De temperatuur stijgt en dit betekent dat er mooi weer op komst is. Daarom is het de hoogste tijd om je tuin op te knappen. Kunstgras is de perfecte manier om een groene tuin te creëren, zelfs als het langere tijd niet regent. Bovendien brengt kunstgras nog veel meer interessante voordelen met zich mee, want je hoeft vrijwel niets te doen aan het onderhoud. Waarom kies je nog meer voor kunstgras in je tuin en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Kunstgras versus echt gras


Een natuurlijk grasgazon lijkt aantrekkelijk omdat het voordelig is in aanschaf, maar het heeft wel structureel onderhoud nodig. En dat is met een drukke baan of opgroeiende kinderen niet altijd eenvoudig te realiseren. Veel mensen zijn overigens dol op de geur van 'vers' gras, maar er zijn ook mensen die er last van hebben. Het is bijvoorbeeld minder prettig wanneer je last hebt van hooikoorts of een allergie. Kunstgras is daarom de ideale oplossing om zorgeloos te genieten in een onderhoudsvrije tuin zónder dat je last hebt van prikkende ogen of een neus die kriebelt.

Waarom kunstgras in je tuin?


Wil je dolgraag een groen grastapijt? Kunstgras ligt er ieder jaargetijde prachtig bij. Omdat kunstgras geen onderhoud nodig heeft, blijft er volop tijd over om te genieten in je tuin. Bovendien is kunstgras prima te combineren met natuurlijke begroeiing zoals bloemen, planten, struiken en bomen. Hoewel kunstmatig gras meestal duurder is in aankoop dan 'gewone' graszoden, profiteer je altijd van allerlei voordelen. We benoemen ze graag in de volgende alinea.

De voordelen van kunstgras


Prikkelt het mooie weer je om je tuin te voorzien van een kunstgrasgazon? Laat je vooral verrassen door de belangrijkste voordelen van kunstgras:

- Kunstgras is onderhoudsvrij, want je hoeft het niet te maaien en/of te bemesten.
- Kunstgras is haast niet te onderscheiden van natuurlijk gras.
- Kunstgras is zeer sterk, want je kan er ook allerlei speeltoestellen voor kinderen of zelfs een zwembad op kwijt.
- Kunstgras is een uitkomst voor mensen met hooikoorts of allergieën.
- Kunstgras verzekert je gedurende het hele jaar van een groen gazon!
- Kunstgras is er in allerlei kleuren, hardheden en hoogtes.

Wekt dit je interesse? Bedenk dan vooral wat jouw wensen zijn omtrent een gazon van kunstgras.

Tips bij het leggen van kunstgras


Ben je overtuigd en staat jouw tuin inmiddels te springen om kunstgras? Ga vooral op zoek naar het beste kunstgras voor je tuin en laat je bijstaan door een specialist. Meet eerst hoeveel vierkante meter kunstgras je nodig hebt om je wensen te verwezenlijken. Daarnaast is het ook verstandig om na te denken over de kleur en hardheid van het kunstgras. Houd bij het leggen van een kunstmatig grastapijt ook rekening met de bewatering. Tijdens een fikse regenbui moet regenwater gemakkelijk weg kunnen, anders kom je tuin blank te staan.

Geef je tuin een opknapbeurt met kunstgras


Gaat je voorkeur uit naar een onderhoudsvrij gazon waar je continu plezier aan beleeft? Geef je tuin dan vooral een opknapbeurt met kunstgras. Zeker ook op de lange termijn is het een waardevolle investering, want wanneer je ouder wordt, ben je vaak niet zo soepel meer. Daarnaast: wanneer je een fijne tuin hebt, wil je er ook graag van kunnen genieten. Je gunt de kinderen een fijne speelplek, maar ook voor jezelf creëer je het liefst een relaxte tuin om te ontspannen. Na een lange werkdag pak je graag een stoel om nog wat uurtjes zon te pakken.

Schakel een specialist in


Ben je op zoek naar kwalitatief kunstgras waar je minimaal tien jaar helemaal geen omkijken naar hebt? Doe dan je aankoop bij een specialist in kunstgras en krijg waar voor je geld. Soms is maatwerk noodzakelijk en juist dan is het prettig om een deskundige te kunnen raadplegen. Bestel het gewenste kunstgras en verzeker je van een gazon dat altijd groener is dan bij de buren!