Een kunstgrasmat in uw tuin heeft een aantal belangrijke voordelen

U zult allereerst tijd besparen, aangezien u niet hoeft te bemesten, onkruid wieden, kantjes steken, kalk strooien of te verticuteren. Het enige wat u af en toe wel kunt doen is de grasmat vegen en opborstelen met een harde bezem. Een enorme tijdsbesparing dus, in verhouding met een echt gazon. Bovendien is kunstgras milieuvriendelijker dan echt gras. Toch ziet uw kunstgras er wel ‘echt’ uit en zal er altijd goed bij liggen. Er zijn zelfs soorten kunstgras waarin mosdraadjes zijn verwerkt, wat de natuurlijke uitstraling ten goede komt. Geen grote mosplekken, dode stukken in het gazon, maar altijd een groene grasmat. Heeft u geen groene vingers of beschikt u over weinig tijd, maar u bent wel een echte tuinliefhebber, dan is kunstgrastapijt de ideale oplossing. Zo zal uw gazon altijd groener lijken dan dat van de buurman.

Voor alle verdere voordelen van kunstgras verwijzen wij u graag door naar “Wat zijn de voordelen van kunstgras?”

Ondergrond voor kunstgras

De juiste ondergrond voor kunstgras in uw tuin. U kunt voor verschillende mogelijkheden kiezen.

  1. Zandbed Het zandbed is de meest gebruikte ondergrond voor kunstgras. Het is veruit de eenvoudigste en goedkoopste manier van het maken van een onderbouw. Een zandbed kan worden gemaakt met witzand of met brekerzand. De laatste heeft een betere draagkracht, maar is wel duurder in aanschaf.
  2. Lava en gebroken puin Als het kunstgras intensief gebruikt gaat worden, dan is het verstandig om de onderbouw een hogere draagkracht te geven. Bij intensief gebruik kunt u denken aan het opzetten van een zwembad, het plaatsen van een speeltoestel etc. Een onderbouw van gebroken fijnpuin of lava is dan de beste optie.
  3. Valdemping Hoewel het niet geschikt is als ondergrond, kan het daar op bepaalde plaatsen wel dienst voor doen. Met name op balkons is het erg fijn om een wat zachtere ondergrond te hebben. Veiligheid is erg belangrijk op kinderspeelplaatsen. Het is niet gek dus dat er steeds vaker gekozen wordt voor een kunstgras valdemping onder speeltoestellen.

Informatie en advies

Kunstgrasdirect.nl in Wolvega begrijpt echter als geen ander dat het maken van een weloverwogen keuze hierin nog best lastig is. Daarom geeft het bedrijf, met meer dan twintig jaar ervaring, u graag alle benodigde informatie en bieden wij u de mogelijkheid om de verschillende soorten gras te bekijken in de demotuin bij de winkel. Dan kunt u de kwaliteiten zelf zien, voelen en vergelijken.

Bel ons gerust vrijblijvend of kom eens kijken in onze showroom in Wolvega. Uw kunstgras is een eenmalige investering voor jarenlang plezier!