Heeft u ook van die wildebrassen in de tuin aan het spelen? Kinderen zijn dol op speel- en klimtoestellen. Geef ze meer speelplezier met mooi, zacht speelgras. Waarom is speelgras de beste keuze voor spelende kinderen? Kinderen klimmen en klauteren het liefst de hele dag door en daar hoort ook vallen en opstaan bij. Speelgras voelt zacht aan, waardoor uw kind zich niet snel zal bezeren. Ook door veelvuldig gebruik blijft uw grasveldje er mooi bijliggen. Kunstgras is veel slijtvaster dan echt gras, dus u zal geen lelijke, kale plekken krijgen op uw gazon. Het allergrootste voordeel van kunstgras is natuurlijk dat het onderhoudsvriendelijk is en het er altijd mooi bij ligt.

 

Pas gemaaid, maar niet heus

Kunstgras is tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Uw gazon ziet er altijd verzorgd en onderhouden uit. Speeltoestellen kunt u het beste plaatsen op speelgras, ook wel sportgras genoemd. Deze kunstgras variatie kan heel wat hebben. Rennende kinderen die met een bal spelen of van klimrekken springen zijn geen enkel probleem voor sportgras. Doordat sportgras speciaal is ontwikkeld voor intensief gebruik heeft het een schokdempende werking net als natuurlijk gras. Kinderen kunnen zoveel ravotten als ze maar willen op sportgras. Ze zullen het gazon hierdoor niet beschadigen. U kunt er vanuit gaan dat sportgras een gemiddelde levensduur heeft van 18 jaar. Het ligt eraan welke kwaliteit u aanschaft. Wilt u een kunstgazon met speeltoestellen gedurende de kindertijd en daarna overstappen op een ander kunstgras. Kunstgras Direct adviseert u de beste kunstgrassoort voor uw situatie.

Kunstgras\

 

Textuur en opbouw van speelgras

Waarom is speelgras zo sterk? Speelgras is opgebouwd uit vezels van polyethyleen(kunststof). Polyethyleen wordt het meeste gebruikt voor speelveldjes, omdat deze kunststofsoort sterker is, maar zachter aanvoelt. Speelgras van polyethyleen zal niet zo snel aangetast worden door de zon, waardoor het minder vatbaar is voor verkleuring. Bij een temperatuur tot 40 graden Celsius onder het vriespunt zal uw grasveld niet bevriezen. Voor het aanleggen van speelgras kunt u kiezen uit verschillende poolhoogtes en dichtheden per vierkante meter. Hoe dichter de vezels op elkaar staan des te voller het grasveld. Natuurlijk kunt u het grasveld ook instrooien met zand, maar dan krijgt u eerder last van onkruid. U kunt bij Kunstgras Direct geheel gratis een staal van kunstgras aanvragen om goed de textuur te voelen en te zien.

 

Dé oplossing voor kinderen met allergieën, astma of gevoelige luchtwegen

Zit uw kind in de zomer binnen door pollen of stof in de lucht? Sportgras is een goed alternatief voor natuurlijk gras bij overgevoeligheid voor graspollen of stof. Doordat u het gras niet hoeft te maaien heeft uw kind veel minder last van grasstof. Een kunstgrasveld aanleggen is een investering die het meer dan waard is. Met ruim 25 jaar ervaring biedt Kunstgras Direct een oplossing voor elke portemonnee. Samen met u wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een kindvriendelijk speelveld. Met merken als Edel Grass, Hamat, Europe Grass en het huismerk van Kunstgras Direct bent u gegarandeerd van topkwaliteit. Kinderen krijgen alle voordelen van spelen op gras zonder de nadelen. Kinderen spelen veilig en ongehinderd op kunstgras en wie wordt daar niet gelukkig van? Laat u inspireren in de webshop of kom gezellig langs in onze showroom.