Wil je graag een make-over geven aan je tuin, terras of balkon? Met een tapijt van kunstgras kies je voor een kwalitatieve en trendy inrichting van je lapje groen. Ook in de sportwereld is artificieel gras populair om lustig te kunnen voetballen, hockeyen of tennissen op een veilig sportveld. Kunstgras heeft dan ook heel wat voordelen als inrichting voor jouw gazon.
 

1. Minimale verzorging …

Door te kiezen voor kunstgras ga je voor een gazon dat weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Regelmatig het gras maaien met een zware grasmaaier behoort tot het verleden, net zoals het irrigeren of bemesten van je tuin. Je hoeft niet langer een tuinhuisje te hebben voor de opslag van al die onderhoudsmiddelen voor je tuin. Wist je bovendien dat je met kunstgras kiest voor een groen stukje gazon waar onkruid geen kans maakt? Door de synthetische ondergrond van kunstgras kan onkruid er moeilijk wortelen, waardoor je niet hoeft te wieden of aan de slag te gaan met pesticiden.
 

2. … maximaal plezier

Klaar om te genieten van een tuin die steeds even groen is? Zelfs na een weekendje weg of een lange vakantie staat je kunstgras er heerlijk groen bij. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over verkleurde stukken gazon of markeringen van de tafel of tuinstoelen. Haal de ligbedden uit bij het eerste streepje zon en steek je voeten in het gras om steeds opnieuw te genieten van je tuin, terras of balkon. Ook modderpoelen maken geen kans bij kunstgras, want de ondergrond laat het water vlotjes weglopen.
 

3. Veilig voor ouderen, kinderen en dieren

Heb je een grote tuin met verraderlijke putten of veel gras met onkruid? Kies om een deel van je tuin om te toveren tot een groen stukje gazon met artificieel gras. Het egale tapijt maakt dat ouderen er eenvoudig wandelen, maar ook een looprekje glijdt makkelijk over kunstgras. Zo kan elke senior zonder zorgen genieten van de tuin! Ook voor kinderen maak je van de tuin, het terras of het balkon een veilige plek om naar hartenlust te ravotten. Daarnaast maakt kunstgras dat je niet langer pesticide hoeft te gebruiken, zodat zelfs je huisdieren heerlijk in de tuin kunnen spelen.
 

4. Een stijlvolle afwerking voor je tuin, terras of balkon

Een balkon met veel schaduw of een stukje tuin in de hete middagzon, het weer heeft heel wat invloed op de groenheid van je gras. Teveel of te weinig zon maakt dat je kampen krijgt met kale plekken of bruin gras. Met artificieel gras hoef je je hier echter geen zorgen meer over te maken. Je gaat voor een terras, tuin of balkon dat steeds gegarandeerd groen is. Kunstgras maakt dan ook dat je gazon altijd in topvorm is, voor een klassevolle uitstraling van elke buitenruimte.
 

5. Kunstgras: de oplossing voor je sportveld

Wil je een sportveld inrichten met een stuk gazon? Kunstgras om te sporten heeft een laag die schokken opneemt en is daarom uiterst populair als ondergrond bij verschillende sporten, zoals voetbal, hockey of tennis. Met dit type gras kies je om veilig te spelen op een veld dat steeds weer even groen is.