Kunstgras terras

Zoek je kunstgras voor je terras of dakterras? Bij Kunstgras Direct vind je een gevarieerde collectie hoogwaardig kunstgras, speciaal ontworpen voor terrasgebruik. Ontdek ons ruime assortiment in breedtes van 2, 3, 4 tot 5 meter, geschikt voor zowel ruime als compacte terrassen. Profiteer van scherpe prijzen en vind het ideale kunstgras voor jouw buitenruimte.

Lees meer.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Kunstgras terras kopen

Kunstgras op een terras is een uitstekende manier om een groene en frisse uitstraling te geven aan je terras of dakterras. Of je terras nu bedekt is met stenen, hout, zand of dakbedekking, kunstgras kan een praktische en esthetisch aantrekkelijke oplossing bieden. Het is belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waar het kunstgras op komt te liggen. Van het zorgen voor een vlakke ondergrond op houten vlonders, tot het garanderen van goede drainage op zand of dakbedekking, elke situatie vereist een unieke aanpak. Kunstgras biedt een oplossing voor diverse situaties, terwijl het een onderhoudsarme en duurzame optie is voor het verfraaien van je terras.

Kunstgras terras prijzen

De prijs van kunstgras voor je terras kan variëren. Bij Kunstgras Direct vind je al kunstgras vanaf 14 euro per vierkante meter, en dit kan oplopen tot 42 euro per vierkante meter voor de meest luxe varianten. De prijsverschillen worden bepaald door de kwaliteit en kenmerken van het gras, zoals de echtheid, zachtheid en dichtheid . Voor meer informatie over de prijzen en de verschillende opties, kun je een kijkje nemen op onze kunstgras prijzen pagina.

Kunstgras leggen op het (dak)terras

Kunstgras kan op verschillende ondergronden worden gelegd, zoals zand, tegels, hout of bitumen dakbedekking, maar er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Ga je kunstgras leggen op een zand, dan kun je terecht op onze kunstgras leggen pagina.

Terras met tegels

Als je kunstgras op tegels wilt leggen, zorg er dan voor dat de tegels egaal en stabiel liggen. Een vlakke ondergrond helpt om plooien en oneffenheden in het kunstgras te voorkomen. Bovendien is het belangrijk dat er een goede drainage is, zodat water eenvoudig kan weglopen en er geen waterophoping onder het kunstgras ontstaat.


Houten terras

Bij het aanleggen van kunstgras op een houten terras, zoals vlonders, is het belangrijk om rekening te houden met de vlakheid van de ondergrond. Kunstgras vormt zich namelijk naar de structuur eronder, dus een egale ondergrond is essentieel om oneffenheden te voorkomen. Als je kunstgras op vlonders legt, is het aan te raden om te kiezen voor een dikkere kwaliteit. Dit helpt om de naden en eventuele oneffenheden minder zichtbaar te maken. Het kunstgras kan eenvoudig worden bevestigd met speciale kunstgraskit of dubbelzijdige kunstgrastape, wat zorgt voor een strakke en veilige installatie.

Dakterras met bitumen ondergrond

Bij een bitumen ondergrond, zoals vaak voorkomt bij dakterrassen, zijn er specifieke aandachtspunten voor het leggen van kunstgras. Bitumen is een waterdicht materiaal dat vaak wordt gebruikt voor dakbedekking. Het biedt een stevige en vlakke basis voor kunstgras.

Echter, het is cruciaal om te zorgen voor goede drainage om waterophoping en mogelijke schade aan zowel het bitumen als het kunstgras te voorkomen.

Bij het aanleggen van kunstgras op een bitumen dakterras of een terras met straatwerk is het gebruik van drainagepanelen of valdempingspanelen een slimme keuze. Deze panelen zorgen voor een snellere afvoer van water, waardoor het kunstgras sneller droogt.

Gratis stalen

Voordat je een definitieve keuze welk type kunstgras het meest geschikt is voor jouw (dak)terras, is het verstandig om gratis stalen aan te vragen. Dit geeft je de kans om de textuur, kleur en kwaliteit van het kunstgras zelf te beoordelen. Het helpt je ook om een beter beeld te krijgen van hoe het kunstgras eruit zal zien op jouw terras of dakterras. Zit hier niet het antwoord tussen die je zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We geven graag vrijblijvend advies.