Kunstgras voor op het balkon

Bent u klaar met dat saaie beton, en wilt u een beetje meer groen wanneer u uit uw raam kijkt! Niet iedereen heeft een tuin tot zijn of haar beschikking. Ook voor degene onder ons die in een flat of appartement wonen, is er nu de mogelijkheid om een stukje van het buitenleven te ervaren. Dit kunt u bereiken door uw balkon of dakterras te voorzien van kunstgras. Zo heeft u uw eigen stukje groen. Bijkomend voordeel van zo’n tuintje is dat het een onderhoudsvriendelijk stukje groen is. Uw kunstgras is tevens bestand tegen alle weersomstandigheden.

Ondergrond voor kunstgras en waterafvoer

Kunstgras kan eigenlijk op iedere ondergrond worden gelegd, ook op een vloer van beton. Let u er bij het plaatsen op dat de ondergrond egaal is, zodat er geen beschadigingen aan uw kunstgras ontstaan. Wilt u kunstgras aanleggen op uw balkon? Dan is het belangrijk dat de waterafvoer goed is, omdat het niet goed is als de onderzijde van het kunstgras nat blijft. Drainagetegels zijn een ideale ondergrond. Het is wel raadzaam er goed op te letten dat er geen al te grote voegen zijn wanneer u kunstgras over tegels wilt plaatsen. Bij het ongelijk liggen van de tegels zult u zien dat er door het grastapijt heen ongelijkheden ontstaan. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van kunstgras over hout of over vlonders. Ook moet u er rekening mee houden dat hout onder kunstgras niet goed kan drogen en dus kan verrotten (als het geen hardhout is). De kunstgrasmat kan in diverse creatieve vormen worden gelegd. Allerlei vormen zoals ruiten en cirkels kunnen uit het kunstgras worden gesneden, waarna u bijvoorbeeld de openingen kunt beplanten. Zo krijgt u uw eigen unieke plekje.

Het leggen van kunstgras op uw balkon

Doordat de ondergrond van de meeste balkons vlak is en vaak bestaat uit bitumen, beton of tegels, wordt het plaatsen van kunstgras op uw balkon zeer eenvoudig! U kunt het kunstgras uit één stuk laten bezorgen en daarna kunt u het simpelweg uitrollen. Let wel op eventuele gaten. Wanneer uw balkon beschikt over tegels waar diepe, brede groeven tussen zitten, kan het kunstgras hier niet direct op worden gelegd. Dit omdat er na een tijdje de tegelstructuur doorheen zichtbaar wordt. Wij adviseren om dan eerst kunstgras valdemping of drukverdeeldoek te plaatsen. Zo voorkomt u dat uw kunstgras al snel minder mooi wordt.

kunstkras voor op het balkon