kunstgras voor de tuin

Kijk je tegen gras in je tuin aan dat er niet zo uit ziet als het hoort te zijn? In de zomer vergeeld en in de winter een hoopje zieligheid? Of komen er molshopen doorheen? Kunstgras tuin is de combinatie die je van alle problemen afhelpt. Nog beter, kunstgras tuin ziet er geweldig uit en laat het uitzicht op je tuin altijd groen zijn.

Zelfs in de winter ligt kunstgras tuin er als een strak gazonnetje bij. Slechts als er een laagje sneeuw op ligt, zie je het niet. Dat is dan ook niet erg, want dan is de sneeuw maar al te mooi. Bovendien, wanneer sneeuwt het nu nog in het land? Dan is kunstgras voor in de tuin de perfecte oplossing als je de tuin er altijd strak, fris en groen bij wilt hebben liggen.

 

Geef je grasmaaier maar aan de buurman

De grasmaaier heb je bij kunstgras niet meer nodig. Die geef je gewoon weg aan je buurman. Dan kijk je vanuit je eigen tuin toe hoe de buurman in de zomer wekelijks aan het zwoegen is om het gras kort te houden. Of je geeft de grasmaaier aan iemand anders als je buurman ook zo slim is geweest om voor kunstgras tuin te kiezen.

Het is zo heerlijk dat je de spaarzame vrije tijd over hebt als er kunstgras in je tuin ligt. Je hoeft niet meer op zaterdagmorgen aan de slag om te maaien. Of op een avond als je liever relaxt nadat je thuis bent gekomen na een drukke dag werk. Je snapt het al wel. Een kunstgras in je tuin ruilt het maaien in voor veel meer vrije tijd. Heerlijk toch? Het enige wat je misschien mist, is de geur van vers gemaaid gras. Daar is echt wel overheen te komen en anders wandel je of fiets je maar een rondje in de buurt.

kunstgras tuin


Kunstgras tuin: het lijkt net echt

Misschien heb je al vrienden of familie verteld dat je een kunstgras tuin wilt. Hebben zij gezegd dat kunstgras in je tuin nep lijkt en helemaal niets met gras te maken heeft? Dan mist er duidelijk een stukje kennis over het kunstgras van tegenwoordig. Dat ziet er namelijk zo realistisch uit dat het alleen nog anders aanvoelt als gras. In de loop der jaren heeft kunstgras tuin natuurlijk een gigantische ontwikkeling doorgemaakt.

Dat zie je en dat voel je toch ook, want kunstgras tuin is aangenaam om over te lopen. Er zijn natuurlijk verschillen in de realistische look, maar dat heeft ook een voordeel. Zo kies je altijd een kunstgras tuin die aan jouw wensen voldoet. Dat overtreft altijd het echte gras dat niet zo maakbaar is als kunstgras en waarvan je maar moet afwachten hoe het zich ontwikkelt. De realistische look van kunstgras tuin is onder meer te danken aan een hoge dichtheid. Het is zo dat een hoge dichtheid zorgt voor een extra natuurlijke uitstraling.


Groen is groen, of toch niet?

Groen is een kleur die in allerlei tinten is samen te stellen. Een lichtgroene grasmat geeft een ander aanzien in de tuin in vergelijking met een donkergroene grasmat. Het leuke van kunstgras tuin is dat jij bepaalt welke groene tint het beste tot zijn recht komt in je tuin.

Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om voor groene vezels met een combinatie van bruine vezels te kiezen. Dat zorgt ook voor een bijzonder authentieke look. Wil je het echt helemaal anders en loop je vooruit op de trend van deze tijd? Dan heb je voor kunstgras tuin zelfs de mogelijkheid een totaal andere kleur te kiezen. De kunstgrascollectie kent tegenwoordig een verscheidenheid aan kleuren. De keuze voor een kleur maakt het ook mogelijk om met de tuinstijl rekening te houden.


Kunstgras in een tuin waar kinderen spelen

Een mooie siertuin waar je alleen maar naar kijkt, is wat anders dan een tuin waar je kinderen ravotten en spelen. Het leuke van kunstgras tuin is dat daar dus ook rekening mee te houden is. Er zijn speciale kunstgrassoorten die perfect zijn om kinderen op te laten spelen. Zo zijn er ook kunstgrassoorten die ideaal zijn om voor een siertuin te gebruiken.

De functionaliteit en het gebruiksdoel zijn daarbij afhankelijk van de unieke eigenschappen van kunstgras tuin. Denk maar aan de hoogte van de polen of aan de dichtheid en natuurlijk aan de samenstelling. Kunstgras tuin kent ook verschillende gradaties als het gaat om de hardheid en de zachtheid. Er is gewoon echt heel veel mogelijk op dat gebied.

Ben je overtuigd van je keuze voor kunstgras tuin? Het is handig om te weten dat het altijd mogelijk is om gratis stalen aan te vragen. Dan ga je met de gratis staal kunstgras in je tuin staan en kijk je of dat de perfecte keuze. Natuurlijk is het ook mogelijk om advies te vragen. Wij zijn tenslotte de kenners op het gebied van kunstgras tuin.