeten deze gelijmd worden. Daarna is het van belang om het stanleymes te pakken en het kunstgras op bepaalde plekken te snijden, waar het niet goed uitkwam. Het kunstgras ligt nu nog los, maar vervolgens kun je dit met haken vastmaken aan de grond. Daarna moet het opgeborsteld worden, zodat het er een stuk mooier uit gaat zien. Dit is het afwerkgedeelte en als alles goed is gegaan, dan is het klaar en heb je zelf kunstgras gelegd. Gefeliciteerd!

kunstgras leggen

 

Hoe lang duurt kunstgras leggen

Het leggen van kunstgras kan variëren qua tijd. Sommigen leggen kunstgras binnen twee uur, terwijl anderen er zes uur over doen om kunstgras te leggen. Ook de grootte van het kunstgras is natuurlijk van belang hierbij.