Kunstgras soorten

 

Omdat het kiezen uit de vele soorten grassen wellicht wat overweldigend is, volgt er een korte uiteenzetting van aspecten die kunnen helpen bij het bepalen van je keuze. Uiteraard blijft je persoonlijke smaak een belangrijke factor.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik kunstgras koop?

Je bent dus van plan om kunstgras te kopen? Dan zijn er inderdaad een aantal belangrijke punten waarmee je rekening dient te houden. Tenminste als je het meest succesvolle resultaat voor ogen hebt. Kunstgras is er in verschillende soorten en kwaliteiten, afhankelijk van het beoogde gebruik. 

 

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen landscaping kunstgras en kunstgras voor sportdoeleinden:

 

Gebruiksdoel

Wat is het uiteindelijk doel van de grasmat, gaat deze intensief gebruikt worden voor sportdoeleinden of moet het siergras worden waar regelmatig op gespeeld wordt.

 

kunstgras aanbieding

 

Landscaping kunstgras

Dit type kunstgras wordt voornamelijk gebruikt voor sierdoeleinden in tuinen, op terrassen, balkons en andere decoratieve toepassingen. Het doel is om een natuurlijk ogend en aanvoelend gazon te creëren zonder de noodzaak van onderhoud zoals maaien en besproeien.

 

Zachtheid en echtheid van de grasmat

Dit gras is vaak zachter en ziet er meer uit als echt gras. Het heeft vaak meerdere tinten groen en bruine sprietjes om het geheel een natuurlijke uitstraling te geven

 

Met nieuwe technieken zoals non-direction kunstgras wordt het siergras zo realistisch nagemaakt dat het verschil met natuurgras haast niet meer zichtbaar is

 

Kunstgras voor sportdoeleinden

Sportgras is speciaal ontworpen voor activiteiten zoals voetbal, tennis, hockey en golf. Het moet bestand zijn tegen intensief gebruik en vaak ook voldoen aan specifieke normen.

Sportgras kunstgras

De sterkte van de vezel

De vezels van dit type gras zijn vaak harder en duurzamer. De kleur en textuur kunnen variëren, afhankelijk van de sport waarvoor het is bedoeld. Om aan deze eisen te voldoen, worden de vezels voor sportkunstgras vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals polyethyleen (PE) of polypropyleen (PP).

 

Duurzaamheid

Sportvelden, vooral die voor voetbal, hockey of golf, ervaren een intensieve belasting. De vezels moeten bestand zijn tegen de constante impact van sporters, de bal en sportuitrusting. Als de vezels niet sterk genoeg zijn, zullen ze snel verslijten, wat kan leiden tot kale plekken op het veld.

 

De sterkte en veerkracht van de vezels beïnvloeden hoe de bal rolt en stuitert. Voor sommige sporten is het essentieel dat het kunstgras bepaalde speeleigenschappen behoudt, vergelijkbaar met natuurgras.

 

Samenvattend

Het belangrijkste verschil tussen landscaping kunstgras en kunstgras voor sportdoeleinden ligt in het beoogde gebruik, de eigenschappen en het uiterlijk van het gras. Als je overweegt kunstgras te kopen, is het belangrijk om te kiezen voor een type dat past bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Maak gebruik van de gratis stalen service, zodat het gras altijd aan de verwachtingen voldoet.