• Gratis staal aanvraag!
  Eerst kijken dan kopen
 • Demotuin voor de winkel!
  Eerst zien en voelen
 • Direct meenemen
  Grote voorraad
 • Gratis verzending
  Boven de € 200,-
085 06 01 500
Browse by category

Droge zomers en kunstgras

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Waar natuurlijk gras te lijden heeft onder het weer, geldt dit voor kunstgras niet. Zo kent Nederland periodes waarin het langer achter elkaar regent. Echt gras gaat dan kapot, voor een kunstgrasmat is dit niet het geval.

Kunstgras steeds vaker het groene alternatief in de tuin

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
De populariteit van kunstgras neemt toe. Zowel particulieren, bedrijven of sportverenigingen lopen steeds vaker warm voor de voordelen van dit eeuwig groene synthetische gras. Hoe is kunstgras eigenlijk ontstaan en hoe heeft het zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld? En wat zijn de voordelen wanneer je jouw tuin, balkon of bedrijfsruimte een groene facelift geeft?

Kunstgras zelf aanleggen

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Kunstgras wordt steeds populairder. Een van de redenen daarvan is, dat kunstgras met de juiste instructies ook prima zelf aan te leggen is. Het belangrijkste is om een goede stabiele en egale ondergrond te hebben, alvorens het kunstgras gelegd kan worden. Je wilt immers niet dat het kunstgras gaat verzakken.

Kunstgras is dat duurzaam?

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Als je de duurzaamheid van kunstgras wil vergelijken met die van natuurgras, dan is het essentieel dat je daarin alle omstandigheden meeneemt. Bij de productie van kunstgras worden weliswaar grondstoffen en energie verbruikt, maar bij het kweken van graszaad gebeurt dat ook. Het grote verschil in duurzaamheid tussen kunstgras en natuurgras vind je terug in de levensduur van je gazon.

Wateroverlast? Leg kunstgras in je tuin

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Ons weer wordt steeds extremer. Zo hebben we regelmatig stevige en langdurige regenbuien en vervolgens ineens weer extreme droogte. En de tuin moet het allemaal maar kunnen verdragen. Er wordt voorspelt dat er door de klimaatverandering nog vaker hoosbuien zullen ontstaan. Dan zijn er dus maatregelen in de tuin nodig, want al dat water zorgt voor veel overlast. Het leggen van kunstgras in de tuin is één van deze maatregelen.

Coronacrisis knap de tuin op met kunstgras

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Heb jij door de coronacrisis nu ook meer tijd om handen? Werk je thuis, gaat de vakantie niet door en kun je nog weinig ondernemen? Dan is dit juist een goede tijd om klussen in en rondom het huis op te knappen. Wat dacht je van het leggen van kunstgras in de tuin? Je geniet zo het hele jaar door van een prachtig gazon. Wil je weten waarom kunstgras een goede optie is en waarom je tijdens deze coronatijd het slim is om het aan te leggen? Lees dan gauw verder!

De evolutie van kunstgras

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
De evolutie van kunstgras is indrukwekkend. De technische opbouw van deze “grasmat” werd door de jaren heen namelijk steeds verder verbeterd en de materialen zijn nu volledig geoptimaliseerd. Kunstgras is ontstaan in de jaren 60 als alternatief voor natuurgras op sportvelden. Sinds dat prille begin is het kunstgras constant blijven evolueren en zo ontstond er in de jaren 80 het eerste “huidvriendelijk” kunstgras. Dat was nog maar het begin van een lange reeks ontwikkelingen.

Waarom je met kunstgras nog meer van je vrije tijd geniet

Door Jan in kunstgras
Lees verder
Het grootste voordeel van kunstgras is dat je er nagenoeg geen onderhoud aan hebt. Als je het toch altijd al druk hebt en meer van je vrije tijd wil genieten, dan is kunstgras ideaal. Een natuurlijk mooi groen en strak gazon vergt namelijk erg veel onderhoud, denk hierbij aan gras maaien, sproeien, verticuteren en bemesten. Als je dan toch graag een gazon in je tuin wil, maar er niet veel tijd aan wil besteden , dan is kunstgras het perfecte alternatief. Het ziet er tegenwoordig net zo goed uit als echt gras, maar het vergt bijna geen onderhoud. Daarnaast heb je met kunstgras ook nog eens het hele jaar door een mooi groen gazon.

Kunstgras Kopen? Waar moet ik opletten

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Kunstgras kopen is om veel redenen een goed idee. Kunstgras kopen zal je qua onderhoud een hoop werk besparen. Je hoeft kunstgras namelijk niet te maaien, te bemesten of te sproeien. Kinderen kunnen erop spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kwaliteit van het gras achteruit gaat. Ook kunnen er zonder problemen speeltoestellen of zwembadjes op staan. Kunstgras kopen is daarnaast ook een duurzame actie. Het is milieuvriendelijk en kan jaren meegaan. Heb je besloten dat kunstgras kopen je volgende stap is, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder lees je tips die je van pas kunnen komen bij kopen van kunstgras.

Grastapijt en kunstgras trends van 2020

Door Hermen in kunstgras
Lees verder
Grastapijt en kunstgras hebben al lange tijd geleden intrede gedaan als het gaat om woontrends. De populariteit is in de loop der jaren steeds verder toegenomen. Dat heeft alles te maken met de kwaliteit en diversiteit.
Previous post
Prijzen inclusief 21% BTW