Kunstgras: een slimme keuze

Ben je van plan om kunstgras in jouw tuin te (laten) leggen? Dan mogen we je feliciteren, want kunstgras heeft een groot aantal voordelen. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer particulieren en ook bedrijven ervoor kiezen om kunstgras aan te leggen. Maar wat zijn nu precies de pluspunten van een gazon dat belegd is met, zoals men het ook wel eens noemt, namaakgras? Hieronder vind je de de tien belangrijkste redenen om ook te kiezen voor een kunstgras-oplossing. Lees ze goed door en laat je ook overtuigen door de pro's van namaakgras.

kunstgrasdirect

1. Kunstgras biedt tal van mogelijkheden

Het mooiste kenmerk van kunstgras is wellicht dat dit type gras tal van mogelijkheden biedt qua kleur, hardheid, grashoogte, et cetera. Wat jouw wensen ook zijn: hert is zonder meer mogelijk. Of het gras nu paars, groen of blauw dient te worden: het valt allemaal regelen.

2. Deze grassort is een goede investering

Wie kiest voor onecht gras, doet - vooral op de lange termijn - een goede investering. Vooral omdat niet echt gras erg lang meegaat en dus een aankoop is di zich gaat uitbetalen!

3. Het gras is gemakkelijk te leggen

Een pro van kunstgras is dat deze grassoort heel eenvoudig te leggen is: uitrollen, vastmaken (via lijm en/of pinnen), that's it!

4. Het verschil met echt gras is niet te zien

Kunstgras is tegenwoordig zo goed gemaakt, dat het niet met het blote oog van echt gras te onderscheiden is. Voor de uitstraling en aanblik van het gras maakt het geen verschil of je kunstgras of echt gras in de tuin hebt liggen.

5. Minder wassen en poetsen

Als belangrijk voordeel van kunstgras geldt het feit dat kinderen en dieren niet vies worden door dit gras. Modder, groene strepen in de kleding, een vieze hond: al dit soort nare bijverschijnselen die op gewoon gras voorkomen, ontbreken bij onecht gras.

6. Sterk en krachtig

Kunstgras is sterk en krachtig. Er kunnen speeltoestellen zoals een glijbaan op gezet worden, zonder dat het gras beschadigd raakt.

7. Het gras is groener dan bij de buren!

Jouw gras is voortaan altijd heerlijk groen. Bruin gras is er niet meer bij, welk weer het ook wordt. Heerlijk toch, als het gras thuis groener is dan bij de buren?

8. Hooikoorts is verleden tijd

Wie last heeft van hooikoorts door gras, zal een kunstgrasveld letterlijk als een grote verademing beschouwen. Dus geen kortademigheid meer en geen volle neus!

geen hooikoorts met kunstgras

9. Water en bemesting zijn onnodig

Een tuin met kunstgras hoeft niet besproeid te worden. Hiermee bespaar je aanzienlijke hoeveelheden tijd én natuurlijk water uit.

10. Nooit meer het gras maaien

Een groot voordeel van kunstgrasvelden is dat het maaien van gras tot het verleden behoort. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd.