Kunstgras soorten

Omdat het kiezen uit de vele soorten grassen wellicht wat overweldigend is, volgt er een korte uiteenzetting van aspecten die kunnen helpen bij het bepalen van je keuze. Uiteraard blijft je persoonlijke smaak de belangrijkste factor.

 

Waar moet ik rekening mee houden als ik kunstgras koop?

Je bent dus van plan om kunstgras te kopen? Dan zijn er inderdaad een aantal belangrijke punten waarmee je rekening dient te houden. Tenminste als je het meest succesvolle resultaat voor ogen hebt. Kunstgras is ideaal als je gras wilt vervangen of als je echt gras niet ziet zitten vanwege het onderhoud. Het eerste punt om rekening mee te houden, is de situatie. Gaat het om een tuin, balkon of om een terras? Dat kan bij het kiezen uit de diverse soorten van invloed zijn.

 

Soorten kunstgras

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van kunstgras is de poolhoogte. In een tuin waar vaak kinderen spelen, is het wellicht een goed idee om voor speelgras te kiezen. Het uiterlijk van een strakke grasmat kan worden gerealiseerd door te kiezen voor een soort uit de landscape serie. Bij de aanschaf met als doel om erop te sporten, ligt het weer meer voor de hand om de keuze te maken voor sportgras.

 

kunstgras aanbieding

 

Grasgroene kleur

Kunstgrassen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten groen. Dat is misschien wat verrassend, maar de ene soort kunstgras heeft vaak net een andere tint groen dan een ander type. Naast de kleur groen is het bij kunstgrasdirect ook mogelijk om het gras in een geheel andere kleur te bestellen, ijvoorbeeld in grijs of in beige. Wellicht wat minder natuurgetrouw, maar past misschien wel binnen jouw specifieke buitenomgeving.

 

Lengte van de vezels

Kunstgrassen bestaan uit verschillende poolhoogtes. Het is belangrijk om voor een passende lengte te kiezen, want het is de lengte die mede bepaalt hoe het totaalplaatje er straks uit komt te zien. Naast de uiterlijke kenmerken is er ook nog een voelbaarheidsfactor van toepassing. In het algemeen kunnen we stellen dat kunstgras met een lange pool zachter aanvoelt dan kunstgras met een kortere pool. Verder lijkt kunstgras leggen een vak apart, maar de handige klusser kan dit wellicht zelf. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het oppervlak, of het kunstgras leggen zelf gedaan kan worden of beter kan worden uitbesteed. In alle gevallen dient de ondergrond waarop het kunstgras wordt aangebracht vlak en strak te zijn. Houd ook rekening met de legrichting, want ook dat is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van het kunstgras in de tuin, op het terras of op het balkon.

Bekijk de soorten kunstgras.