Kunstgras op het terras komt steeds vaker voor

 

De afgelopen jaren zijn er steeds meer Nederlanders en ook Belgen, die ervoor kiezen om kunstgras op hun terras aan te brengen in plaats van echt gras. Eigenlijk kunnen we wel spreken van een trend die onder brede lagen van de bevolking aanslaat. Heel vreemd is dit eigenlijk niet, omdat steeds meer particulieren - en ook bedrijven - de voordelen van kunstgras hebben ontdekt. Want wie kiest voor kunstgras op het terras profiteert eigenlijk alleen maar van het gemak en de vele pluspunten die kunstgras te bieden heeft. Om een impressie te geven van het gemak van kunstgrasmatten lees je hieronder over de vijf belangrijkste voordelen van deze grassoort.

 

Weinig onderhoud nodig

Wellicht het meest interessante voordeel van kunstgras is dat dit namaakgras erg onderhoudsvriendelijk is. Kunstgras hoeft niet periodiek gemaaid te worden. Ook het nat houden van het gras in de warme zomermaanden is niet meer nodig. Dat scheelt niet alleen een hoop werk, maar uiteraard ook energie- en waterkosten. En daarbij: het leggen van kunstgras is heel eenvoudig. Zelfs als je totaal geen verstand hebt van tuinonderhoud, kun je zelf een kunstgrasmat neerleggen op jouw terras.

 

Kunstgras op het terras verkleurt niet

Ideaal aan kunstgrasmatten is dat dit soort gras niet verkleurt. Het materiaal waarvan het gras is gemaakt, is namelijk kleurvast en UV-bestendig. Mede hierdoor, maar ook vanwege de sterke materiaaleigenschappen, gaan kunstgrasmatten erg lang mee. De levensduur ligt gemiddeld tussen de 15 jaar en 25 jaar. En voordelig is natuurlijk dat er geen kale plekken op de kunstgrasmat kunnen ontstaan en je dus geen gras hoeft bij te planten.

 

Goed bestand tegen slijtage

Het mooie van kunstgrasmatten die je op het terras neerlegt, is het feit dat je er gerust een stoel, tafels en andere spullen op kunt zetten. Je hoeft niet bang te dat zijn de kunstgrasmat beschadigd raakt. De grasmat is namelijk goed bestand tegen gewicht en bewegende objecten als schuivende stoelen. Maar ook kinderen kun je gerust op de kunstgrasmat op jouw terras laten spelen. Voordelig is daarbij ook dat de kleding van jouw kinderen niet vies wordt, zoals bij normaal gras wel het geval is.

 

Een milieuvriendelijke keuze

Wie kiest voor kunstgras, kiest voor een milieuvriendelijke grasvariant. Kunstgrasmatten zijn duurzaam, want ze gaan lang mee. Ook kan het materiaal uiteindelijk weer gerecycled worden. Geef je dus om het milieu en het klimaat, kies dan zeker voor kunstgras!

 

Kunstgras voor op het terras

 

Veel keuze aan soorten kunstgrasmatten

Het mooie van kunstgras is dat je een grote keuze hebt als het gaat om de poolhoogte van het gras, de hardheid of soepelheid van de grassprieten, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld de graskleur. Er zijn eigenlijk altijd wel grasmatten die exact passen bij de strengen eisen die je aan namaakgras mag stellen. Kijk dus goed rond in het aanbod en ook naar de eigenschappen van de grasmatten die je voor jouw terras wilt aanschaffen.