Kunstgras in de tuin

Ontdek ons uitgebreid aanbod kunstgras voor in de tuin, geschikt voor elk type tuin.

Lees meer.

Kunstgras Texel 33 mm
32,0022,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Amersfoort 40 mm
28,0022,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Tilburg 30 mm
39,0024,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Wolvega 35 mm
34,0024,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Eemnes 35 mm
39,0029,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Vlieland 35 mm
38,0029,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Dordrecht 35 mm
42,0034,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Ameland 38 mm
44,0036,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Makkum 40 mm
46,0036,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Bilthoven 45 mm
44,0038,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Cadzand 47 mm
49,0044,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie
Kunstgras Zandvoort 50 mm
54,0046,00per m²
Levertijd: 2-4 werkdagen
Meer informatie

Kunstgras tuin ideeën

Ben je op zoek naar frisse ideeën om je tuin te transformeren? Kunstgras biedt een wereld aan mogelijkheden! Of je nu een kleine stadstuin hebt, een speelplek voor de kinderen wilt creëren, of een strakke, moderne look ambieert, kunstgras kan de oplossing zijn die je zoekt. Het is niet alleen onderhoudsarm, maar ook veelzijdig in gebruik en stijl. Hieronder vind je inspirerende ideeën die laten zien hoe kunstgras jouw tuin kan verrijken.

Kleine tuinen

In kleine tuinen kan kunstgras een gevoel van ruimte en openheid creëren. Het groen van het gras zorgt voor een frisse uitstraling, zelfs in de meest compacte ruimtes. Combineer kunstgras met verhoogde plantenbakken of een kleine waterpartij voor een levendige, maar onderhoudsarme tuin. 

 

Bovendien kan kunstgras in kleine tuinen helpen om de ruimte groter en opener te laten lijken. Het consistente, groene uiterlijk van kunstgras kan een gevoel van ruimtelijkheid creëren, wat bijzonder waardevol is in beperkte ruimtes. Dit draagt bij aan een esthetisch aangename omgeving, waardoor de tuin een uitnodigende plek wordt om tijd door te brengen.

 

Kortom, terwijl grote tuinen hun eigen unieke onderhoudsbehoeften hebben, biedt kunstgras in kleine tuinen een efficiënte, onderhoudsarme en esthetisch aantrekkelijke oplossing, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die het maximale uit hun beperkte buitenruimte willen halen.

Kunstgras met kleine tuinen

 

Tuin met kunstgras en tegels

De combinatie van kunstgras en tegels in je tuin is een stijlvolle en praktische keuze die verschillende voordelen biedt. Ten eerste creëert deze mix een visueel aantrekkelijke balans tussen het natuurlijke groen van het gras en de strakke, moderne uitstraling van de tegels. Dit contrast versterkt de uitstraling van je tuin, waardoor het een uitnodigende en gevarieerde ruimte wordt.

 

Een ander voordeel is de functionaliteit. Tegels zijn ideaal voor eet- en zithoeken, terwijl kunstgras een zachte, veilige ondergrond biedt voor speelgebieden of ontspanningszones. Deze combinatie maakt het mogelijk om duidelijk gedefinieerde ruimtes te creëren voor verschillende activiteiten, wat bijdraagt aan de bruikbaarheid van je tuin. Ook kun je een kleine tuin met kunstgras en tegels prima met elkaar combineren.

 

Kunstgras moderne tuinen

Moderne tuinen

Kunstgras is een fantastische keuze voor moderne tuinontwerpen. Het biedt een strakke, nette uitstraling en vereist minimale verzorging. Combineer het met eigentijdse tuinmeubelen, decoratieve elementen of zelfs kunstwerken om een unieke, moderne ruimte te creëren.

 

 

Elk van deze ideeën kan worden aangepast aan jouw persoonlijke stijl en de specifieke behoeften van je tuin. Met kunstgras in je tuin als basis heb je een duurzame, mooie en praktische basis die het hele jaar door goed blijft.

En vergeet niet, met onze voordelen zoals gratis verzending, aanlegservice, en de mogelijkheid om gratis stalen te bestellen, wordt het kiezen en aanleggen van kunstgras in je tuin een fluitje van een cent.

 

Voor- en nadelen van kunstgras in de tuin

Het hebben van kunstgras in jouw tuin heeft meerdere voordelen. Kunstgras in je tuin kan je buitenruimte een strakke, verzorgde en levendige uitstraling geven. Het is echter essentieel om te begrijpen dat er zowel voordelen als nadelen zijn bij het overwegen van de aanleg van kunstgras in je tuin. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet.

 

Voordelen:

  • Beperkt onderhoud: Kunstgras vereist aanzienlijk minder inspanning omdat het niet gemaaid, besproeid of bemest hoeft te worden, waardoor je tijd en moeite bespaart in vergelijking met natuurlijk gras.

 

  • Altijd groen: Met kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over bruine plekken of kleurverschillen gedurende het hele jaar, waardoor je altijd geniet van een fraai groen gazon zonder seizoensgebonden problemen.

 

  • Waterdoorlatend: Anders dan tegels, laat kunstgras water door, wat helpt bij de afvoer van water en bijdraagt aan een betere waterbeheersing in je buitenruimte.

 

  • Dichtheid blijft gelijk: Ook bij intensief gebruik en kinderen die in veelvoud op het kunstgras spelen, blijft de dichtheid van het kunstgras constant.

 

  • Geen onkruid: Bij kunstgras in je tuin is onkruid wieden verleden tijd. Er groeit namelijk geen onkruid door het kunstgras.

 

  • Veelzijdig: Met kunstgras heb je veel ontwerpmogelijkheden en kun je je tuin decoreren zoals die het beste bij jou past. 

 

Zoals je ziet, geniet je het hele jaar door van een egaal groen gazon. En dat terwijl je niet meer hoeft te maaien, sproeien, bemesten of onkruid verwijderen. Hieronder lees je meer over de nadelen van kunstgras in je tuin.

 

 

Nadelen:

  • Warmtegevoelig: Kunstgras kan behoorlijk opwarmen bij direct zonlicht, waardoor het oppervlak warm kan aanvoelen, vooral op warme dagen. Is er geen verkoelende wind in de zomer, dan kan het al snel warm worden.

 

  • Aanschafkosten: De initiële kosten voor kunstgras liggen hoger in vergelijking met natuurlijk gras, vanwege de productie- en installatiekosten, wat een hogere investering vereist bij de aanleg van een kunstgrasoppervlak.

 

 

Kunstgras aan (laten) leggen in de tuin

Bij het aanleggen van kunstgras in je tuin heb je twee opties: 

 

  1. zelf kunstgras leggen 
  2. of kunstgras laten leggen door een specialist. 

 

We bieden uitgebreide handleidingen en alle materialen die je nodig hebt als je zelf kunstgras wilt aanleggen. Van het voorbereiden van de ondergrond tot het vastzetten van het gras, we staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen. Ontdek hier onze gedetailleerde instructies voor het leggen van kunstgras.

Voor wie de voorkeur geeft aan gemak en zekerheid, bieden we een professionele kunstgras aanlegservice aan. Ons team van ervaren installateurs zorgt voor een naadloze en vakkundige installatie, waarbij alles van begin tot eind geregeld wordt.

Met opties als gratis verzending en flexibele service, zorgen we ervoor dat het aanleggen van kunstgras in jouw tuin zowel eenvoudig als bevredigend is, ongeacht de gekozen aanpak.

Wil je graag een voorproefje van ons kunstgras? Dat kan! Ontvang kosteloos kunstgrasstalen en ontdek zelf hoe ons kunstgras eruit ziet en aanvoelt voordat je het in je tuin installeert of laat installeren.

 

Kies uit een scala aan breedtes voor jouw tuin: Kunstgras beschikbaar in 2, 3, 4 en 5 meter

Ontdek ons uitgebreide assortiment kunstgras, nu verkrijgbaar in diverse breedtes die perfect aansluiten op de dimensies van jouw tuin. Naast de standaard breedtes van 2 en 4 meter bieden wij ook de veelgevraagde breedtes van 3 en 5 meter. Met deze opties op maat vind je gegarandeerd het ideale kunstgras voor jouw specifieke tuinproject.

Kunstgras 3 meter breed Kunstgras 4 meter breed Kunstgras 5 meter breed