Soorten kunstgras

Waar moet ik rekening mee houden als ik kunstgras koop?

Je bent dus van plan om kunstgras te kopen? Dan zijn er inderdaad een aantal belangrijke punten waarmee je rekening dient te houden. Tenminste als je het meest succesvolle resultaat voor ogen hebt. Kunstgras is ideaal als je gras wilt vervangen of als je echt gras niet ziet zitten vanwege het onderhoud. Het eerste punt om rekening mee te houden, is de situatie. Gaat het om een tuin, balkon of om een terras? Dat maakt voor het kunstgras leggen zeker een verschil. Overigens is tapijt  vergelijkbaar als het gaat om de kunstgras leggen. Er zit weinig verschil in het aanbrengen, maar je moet wel even weten hoe het moet.

Soorten kunstgras

Een belangrijk aspect is het soort kunstgras net als de poolhoogte een kenmerk is om mee rekening te houden. In een tuin waar kinderen spelen, is het prettig om voor speciaal gras te kiezen dat als speelgras wordt aangeboden. Het uiterlijk van een strakke grasmat waar juist niet over gelopen wordt, is te realiseren met een landscape uitvoering. Bij de aanschaf met als doel om erop te sporten, ligt het weer meer voor de hand om de keuze te maken voor sportgras.

kunstgras aanbieding

Grasgroene kleur

Kunstgrassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren groen. Dat is misschien wat verrassend, maar de ene groene kleur verschilt echt ten opzichte van de andere groene kleur. Net als dat tapijt en laminaat  in een bepaalde kleur ook weer een andere tint kunnen hebben. Naast groen is het overigens net als ook weer bij Kunstgras direct mogelijk dat het kunstgras in een totaal andere kleur geleverd wordt. Bijvoorbeeld in grijs of in beige. Dat is natuurlijk niet echt natuurgetrouw, maar past misschien wel binnen een specifieke buitenomgeving.

Lengte van de vezels

Kunstgrassen bestaan uit vezels en de poolhoogte varieert per type. Het is belangrijk om voor een goede lengte te kiezen, want het is de lengte die bepaalt hoe het totaalplaatje er straks uit komt te zien. Naast de uiterlijke kenmerken is er ook nog een voelbaarheidsfactor van toepassing. Het is namelijk zo dat kunstgras met lange polen veel zachter aanvoelt dan kunstgras die uit kleine vezels bestaat. Verder lijkt kunstgras leggen een vak apart, maar de handige klusser kan zelf aan de slag gaan. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het oppervlak of het kunstgras leggen zelf gedaan kan worden of beter kan worden uitbesteed. In alle gevallen dient de ondergrond waarop het kunstgras wordt aangebracht vlak en strak te zijn. Houd ook rekening met de legrichting, want ook dat is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de kunstgras in de tuin, op het terras of op het balkon.

Bekijk de soorten kunstgras.